• Top Stories

    Ο Κιμ Γιονγκ Ουν στέλνει στην σύνταξη την εθνική τηλεπαρουσιάστρια της Βόρειας Κορέας (video)

    • NewsRoom


    Στην σύνταξη στέλνει ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν την «εθνική» τηλεπαρουσιάστρια Ρι Τσουν Χι, κίνηση που εντάσσεται στους σχεδιασμούς του ηγέτη της απομονωμένης χώρας να βελτιώσει το προφίλ της.

    Σύμφωνα με πληροφορίες από την Σεούλ, που παρακολουθεί στενά τα τεκταινόμενα στην γειτονική της χώρα και είναι σημαντική πηγή πληροφοριών για τον υπόλοιπο κόσμο σχετικά με το τι συμβαίνει πίσω από τα σύνορα του καθεστώτος της Πιόνγιανγκ, η «ροζ κυρία» της Βόρειας Κορέας ετοιμάζεται  να βγει στην σύνταξη, αφήνοντας χώρο σε νέα πρόσωπα.

    Η αλλαγή εντάσσεται στα σχέδια του βορειοκορεάτη ηγέτη να αλλάξει το προφίλ της χώρας του. «Το νέο όραμα του Κιμ Γιονγκ Ουν είναι να συμβαδίζει με τον 21ο αιώνα και τις μόδες που επικρατούν» δήλωσε ο καθηγητής Κανγκ Ντονγκ Γουάν στο ABC news.

    Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ του αμερικανικού δικτύου ήδη νεαρές γυναίκες με μοντέρνα σακάκια δοκιμάζονται στην προσπάθεια να έρθει το καθεστώς πιο κοντά στους νέους της Βόρειας Κορέας.

    Η Ρι Τσουν Χι εμφανιζόταν πάντα με ένα ροζ παραδοσιακό φόρεμα. Τα δελτία ειδήσεων που εκφωνούσε ήταν πάντα αποθεωτικά για το καθεστώς της Πιόνγιανγκ και συχνά επικριτικά για τα δυτικά καθεστώτα. Κορυφαίες στιγμές της τηλεοπτικής παρουσίας της, όταν έβαλε τα κλάματα ανακοινώνοντας τους θανάτους του Κιν Γιονγκ Ιλ το 2011 και του Κιμ Ιλ Σουνγκ το 1994.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Η Βόρεια Κορέα έχει γενέθλια, αλλά το γιορτάζει ήσυχα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Επιδημία εξωστρέφειας για τον Βορειοκορεάτη ηγέτη: Σύντομα νέα συνάντηση Κιμ – Τραμπ



    ΣΧΟΛΙΑ