• Top Stories

    Ναυάγιο στο Βιετνάμ: Διακόπηκαν απότομα οι συνομιλίες Τραμπ – Κιμ

    • NewsRoom
    Οι δύο ηγέτες. Ντόναλντ Τραμπ και Κιμ Γιονγκ Ουν

    Οι δύο ηγέτες. Ντόναλντ Τραμπ και Κιμ Γιονγκ Ουν


    Σε ναυάγιο κατέληξαν οι συνομιλίες του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ με τον Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν στο Βιετνάμ, χωρίς ακόμη να έχει γίνει γνωστό το πεδίο διαφωνίας. Ο Λευκός Οίκος, πάντως, ανακοίνωσε πως οι δύο ηγέτες «είχαν εποικοδομητικές συζητήσεις για την αποπυρηνικοποίηση της Βόρειας Κορέας και την οικονομία της».

    «Δεν έχει επιτευχθεί συμφωνία προς το παρόν, όμως οι ομάδες των δύο πλευρών ανυπομονούν να συναντηθούν ξανά στο μέλλον» ανέφερε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Σάρα Σάντερς, σε ανακοίνωσή της.

    Η Σάντερς πρόσθεσε ότι «ο πρόεδρος Τραμπ και ο Κιμ Γιονγκ Ουν είχαν πολύ καλές και εποικοδομητικές συναντήσεις στο Ανόι» χθες. «Οι δύο ηγέτες συζήτησαν διάφορους τρόπους για να προωθήσουν την αποπυρηνικοποίηση, αλλά και οικονομικά ζητήματα» πρόσθετε η ανακοίνωση.
    Είχε προηγηθεί μία αιφνιδιαστική αλλαγή στο πρόγραμμα της συνάντησης. Η Σάντερς δήλωνε νωρίτερα ότι οι διαπραγματεύσεις παραμένουν σε εξέλιξη, αλλά θα ολοκληρωθούν στα επόμενα 30-45 λεπτά και ο Ντ. Τραμπ θα επιστρέψει στο ξενοδοχείο του. Αυτό σήμαινε ότι για άγνωστο λόγο είχε ακυρωθεί το γεύμα εργασίας.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Σε φιλικό κλίμα το ιδιωτικό δείπνο του Τραμπ με τον Κιμ Γιονγκ Ουν (pics)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο Κιμ Γιονγκ Ουν στέλνει στην σύνταξη την εθνική τηλεπαρουσιάστρια της Βόρειας Κορέας (video)



    ΣΧΟΛΙΑ