• The Wiseman

    Έχει λεφτά ο Ταϊλανδός… μεγιστάνας που θέλει να αγοράσει τον ΠΑΟ;

    • The Wiseman
    the wise man

    the wise man


    Έχει λεφτά ο Ταϊλανδός;

    Μεγάλη κουβέντα γίνεται τις τελευταίες ημέρες για την πρόταση που έχει δεχθεί ο Γιάννης Αλαφούζος από το fund Pan Asia Investments του Ταϊλανδού επιχειρηματία Παϊρόι Πιεμπονγκσάντ για την πώληση του πακέτου των μετοχών της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, μαζί με το προπονητικό κέντρο στο Κορωπί. Η πρόταση είναι της τάξης των 20.000.000 ευρώ για την ΠΑΕ (τα 13 εκατ. στον επιχειρηματία για τις μετοχές τους), τα χρέη και τις επιπρόσθετες υποχρεώσεις που θα προκύψουν στην πορεία, συν άλλα 20 εκατ. ευρώ για επενδύσεις. Επειδή η ΠΑΕ έχει βιώσει αρκετά στο παρελθόν από δήθεν επενδυτές, το ερώτημα είναι ένα: έχει λεφτά ο Ταϊλανδός;

    Εκ πρώτης όψεως, υπάρχει βάση για συζητήσεις και και όπως είναι γνωστό στις business περαιτέρω έρευνα είναι απαραίτητη.

    Ο 63χρονος σήμερα Παϊρόι Πιεμπονγκσάντ (Pairoj Piempongsant) είναι επικεφαλής του Empire Asia Group Co., το οποίο ιδρύθηκε μόλις προ 18ετίας, το 2000.

    Έχει τη δομή μιας holding, ενώ η έδρα του είναι στη Μπανγκόγκ, με γραφεία στο Λονδίνο (Empire Asia Investments), και αλλού.

    Ενδιαφέρον είναι ότι η Empire Asia Group Co. έχει εμπλακεί στην εξαγορά της βρετανικής Reading για 25 εκατ. λίρες το 2016.

    Ο Πιεμπονγκσάντ είχε αναφερθεί ως ο broker, ο άνθρωπος που έκλεισε το deal με ένα ταϊλανδέζικο consortium, το οποίο μετά πούλησε σε Κινέζους επενδυτές. Στις 26 Μαρτίου εξαγόρασε το 90% των μετοχών της μικρής βελγικής ομάδας Μouscron.

    Γενικότερα, πρόκειται για έναν επενδυτή στο χώρο του ποδοσφαίρου, μια ιδιαίτερα επικερδής δραστηριότητα τα τελευταία χρόνια.

    Πάντως, το deal για τον ΠΑΟ – αν κλείσει – έχει ενδιαφέρον, τόσο λόγο μεγέθους, όσο και γιατί η επιστροφή στο Champions League μεταφράζεται σε πολλά εκατομμύρια.

    Λιακουνάκος part 2

    Τα όσα διημείφθησαν στη γενική συνέλευση της Axon Συμμετοχών με τον Θωμά Λιακουνάκο τα διαβάσατε  χθες στο mononews.gr από τον Δημήτρη Κόκκορη.

    Η στήλη, όμως, είναι σε θέση θα συνεισφέρει στην ενημέρωση σε διαφορετικό level και να σας επιβεβαιώσει την καλή φυσική κατάσταση του 69χρονου επιχειρηματία, ο οποίος καθημερινά τρέχει αρκετά χιλιόμετρα.

    Επίσης το μπλε pin stripe κουστούμι (χωρίς γραβάτα παρακαλώ), λογικά πρέπει να ήταν sur measure. Επίσης, όταν χρειάστηκε κρατήσει σημειώσεις, χρησιμοποίησε ένα Montblanc (Meisterstück Solitaire Blue Hour LeGrand, αλλά δεν παίρνουμε και όρκο).

    Τέλος, εν όψει θερινών διακοπών, όλα δείχνουν Ορνό (ένας είναι ο Ορνός).

    Στα εξίσου σοβαρά τώρα, ο Wiseman μαθαίνει πως το Farallon δεν ενθουσιάστηκε διόλου με όσα είπε ο Λιακουνάκος προς τους μετόχους. Κύκλοι του fund έλεγαν με νόημα πως ο επιχειρηματίας “ξέχασε” να αναφερθεί σε δικαστική απόφαση με την οποία οι δανειστές της Euromedica θα μπορούν, εφόσον το επιθυμούν, να προχωρήσουν σε εκποίηση περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας.

    Από την άλλη πλευρά, η δικαστική αντεπίθεση (με τη συνδρομή του Ν. Πιμπλή) που έχει ξεκινήσει ο επιχειρηματίας είναι συντονισμένη.

    Η στήλη είναι σε θέση να γνωρίζει ότι η πλευρά Λιακουνάκου έχει προσφύγει κατά της διαδικασίας πώλησης των δανείων της Euromedica από Alpha, ETE, Eurobank, υποστηρίζονται ότι αποκλείστηκαν άλλοι ενδιαφερόμενοι από το διαγωνισμό.

    Ποιοι είναι αυτοί; Συγκρατήστε δύο ονόματα: Meridian Asset Management και The Carlton Group.

    Το στοίχημα Κόκκαλη – Περιστέρη

    Το στοίχημα του Κέκροπα και της αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας που διαθέτει στα Λατομεία Ψυχικού ήταν εξ αρχής μεγάλο για τους Σ. Κόκκαλη και Γ. Περιστέρη, βασικών  μετόχων του Κέκροπα.

    Αλλά μεγάλο ρίσκο, φέρνει και μεγάλη ανταμοιβή.

    Ο κύβος ερρίφθη πέρυσι τον Ιούνιο όταν η Intradevelopment, θυγατρική της Intrakat και της Intracom, εξαγόρασε σε ποσοστό 100% την ανώνυμη εταιρεία Intrapar, μέτοχο της Κέκροψ κατά 25,72%. Ακολούθησε αύξηση κεφαλαίου στην οποία το ποσοστό του Στ. Ψυχάρη έγινε diluted λόγω μη συμμετοχής (7,1% από 21,5%), ενώ η ΓΕΚΤΕΡΝΑ ανέβηκε στο 37% και η πλευρά Intracom στο 34%.

    Η εξέλιξη απέκτησε ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον αφού η υπόθεση της έκτασης 300 περίπου στρεμμάτων στα Λατομεία Ψυχικού), την κυριότητα της οποίας αμφισβητούσε το Δημόσιο, επιστρέφει στο Εφετείο.

    Μέχρι το τέλος του χρόνου θα γίνει η συζήτηση στο δικαστήριο και σε περίπτωση θετικής έκβασης, η ανάπτυξη του ακινήτου θα γίνει σε χρόνο ρεκόρ.

    Εγκώμια στον Α. Τσίπρα

    Εγκωμιαστικά εκφράστηκε χθες ο Θόδωρος Φέσσας σε εκδήλωση του ΣΕΒ για τον Αλέξη Τσίπρα. Όπως είπε ο Πρόεδρος του ΣΕΒ, ο Πρωθυπουργός κάνει πολύ καλά τη δουλειά του, προχωρά τις ιδιωτικοποιήσεις και μάλιστα πρότεινε να δημιουργηθεί μια task force για διαχειρίζεται και να εποπτεύει τις επενδύσεις που έρχονται στη χώρα.

    the wise man
    the wise man



    ΣΧΟΛΙΑ