• Κοινωνία

    Μένιος Φουρθιώτης: Το ΣτΕ απέρριψε την αίτηση για την αστυνομική του φύλαξη

    Μένιος Φουρθιώτης

    Μένιος Φουρθιώτης


    Απέρριψε το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) και την αίτηση του παρουσιαστή Μένιου Φουρθιώτη να ανασταλεί η απόφαση μείωσης της αστυνομικής του φύλαξης.

    Ο τηλεοπτικός παρουσιαστής που έχει συλληφθεί και σήμερα αναμένεται η προσαγωγή του στον εισαγγελέα, ζητούσε να ανασταλεί η πράξη του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. που κατήργησε τη φρούρηση του από 4 αστυνομικούς, συνοδευτική μοτοσυκλέτα με αστυνομικό και υπηρεσιακό αυτοκίνητο και τη φρούρηση της κατοικίας του και διατήρησε μόνο τη φρούρηση των χώρων εργασίας του.

    Το Δ΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας, με την υπ΄ αριθμ. 90/2021 απόφαση, έκρινε ότι η βλάβη την οποία επικαλείται ότι θα υποστεί από την προσβαλλόμενη πράξη του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. «δεν δικαιολογεί τη χορήγηση της αιτούμενης αναστολής, η οποία πρέπει, ως εκ τούτου, να απορριφθεί».

    Ο Μένιος Φουρθιώτης υποστηρίζει ότι υπήρξαν σε βάρος του απειλές (τηλεφωνικές και δια ζώσης), εξυβρίσεις, τηλεφωνικές οχλήσεις, παρακολουθήσεις, δικαστικές διαμάχες, απόπειρα διάρρηξης της οικίας του, τηλεφωνικές απειλές για τοποθέτηση βόμβας στο στούντιο τηλεοπτικού σταθμού κατά την διάρκεια εκπομπής του.

    Ωστόσο στο σκεπτικό της απόφασης τους οι δικαστές του ΣτΕ αναφέρουν ότι μετά τον περιορισμό των μέτρων ασφαλείας, ο Μένιος Φουρθιώτης δεν έχει επικαλεστεί νέα περιστατικά από τα οποία να προκύπτει κίνδυνος για την ασφάλεια της ζωής του και κατά συνέπεια έκριναν ότι η βλάβη την οποία επικαλείται ότι θα υποστεί από την προσβαλλόμενη πράξη του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. «δεν δικαιολογεί την χορήγηση της αιτούμενης αναστολής».

    Απομένει στο ΣτΕ η συζήτηση της κύριας προσφυγής (ακύρωσης της αστυνομικής πράξης) του παρουσιαστή.

    Διαβάστε επίσης:

    Συνελήφθη ο Μένιος Φουρθιώτης – Οδηγείται στον εισαγγελέα μαζί με άλλους τρεις

    Μένιος Φουρθιώτης: Τι ερευνά η ΕΛ.ΑΣ μετά την προσαγωγή του

    Ίδιο το όπλο των πυροβολισμών κατά αστυνομικών της ΔΙΑΣ με αυτό των πυροβολισμών έξω από το σπίτι του Μένιου Φουρθιώτη



    ΣΧΟΛΙΑ