• LIFE&STYLE

    Η τελευταία εξομολόγηση του Στάθη Ψάλτη

    • NewsRoom
    Στάθης Ψάλτης

    Στάθης Ψάλτης


    Ο Στάθης Ψάλτης, μέσα από ένα σπάνιο οπτικό ντοκουμέντο που ο Γιάννης Σμαραγδής παραχώρησε στην «Espresso», μιλούσε για το κύκνειο άσμα του, την ταινία «Καζαντζάκης».

     Λίγες μέρες μετά μπήκε στο νοσοκομείο για να δώσει τη μάχη του με τον καρκίνο, που δεν κατάφερε όμως να κερδίσει.

    «Οταν μου έφερε το σενάριο ο κ. Σμαραγδής, δεν ήξερα ποιο ρόλο να διαλέξω» αναφέρει, και με το χαρακτηριστικό του γέλιο συνεχίζει: «Αστεία λέω. Ο κ. Σμαραγδής μού έδωσε έναν ρόλο εκπληκτικό. Τον ηγούμενο. Τώρα τι είναι αυτός ο ηγούμενος; Ο ηγούμενος δεν είναι τίποτε άλλο από ένα πνεύμα».
    Και εξηγεί γιατί…

    «Ενα πνεύμα το οποίο πήρε σάρκα και οστά και καθοδηγεί τη ζωή του Καζαντζάκη. Του λέει: “Ηρθες να παλέψεις με τον Θεό. Μη σταματάς να παλεύεις τον Θεό. Τώρα, ποιος θα νικήσει, αυτή είναι δική του δουλειά”. Αυτές οι φράσεις δείχνουν το μεγαλείο του συγγραφέα» εξομολογείται.

    «Αυτός ο ρόλος είναι πολύ ιδιόμορφος, γιατί κάθε πρόταση και κάθε λέξη έχει το δικό της χρώμα και το δικό της άρωμα… Είναι πάρα πολύ δύσκολος ρόλος, δεν είναι εύκολος. Βέβαια, με τη βοήθεια του κ. Σμαραγδή, που δεν παύει να είναι ένα πνεύμα ανήσυχο, με ψυχή και ταλέντο, όλα ήταν πιο απλά. Αυτά τα τρία στοιχεία συνθέτουν τον σπουδαίο καλλιτέχνη» λέει ο ηθοποιός στην τελευταία συνέντευξή του.

    «Η ταινία του κ. Σμαραγδή θα κάνει τις καλύτερες και πιο ουσιαστικές εντυπώσεις παγκοσμίως! Εύχομαι και στην επόμενη ταινία του, τον “Καποδίστρια”, να με φωνάξει να κάνω το δεξί χέρι του πολιτικού».

    Οσοι είχαν την τύχη να βρεθούν στο Μοναστήρι της Καισαριανής, στον τόπο όπου έγιναν τα γυρίσματα, πέρασαν τον Στάθη Ψάλτη για αληθινό καλόγερο!

    «Είναι τέτοια η μεταμόρφωσή του, που στα γυρίσματα οι άνθρωποι που ήταν εκεί δεν τον γνώριζαν και πίστευαν ότι είναι ένας κανονικός ηγούμενος. Η γενειάδα του φτιάχτηκε πολύ καιρό πριν, πάνω στο πρόσωπο του Στάθη, και για τη μεταμόρφωση χρειάστηκαν έξι ώρες!» είχε δηλώσει σε παλαιότερη συνέντευξή του στην «Espresso»ο Γιάννης Σμαραγδής.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Στάθης Ψάλτης: Το τελευταίο βιντεοσκοπημένο μήνυμα προς τον Λαζόπουλο
    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βιβλίο – φωτιά για τον Στάθη Ψάλτη! Στη φόρα η άγνωστη ζωή του
    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Η Καίτη Φίνου μιλάει για όλα: Ο Ψάλτης, η απομάκρυνση και ο πόνος



    ΣΧΟΛΙΑ