• The Holiday Countdown

    Χριστούγεννα: Ιδέες για λαμπερή και cozy διακόσμηση του σπιτιού

    • Μαρία Μπότη

    Καθώς το κλίμα έχει γίνει γιορτινό και έξω η πόλη έχει αρχίσει πια για τα καλά να «μυρίζει» Χριστούγεννα, ήρθε η ώρα να στολίσουμε το σπίτι μας, εσωτερικά και εξωτερικά!

    Τα λαμπάκια, οι γιρλάντες και τα διάφορα διακοσμητικά είναι ο πιο όμορφος τρόπος να υποδεχτούμε τα Χριστούγεννα και να καλωσορίσουμε το πνεύμα των γιορτών.

    Ας αφήσουμε τη μαγεία των Χριστουγέννων να μας ταξιδέψει!

    Χριστουγεννιάτικο δέντρο

    Υπάρχουν πολλοί δημιουργικές ιδέες τρόποι για να στολίσετε το χριστουγεννιάτικο δέντρο και να δώσετε φέτος μία άλλη διάσταση στον διάκοσμο του σπιτιού σας.

    Τα εναλλακτικά χριστουγεννιάτικα δέντρα είναι όλο και πιο δημοφιλή και πολλοί επιλέγουν ένα φυσικό χριστουγεννιάτικο δέντρο, ένα τεχνητό ή ένα χρωματιστό — ακόμα και τα ανάποδα χριστουγεννιάτικα δέντρα έχουν γίνει δημοφιλή για άτομα με μικρότερους χώρους ή κατοικίδια.

    Όποια κι αν είναι το προσωπικό σας στυλ, ο προϋπολογισμός σας και οι περιορισμοί χώρου σας, έχουμε μερικές υπέροχες ιδέες διακόσμησης για το χριστουγεννιάτικο δέντρο.

    Φυσικά, πρέπει πρώτα από όλα να επιλέξετε τα χρώματα και το στυλ που θέλετε να ακολουθήσετε.

    Λαμπάκια

    Ξεκινάμε από τα λαμπάκια, τα οποία τυλίγουμε περιμετρικά του δέντρου και φροντίζουμε να τα «πλέξουμε» ανάμεσα στα κλαδιά και όχι απλά να τα τοποθετήσουμε επάνω.

    Προσθέστε μια έκρηξη χρώματος στο δέντρο σας

    Εκτός απο τα παραδοσιακά χρώματα και στολίδια μπορείτε να επιλέξετε διαφορετικούς συνδυασμούς σχημάτων και υφών.

    Οι πολύχρωμες φούντες από νήματα προσφέρουν ένα επιπλέον στοιχείο, ενώ τα μεταλλικά στοιχεία, οι καθρέφτες και οι ιριδίζουσες πινελιές αντανακλούν τα φωτάκια.

    Ξεκινήστε με στολίδια από ασήμι, χρυσό και κόκκινο και μετά προσθέστε κάποια δικά σας αναμνηστικά. Τα ξύλινα και τα υφασμάτινα στολίδια είναι πολύ παιχνιδιάρικα.

    Θυμηθείτε ότι το κόκκινο και το πράσινο θα είναι πάντα τα βασικά χρώματα της σεζόν, αλλά δεν πειράζει να πειραματιστείτε με μια νέα παλέτα – όπως, ας πούμε γκρι ανθρακί ή ροζ.

    Εναλλακτικά χριστουγεννιάτικα δέντρα

    Εάν έχετε βαρεθεί τα κλασσικά χριστουγεννιάτικα δέντρα, ήρθε η ώρα για πρωτότυπες ιδέες που θα σας κάνουν να ξεχωρίζετε!

    Υπάρχουν εύκολες και παράλληλα εντυπωσιακές λύσεις για να δημιουργήσετε ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο που σίγουρα θα κλέψει τις εντυπώσεις.

    Μινιμαλιστικά σχέδια, λαμπερά φωτάκια, χρωματιστές μπάλες, βιβλία, μπουκάλια, ζωγραφιές, ξύλα και πολλά άλλα υλικά μπορούν να σας βοηθήσουν να ξεφύγετε από τα καθιερωμένα και να κάνετε τη διαφορά.

    Τα χριστουγεννιάτικα δέντρα σε γλάστρα είναι η νέα ταση για όσους θέλουν να στολίσουν αλλά δεν έχουν αρκετό χώρο για ένα μεγάλο χριστουγεννιάτικο δέντρο.

    Φυτά εσωτερικού χώρου

    Μερικά φυτά εσωτερικού χώρου παραπέμπουν αναμφίβολα στα Χριστούγεννα!

    Ένα από αυτά είναι το Αλεξανδρινό που δίνει στο χώρο μία γιορτινή νότα και στολίζει με το υπέροχο κόκκινο χρώμα του. Χωρίς καμία αμφιβολία είναι τα ομορφότερο και το διασημότερο χριστουγεννιάτικο λουλούδι και προέρχονται από το Μεξικό.

    Επιπλέον, μπορείτε να διακοσμήσετε τα βάζα σας με Αρκουδοπούρναρο, Ίληξ ή Ου, του οποίου οι κόκκινοι καρποί θυμίζουν γιορτές! Με τα αγκαθωτά πράσινα φυλλαράκια και τους κόκκινους καρπούς, αποτελεί κλασικό θέμα στις γιορτινές κάρτες και βρίσκεται σε πολλά χριστουγεννιάτικα τραπέζια.

    Στεφάνια

    Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά, που δεν λείπει σχεδόν από κανένα σπίτι, είναι το στεφάνι.

    Μικρά και μεγάλα στεφάνια με λαμπάκια, στολίδια και κουκουνάρια κοσμούν τις πόρτες των σπιτιών. Εναλλακτικά μπορείτε να το βάλετε σε κάποιο τοίχο του σπιτιού ή ακόμα και πα΄νω στο τραπέζι με ένα κεράκι στην μέση.

    Τζάκι

    Αν έχετε τζάκι μπορείτε να βάλετε γιρλάντες πάνω ή στο πλάι, να προσθέστε φωτάκια και να αφεθείτε στο γιορτινό φως που δημιουργεί αυτή η μαγική ατμόσφαιρα.

    Εναλλακτικά μπορείτε να κρεμάσετε χριστουγεννιάτικες μπότες ή διακοσμητικά από πάνω.

    Η φλόγα θα ζεστάνει τον χώρο και η διακόσμηση θα απογειώσει την ζεστασιά.

    Αρωματικά κεριά

    Δεν υπάρχει τίποτε πιο ωραίο από το φως των κεριών. Βάλτε λοιπόν σε διάφορες γωνιές του σπιτιού σας και στα τραπεζάκια σας πολλά μικρά, μεγάλα κεριά διακοσμημένα με μπάλες, κανέλες, γκι, κουκουνάρια και κορδέλες.

    Επιβλητικά κηροπήγια και παιχνιδιάρικα σχέδια μπορούν να καλύψουν κάθε γούστο.

    Αφήστε το χώρο να πλημμυρίσει από βανίλια και κανέλα μέχρι… μελομακάρονο!

    Στολιασμός μπαλκονιού

    Δε χρειάζονται υπερβολές στη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση μπαλκονιού για ένα ωραίο αποτέλεσμα. Αρκούν μερικά διακοσμητικά για να «ζεστάνουν» το μπαλκόνι σας τις ημέρες των γιορτών.

    Λαμπάκια

    Αναμφίβολα, τα λαμπάκια πάντα μας θυμίζουν τη μαγεία των Χριστουγέννων. Μερικές σειρές λαμπάκια γύρω από τα κάγκελα ή σε μορφή κουρτίνας, μπορούν να φωτίσουν το μπαλκόνι σας και να αλλάξουν τη διάθεσή σας. Από ζεστό κίτρινο ή ψυχρό λευκό μέχρι μπλε και κόκκινο, οι επιλογές είναι αμέτρητες. Σίγουρα η πιο ασφαλής και διαχρονική επιλογή είναι το ζεστό κίτρινο χρώμα που θα δώσουν μία ευχάριστη νότα. Μην φοβηθείτε να δώσετε λάμψη στον χώρο σας και να πλημμυρίσετε τη γειτονιά με φως!

    Γιρλάντες

    Ένας απλός και εύκολος τρόπος να διακοσμήσετε τα κάγκελα στο μπαλκόνι σας είναι οι γιρλάντες. Στολισμένες με μερικές μπάλες, κουκουνάρια ή φιόγκους μπορούν να δώσουν μία χριστουγεννιάτικη διάθεση στον εξωτερικό χώρο του σπιτιού σας. Στην πιο μοντέρνα εκδοχή, υπάρχουν άπειρα χρώματα που μπορούν να κάνουν εναλλακτικούς συνδυασμούς. Ωστόσο, η πιο σικ επιλογή σίγουρα παραμένει η πράσινη γιρλάντα στο χρώμα του έλατου. Συνδυασμένη με λαμπάκια μπορεί να «κλέψει» τα βλέμματα των περαστικών!

    Στεφάνια

    Τα χριστουγεννιάτικα στεφάνια είναι κάτι που χρησιμοποιούμε μόνο στις πόρτες και τα παράθυρα, γιατί όχι και στο μπαλκόνι; Όσα στεφάνια έχουν περισσέψει μετά τον στολισμό του σπιτιού, μπορούν να αξιοποιηθούν στο μπαλκόνι. Με μία απλή  κορδέλα, μπορείτε να κρεμάσετε από τα κάγκελα μερικά όμορφα στεφάνια που θα δώσουν μία γιορτινή διάθεση.

    Χριστουγεννιάτικες γλάστρες

    Τα φυτά σίγουρα μπορούν να δώσουν μία χριστουγεννιάτικη νότα στο χώρο. Ένα μικρό ελατάκι με τις ρίζες του, σε γλάστρα αποτελεί το must φυτό των Χριστουγέννων, το οποίο μετά τις γιορτές, θα συνεχίσει να μεγαλώνει, είτε στο μπαλκόνι, είτε, εάν υπάρχει δυνατότητα μεταφύτευσης – την κατάλληλη στιγμή – σε κήπο, όπου θα βρει τη φυσική του θέση.

    Φαναράκια και υφάσματα

    Εάν έχετε την τύχη να έχετε μεγάλο μπαλκόνι, ορισμένα χριστουγεννιάτικα φαναράκια μπορούν να διακοσμήσουν υπέροχα τον εξωτερικό χώρο. Στο τραπεζάκι που υπάρχει μπορείτε να τοποθετήσετε μερικά μεγάλα βάζα με κεριά, χριστουγεννιάτικες τραβέρσες, κουκουνάρια ή οποιοδήποτε άλλο διακοσμητικό έχει περισσέψει από τη διακόσμηση του εσωτερικού χώρου. Έτσι, θα δημιουργηθεί μια όμορφη χριστουγεννιάτικη γωνιά στο μπαλκόνι, που θα βλέπετε ακόμα και όταν είστε μέσα στο σπίτι!

    Ανακαλύψτε το αφιέρωμα «The Holiday Countdown»