• sports

    Έρευνα των Βέλγων για τον Ταϊλανδό που θέλει να αγοράσει τον ΠΑΟ

    • NewsRoom


    Έρευνα σε βάρος της βελγικής ποδοσφαιρικής ομάδας Α’ κατηγορίας Μουσκρόν (Moeskroen) και του ιδιοκτήτη της Ταϊλανδού επιχειρηματία, Παϊρότζ Πιεγκπονσάντ  για απάτη, ξεκινά η βελγική δικαιοσύνη μετά τις καταγγελίες ότι ο τελευταίος δεν αποτελεί παρά “βιτρίνα” και οι πραγματικοί ιδιοκτήτες της ομάδας είναι το δίδυμο των ατζέντηδων ποδοσφαιριστών Πίνι Ζάχαβι (από το Ισραήλ) και Φαλί Ραμαντάνι (από την ΠΓΔΜ).  Κάτι που απαγορεύεται από τη βελγική νομοθεσία η οποία δεν επιτρέπει την εμπλοκή ξένων μάνατζερ ποδοσφαιριστών στο ιδιοκτησιακό καθεστώς μιας ομάδας.

    Η καταγγελία έγινε από τη βελγική ποδοσφαιρική ομάδα Μέχελεν (Μαλίν στα γαλλικά).

    Υπενθυμίζεται ότι ο Ταϊλανδός επενδυτής έχει εκφράσει το ενδιαφέρον του και για την ομάδα του Παναθηναϊκού, με την πλευρά του Γιάννη Αλαφούζου να κάνει δεκτό το αίτημά του. Μάλιστα, σε σχετικό ρεπορτάζ της ολλανδόφωνης εφημερίδας του Βελγίου De Tijd υπό τον τίτλο “Δικαστική έρευνα σε βάρος της Μουσκρόν” υπενθυμίζεται ότι ο Ταϊλανδός επιχειρηματίας προσπαθεί να αγοράσει τον “ουσιαστικά χρεοκοπημένο” Παναθηναϊκό με ένα παρεμφερές επενδυτικό σχήμα.

    Νωρίτερα την Τετάρτη, στην υπόθεση της πώλησης των μετοχών της ΠΑΕ Παναθηναϊκός είχε αναφερθεί και ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης.

    «Ο χρόνος τελειώνει, είμαστε διατεθειμένοι ως Κυβέρνηση να βοηθήσουμε τον Παναθηναϊκό χωρίς να ζημιωθεί το ελληνικό Δημόσιο, θεσμικά, όχι με τους τρόπους του παρελθόντος και φωτογραφικές ρυθμίσεις, αυτά έχουν τελειώσει…. Υπάρχει και η άλλη πρόταση, φαίνεται ότι είναι σοβαρή, όμως πρέπει να κινηθούν άμεσα και οι δύο πλευρές, δεν μπορούν να αφήσουν τον Παναθηναϊκό σε αυτή την κατάσταση», ανέφερε ο κ. Βασιλιάδης.

    Παράλληλα, σχολιάζοντας την πρόταση του Athens Alive δήλωσε πως ξεκαθάρισαν στον κ. Γιαννακόπουλο τι είναι εφικτό να γίνει και τι ζητάει το υπουργείο για να προχωρήσουν οι συζητήσεις για την παραχώρηση του ΟΑΚΑ. «Να διασφαλιστεί ότι οι ομοσπονδίες των ερασιτεχνικών αθλημάτων δεν θα κινδυνεύσουν και θα έχουν εξαιρετικές εγκαταστάσεις για να ασκούν τη δραστηριότητά τους, να διασφαλίσουμε τον ελληνικό αθλητισμό και μετά συζητάμε το οτιδήποτε πάντα στα πλαίσια του νόμου», ανέφερε χαρακτηριστικά.

    Για την στάση του Γιάννη Αλαφούζου: «Υπάρχουν δεδομένες ρυθμίσεις για τις ανώνυμες εταιρίες και την ελάφρυνση των χρεών, ο κ. Αλαφούζος πρέπει να αναλάβει και αυτός τις ευθύνες του, όλοι οφείλουν να το κάνουν. Θα είναι πολύ μεγάλο πρόβλημα για όλους αν κινδυνεύσει ο Παναθηναϊκός, οικονομικό και σε άλλους τομείς. Εμείς έχουμε τονίσει ότι θεσμικά είμαστε απολύτως έτοιμοι να βοηθήσουμε αλλά δεν βρίσκουμε ανταπόκριση. Το τελευταίο πράγμα για το οποίο μπορεί να κατηγορήσει κάποιος αυτή την Κυβέρνηση είναι το ξεπούλημα δημόσιων εγκαταστάσεων και οι θέσεις εργασίας που χάνονται».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: ΠΑΕ Παναθηναϊκός: «Αναλαμβάνω πλήρως τις υποχρεώσεις που μου αναλογούν» δήλωσε ο Γιάννης Αλαφούζος

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έχει λεφτά ο Ταϊλανδός μεγιστάνας που θέλει να αγοράσει τον ΠΑΟ;
     
    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Αλλαγή εποχής στον ΠΑΟ: Ο Αλαφούζος έκανε δεκτή την πρόταση της «Pan Asia»



    ΣΧΟΛΙΑ