• Πολιτική

    Σε φιλικό κλίμα το ιδιωτικό δείπνο του Τραμπ με τον Κιμ Γιονγκ Ουν (pics)

    • NewsRoom


    Το δείπνο μεταξύ των δύο ηγετών ολοκληρώθηκε σε πολύ καλό κλίμα και η αυτοκινητοπομπή του Ντόναλντ Τραμπ κατευθύνεται πίσω στο ξενοδοχείο οπού διαμένει ο Αμερικανός πρόεδρος.

    Οι συζητήσεις των δύο ανδρών πρόκειται να ολοκληρωθούν αύριο Πέμπτη με την αποπυρηνικοποίηση της Βόρειας Κορέας να είναι το βασικό θέμα συζήτησης, αλλά και η ανακήρυξη της λήξης του πολέμου της Κορέας και την άρση των αμερικανικών κυρώσεων να αποτελούν σημαντικά θέματα.

    Μιλώντας στους δημοσιογράφους ο Τραμπ αναφέρθηκε στην 20λεπτη συνάντηση που είχε με τον ηγέτη τον Κιμ, δηλώνοντας χαρακτηριστικά «Φαντάζομαι τι θα πληρώνατε για να ακούσετε αυτόν το διάλογο. Ήταν καλός», αναφέρει ο Guardian.

    Στο δείπνο των δύο ηγετών βρέθηκαν μαζί με τον Τραμπ ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο και ο αναπληρωτής προσωπάρχης του Λευκού Οίκου, Μικ Μουλβέινι, ενώ ο μαζί με τον ηγέτη της Βόρεια Κορέας ήταν ο αντιπρόεδρος του Εργατικού Κόμματος της Βόρεια Κορέας, Κιμ Γιονγκ Τσολ και ο υπουργός εξωτερικός της χώρας Ρι Γιόνγκ Χο.

    Ακόμα, ο Τραμπ τόνισε ότι, «Η σχέση μας είναι μια πολύ ειδική σχέση», με τον Κιμ να προσθέτει ότι, «Ο έξω κόσμος «παρεξήγησε» τη σχέση ΗΠΑ-Βόρειας Κορέας την περίοδο που ακολούθησε  μετά την πρώτη σύνοδο κορυφής στη Σιγκαπούρη. Ευελπιστώ πως η σύνοδος κορυφής του Ανόι θα προσφέρει «ένα αποτέλεσμα αποδεκτό από όλους».

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Άρειος Πάγος: Αντιεισαγγελέας ζητεί την αναίρεση της αθώωσης του Νίκου Μιχαλολιάκου
    ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Έκθεση Κομισιόν: Στον «πάγο» βάζει η κυβέρνηση τις 120 δόσεις σε Εφορία και Ταμεία



    ΣΧΟΛΙΑ