• Ελλάδα

    Ο Ιβάν και η Κολομβία των Βαλκανίων (video)

    Ιβάν Σαββίδης, επιχειρηματίας και μέτοχος ΠΑΟΚ

    Ιβάν Σαββίδης, επιχειρηματίας και μέτοχος ΠΑΟΚ


    Μακάρι να μπορούσαμε να πούμε ότι αυτά που συνέβησαν χθες το βράδυ στην Τούμπα ήταν πρωτοφανή για το ταλαίπωρο ελληνικό ποδόσφαιρο. Και εισβολές παραγόντων στον αγωνιστικό χώρο έχουμε ξαναδεί, και τραμπουκισμούς διαιτητών, ακόμα και πιστόλια να μπαίνουν στο γήπεδο. Ούτε καν το θράσος του προέδρου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη, δεν είναι πρωτόγνωρο. Είναι το ίδιο θράσος που έχουν επιδείξει κατά το παρελθόν παράγοντες ομάδων που αισθάνονται ότι καλύπτονται από κάποια ασυλία. Και δεν εννοούμε “ποδοσφαιρική” ασυλία, αλλά κυβερνητική.

    Είναι αυτό το θράσος, ο τσαμπουκάς, η υπεροψία ενός “χαϊδεμένου” από το καθεστώς επιχειρηματία, ο οποίος θεωρεί πως έχει όχι απλά την ευχέρεια, αλλά και το δικαίωμα να ενεργήσει όπως γουστάρει για να προασπίσει τα συμφέροντά του, είτε αυτά είναι επιχειρηματικά, είτε ποδοσφαιρικά, είτε οποιασδήποτε φύσεως.

    https://youtu.be/CuKIaMpQcPY?t=20

    Το να σταθεί κανείς στο αν έπρεπε να μετρήσει ή όχι το γκολ που μπήκε στο 90′ και αρχικά κατακυρώθηκε από τον διαιτητή Κομίνη, μετά ακυρώθηκε με υπόδειξη του επόπτη, και τελικά κατακυρώθηκε και πάλι στο φύλλο αγώνα από τον διαιτητή, είναι μάλλον ανούσιο. Και το αν αξίζει να πάρει αυτό το πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ ή η ΑΕΚ περνάει σε δεύτερη μοίρα. Σε ένα τέτοιο πρωτάθλημα που διεξάγεται με όρους Κολομβίας, όλοι είναι εξ ορισμού χαμένοι, με πρώτο το ίδιο το ποδόσφαιρο.

    Βέβαια, μακάρι να ήταν το μόνο μας πρόβλημα το ποδόσφαιρο. Γιατί αυτά που είδαμε χθες δεν είναι παρά μία γηπεδική μεταφορά των όσων βλέπουμε κάθε μέρα γύρω μας. Ο Ιβάν Σαββίδης δεν θα είχε το θράσος να κάνει όσα έκανε χθες, αν δεν ήξερε ότι έχει τις “πλάτες” μίας κυβέρνησης που θα τον στηρίξει σε κάθε πρόστιμο της ΣΕΚΑΠ, σε κάθε τιμωρία, σε κάθε δυσκολία που θα αντιμετωπίσει. Το είδαμε αυτό και πριν το ματς με την ΑΕΚ, όταν μέσα στα μαύρα μεσάνυχτα ο ΠΑΟΚ… ξετιμωρήθηκε για τα επεισόδια στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, και οι οπαδοί του μπόρεσαν να είναι παρόντες στο χθεσινό τσίρκο της Τούμπας.

    Ο ΠΑΟΚ είναι μεγάλος σύλλογος, και έχει ένα τεράστιο και φανατικό κοινό, ειδικά στη βόρεια Ελλάδα. Πλέον, χάρη στον ΠΑΟΚ, και ο Ιβάν Σαββίδης έχει ένα εξίσου φανατικό κοινό που τον προσκυνά και τον επευφημεί ως σωτήρα της Θεσσαλονίκης, ως απελευθερωτή της βόρειας Ελλάδας, ως τον άνθρωπο που τα έβαλε με το κατεστημένο της Αθήνας. Αυτό το κοινό ο Ιβάν Σαββίδης ξέρει ότι μπορεί να το “χρησιμοποιήσει” όπως θέλει. Όχι μόνο για να υποστηρίζει την ομάδα του, αλλά και για να υποστηρίζει τα συμφέροντά του. Αν ο Ιβάν Σαββίδης βγει αύριο και πει “μην ψηφίσετε ποτέ ξανά ΣΥΡΙΖΑ”, το πλήγμα θα είναι μεγάλο για τον ΣΥΡΙΖΑ. Όμως δεν θα το κάνει. Αντίθετα, τον έχουμε ακούσει να λέει ότι “ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα γίνει ποτέ πρωθυπουργός”. Ναι, ο Ιβάν Σαββίδης μας έχει ήδη δείξει τις πολιτικές του προτιμήσεις, αν και θα τις είχαμε μαντέψει ούτως ή άλλως.

    Η χθεσινή συμπεριφορά του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ θα πρέπει να μας προβληματίσει όλους, και κυρίως τους υποστηρικτές του. Θα πρέπει να σκεφτούμε πόσο τιμά τη χώρα μας η παρουσία ενός ανθρώπου που ζωσμένος με το κουμπούρι του μπουκάρει σε ένα γήπεδο και απειλεί τον διαιτητή επειδή δεν του αρέσει μία απόφασή του. Του ίδιου ανθρώπου που διαπλέκεται ανοιχτά με την κυβέρνηση και αγοράζει ό,τι κινείται στη βόρεια Ελλάδα. Του ίδιου ανθρώπου που συμπεριφέρεται λες και βρίσκεται στην Κολομβία της Ευρώπης. Και το χειρότερο; Έχει τόσους πολλούς από πίσω του να τον επευφημούν, που μπορεί να αισθάνεται ασφαλής ότι δεν μπορεί να τον “αγγίξει” κανείς. Για την ώρα…

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Χάος! Τι έγραψε ο διαιτητής Γ. Κομίνης στο φύλλο του αγώνα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το μήνυμα του υιού Σαββίδη: Φοβήθηκα για την υγεία του πατέρα μου-Βάλτε εκεί που ξέρετε το τρόπαιο

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ο οπλοφόρος Ιβάν Σαββίδης που κυνηγά τον διαιτητή, πρώτο θέμα στα διεθνή ΜΜΕ (pics & video)



    ΣΧΟΛΙΑ