• sports

    Τι απαντά το περιβάλλον Ιβάν Σαββίδη για το όπλο

    • NewsRoom
    Ο Ιβάν Σαββίδης με όπλο στη μέση στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου του ΠΑΟΚ


    Απαντήσεις και εξηγήσεις διαρρέουν τις τελευταίες ώρες από το περιβάλλον Σαββίδη αλλά και το στρατόπεδο του ΠΑΟΚ για το όπλο και την εισβολή του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ χθες στην Τούμπα με το περίστροφο στη ζώνη. Να αναφέρουμε πως ο Ιβάν Σαββίδης, μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, αναζητείται στο πλαίσιο του αυτοφώρου μαζί με τέσσερα ακόμα άτομα, μετά την εισβολή στον αγωνιστικό χώρο.

    Το αυτόφωρο αφορά σε παράνομη είσοδο στον αγωνιστικό χώρο, που σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, είναι πλημμέλημα, για το οποίο σύμφωνα με το νόμο τηρείται η διαδικασία του αυτοφώρου, που επιβάλει τη σύλληψη εντός 24 ωρών. Δεν σχετίζεται με την οπλοφορία.

    Από το περιβάλλον του Σαββίδη τονίζεται πως ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ οπλοφορεί νόμιμα καθώς έχει δεχθεί απειλές που έχουν τόσο ο ίδιος, όσο και οι συνεργάτες του. Αν και η οπλοφορία σε δημόσιο χώρο απαγορεύεται, οι άνθρωποι που βρίσκονται κοντά του ανέφεραν πως πάνω στην ένταση του αγώνα ξέχασε να βγάλει το όπλο προτού εισέλθει στον αγωνιστικό χώρο. Το περιβάλλον του σημειώνει ότι στο επίμαχο συμβάν στο τερέν της Τούμπας ο Ιβάν Σαββίδης δεν δείχνει καμία διάθεση να χρησιμοποιήσει το πιστόλι του.

    Την ίδια ώρα με δηλώσεις του στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, εκπρόσωπος του ισχυρού άνδρα του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη, εξήγησε τους λόγους για τους οποίους ο Ιβάν Σαββίδης αντέδρασε στο χθεσινό ντέρμπι, ενώ υπογράμμισε πως ο μεγαλομέτοχος του Δικεφάλου δεν απείλησε κανέναν.

    «Δεν απείλησε (σ.σ. ο Ιβάν Σαββίδης) κανέναν με όπλο. Το να φοράει το όπλο είναι κάτι που δεν απαγορεύεται στην Ελλάδα», τόνισε αρχικά ο άνθρωπος που βρίσκεται στο περιβάλλον του επιχειρηματία και πρόσθεσε: «Ο ΠΑΟΚ παλεύει για τον πρωτάθλημα και επειδή έχει κατακτήσει τους περισσότερους βαθμούς, άρχισαν κάθε είδους προκλήσεις, με δικαστικές αποφάσεις, αφαίρεση βαθμών, ακύρωση γκολ σε τέρμα που αρχικά μετρήθηκε και στη συνέχεια ακυρώθηκε για να επιστραφεί εν τέλει έπειτα από δύο ώρες. Όλα αυτά προκαλούν νεύρα και εντάσεις».

    Υπενθυμίζεται πως ο ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ εισέβαλε χθες με όπλο στο γήπεδο του αγώνα με την ΑΕΚ. Ειδικότερα, δικογραφία με την αυτόφωρη διαδικασία σχηματίστηκε από την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης σε βάρος του Ιβάν Σαββίδη για παράβαση του νόμου περί αθλητισμού. Διευκρινίζεται πως η κατηγορία αφορά μόνο την εισβολή του στον αγωνιστικό χώρο και όχι την οπλοκατοχή. Σημειώνεται πάντως πως σε αθλητικούς χώρους δεν επιτρέπεται η οπλοκατοχή ούτε σε αστυνομικούς.

    Πληροφορίες αναφέρουν πως αναζητούνται επίσης τέσσερα ακόμη άτομα, πιθανότατα μέλη της προσωπικής του φρουράς. Πηγές από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως διενεργείται προανάκριση εις βάρος του Ιβάν Σαββίδη. Όπως πρόσθεσαν, η εισβολή στο γήπεδο κατά τη διάρκεια ενός αγώνα είναι αδίκημα σε βαθμό πλημμελήματος, για το οποίο, σύμφωνα με τον νόμο, τηρείται η διαδικασία του αυτοφώρου που επιβάλλει τη σύλληψη του δράστη εντός 24 ωρών. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, το αυτόφωτο λήγει σήμερα το βράδυ.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ο Ιβάν και η Κολομβία των Βαλκανίων (video)

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Υπέρ του Σαββίδη ο Δ. Γιαννακόπουλος: «Respect στον Ιβάν…»! (pic)

    ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Χάος! Τι έγραψε ο διαιτητής Γ. Κομίνης στο φύλλο του αγώνα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το μήνυμα του υιού Σαββίδη: Φοβήθηκα για την υγεία του πατέρα μου-Βάλτε εκεί που ξέρετε το τρόπαιο

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ο οπλοφόρος Ιβάν Σαββίδης που κυνηγά τον διαιτητή, πρώτο θέμα στα διεθνή ΜΜΕ (pics & video)



    ΣΧΟΛΙΑ