• Κοινωνία

    Στάθης Ψάλτης: Τι αναφέρει ο Δήμος Ζωγράφου για την εκταφή του ηθοποιού

    • NewsRoom
    Στάθης Ψάλτης

    Στάθης Ψάλτης


    Σε επίσημη ανακοίνωση σχετικά με την εκταφή της σορού του Στάθη Ψάλτη προχώρησε ο Δήμος Ζωγράφου, μετά τους ισχυρισμούς της οικογένειας του αείμνηστου ηθοποιού ότι δεν είχαν καμία ενημέρωση επί του θέματος.

    Αφορμή στάθηκαν οι αναρτήσεις στο Facebook της Μαίρης Μπάρκουλη και της Καίτης Φίνου.

    Σε δημοσίευσή της, η Μαίρη Μπάρκουλη ανέφερε πως η εκταφή έγινε εντελώς «υπηρεσιακά» και τόνισε πως «ουδείς ασχολήθηκε ή ενδιαφέρθηκε».

    Δείτε την ανάρτηση της Μπάρκουλη:

    Από  την πλευρά της, η Καίτη Φίνου υποστήριξε πως κανείς από τους συγγενείς δεν ειδοποιήθηκε από τον Δήμο για την εκταφή, ούτε καν η κόρη του σπουδαίου ηθοποιού.

    Δείτε την ανάρτηση της Φίνου:

    Ο Δήμος Ζωγράφου αναφέρει ότι οι συγγενείς αναζητήθηκαν, αλλά δεν βρέθηκαν.

    Μάλιστα, τονίζεται ότι η εκταφή έπρεπε να είχε γίνει τρία χρόνια μετά τον θάνατο του Στάθη Ψάλτη, όμως, ο Δήμος Ζωγράφου προχώρησε σε παράταση δύο ακόμα ετών.

    Ειδικότερα, αναφέρεται πως:

    «Η ταφή του έγινε το 2017 τιμής ένεκεν λόγω της μοναδικής καλλιτεχνικής του πορείας, αλλά και της συνεισφοράς του στην τοπική αυτοδιοίκηση. Κανονικά η εκταφή του έπρεπε να γίνει μετά από τρία χρόνια αλλά ο Δήμος Ζωγράφου προχώρησε σε παράταση ακόμα δύο ετών.

    Μετά την πάροδο πέντε ετών – το ανώτατο διάστημα που προβλέπεται – αναζητήθηκαν οι συγγενείς του για την διαδικασία της εκταφής αλλά δεν βρέθηκε κανείς και ο Δήμος Ζωγράφου προχώρησε σε υπηρεσιακή εκταφή.

    Τα οστά του Στάθη Ψάλτη φυλάσσονται προσωρινά σε ξεχωριστό μέρος στο οστεοφυλάκιο προκειμένου να τοποθετηθούν στον ειδικό χώρο που διατηρεί ο Δήμος Ζωγράφου στο Κοιμητήριο και φιλοξενεί όλους τους σπουδαίους ανθρώπους που τίμησαν την Πόλη μας και την Ελλάδα».

    Διαβάστε επίσης:

    Καίτη Φίνου: Συγκλονιστικές αποκαλύψεις για τις σχέσεις της με τον Ψάλτη και τον Πανταζή (video)

    Η τελευταία εξομολόγηση του Στάθη Ψάλτη

    Απόστολος Ρουβάς: Η πρώτη ανάρτηση μετά την αποχώρησή του από το Survivor



    ΣΧΟΛΙΑ