• The Holiday Countdown

    Έρχονται Χριστούγεννα!

    Χριστούγεννα


    Κάθε χρόνο, ο μήνας του Δεκεμβρίου σηματοδοτεί την έναρξη της εορταστικής περιόδου. Πολλές φορές και ο Νοέμβριος, εξαρτάται πάντα από το πότε θα επιλέξετε να στολίσετε το δέντρο σας. Πάντως, η αντίστροφη μέτρηση έχει ήδη ξεκινήσει, γιατί… έρχονται Χριστούγεννα! Όμως, η μαγεία των γιορτών δε θα ήταν τίποτα χωρίς τα χριστουγεννιάτικα έθιμα.

    Η λίστα των χριστουγεννιάτικων εθίμων είναι μεγάλη, καθώς κάθε τόπος σε όλον τον κόσμο ακολουθεί τα δικά του έθιμα.

    Χριστουγεννιάτικα στολίδια, δέντρο, καράβι, φάτνη, διακοσμητικά αυτοκόλλητα και πολύχρωμα λαμπιόνια είναι μόνο η αρχή. Βέβαια, το παραδοσιακό ελληνικό έθιμο είναι ο στολισμός του καραβιού (σ.σ. Προσοχή με τις διαδικτυακές σας αγορές. Ενδέχεται να αργήσουν λόγω εορταστικής περιόδου!).

    Οι χριστουγεννιάτικες γιορτές είναι μία καλή ευκαιρία για να μοιραστείτε τον χρόνο σας με τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Ο στολισμός του σπιτιού ενδείκνυται για όλα τα μέλη της οικογένειας και έπειτα… στην κουζίνα ολοταχώς!

    Μελομακάρονα, κουραμπιέδες, δίπλες, είναι τα γλυκά της εποχής. Ποιος δεν αγαπά τα παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα γλυκά; Βέβαια, αν στις 24 Δεκεμβρίου λείπουν μερικά, μην αναρωτηθείτε ποιος τα έφαγε. Η απάντηση είναι μία: οι καλικάντζαροι! Οι οποίοι, να σημειωθεί ότι κυκλοφορούν μέχρι τις 6 Ιανουαρίου, οπότε θα συναντήσετε πολλές ελλείψεις στην κουζίνα μέχρι τότε.

    Το σπίτι στολίστηκε, τα γλυκά είναι έτοιμα και… 24 Δεκεμβρίου παίρνουμε τα τρίγωνα για να τραγουδήσουμε τα κάλαντα από πόρτα σε πόρτα. Αυτό κυρίως ισχύει για τους μικρούς μας φίλους, αν και οι ενήλικες θυμούνται ξανά τα παιδικά τους χρόνια.

    Και κάπου εδώ ρωτάμε τα μικρά παιδιά… «Έγραψες γράμμα στον Αη Βασίλη;». Αν είστε τυχεροί, θα γλιτώσετε τη γνωστή μάχη, που περνά από γενιά σε γενιά… «Τελικά, υπάρχει Αη Βασίλης;». Οι απόψεις διίστανται από την ιστορία του Μεγάλου Βασιλείου έως αυτή του Santa Claus με την κόκκινα στολή, που έρχεται με το έλκηθρό του την Πρωτοχρονιά γεμάτος δώρα.

    Άλλωστε, δεν είναι κακό να πιστεύουμε και λίγο στη μαγεία, γιατί αυτό θα πει να ‘σαι παιδί (μικρό ή μεγάλο) και να έρχονται Χριστούγεννα…

    Διαβάστε επίσης:

    Χριστούγεννα: Ιδέες για λαμπερή και cozy διακόσμηση του σπιτιού

    Χριστούγεννα: Ιδέες για να διακοσμίσετε το γιορτινό τραπέζι

    Χριστούγεννα με παραδοσιακά έθιμα που έχουν «άρωμα» Ελλάδας

    Γλυκιά απόλαυση: Η τέλεια συνταγή για το αγαπημένο μας ιταλικό πανετόνε

    Ανακαλύψτε το αφιέρωμα «The Holiday Countdown»



    ΣΧΟΛΙΑ