• Κοινωνία

    Μένιος Φουρθιώτης: Τι ερευνά η ΕΛ.ΑΣ μετά την προσαγωγή του

    • NewsRoom
    Μένιος Φουρθιώτης

    Μένιος Φουρθιώτης


    Το απόγευμα της Μεγάλης Τρίτης, ο Μένιος Φουρθιώτης προσήχθη από το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας.

    Όλα ξεκίνησαν όταν οι Αρχές ταυτοποίησαν ότι οι κάλυκες από το καλάσνικοφ του αγνώστου που πυροβόλησε έξω από το σπίτι του παρουσιαστή προέρχονται από το ίδιο όπλο που χρησιμοποίησαν οι δράστες κατά την ένοπλη συμπλοκή και καταδίωξη επιβατών μοτοσυκλέτας από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ στη Νέα Ερυθραία, τα ξημερώματα της 16ης Απριλίου.

    Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, επιπλέον, φέρεται να ταυτοποιήθηκε το DNA του ενός από τους δύο προσαχθέντες, από γενετικό υλικό που εντοπίστηκε στο σακίδιο που εγκατέλειψαν οι δράστες κατά τη διαφυγή τους. Όπως έγινε γνωστό, μάλιστα, το DNA φέρεται να ταυτοποιείται με άτομο που μετείχε σε κυκλώματα εκβιαστών/μπράβων στον Πειραιά προ διετίας.

    Μετά την προσαγωγή του παρουσιαστή, η ΕΛ.ΑΣ. έκανε φύλλο και φτερό το σπίτι του στον Διόνυσο, καθώς και το κανάλι που εργάζεται στα Μελίσσια. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δυνάμεις της Αστυνομίας φέρονται να κατάσχεσαν ηλεκτρονικούς υπολογιστές και άλλα αντικείμενα που κρίθηκαν χρήσιμα για την έρευνα.

    Μάλιστα, σύμφωνα με άλλες πηγές, ο τηλεπαρουσιαστής αναμένεται να παρουσιαστεί σήμερα το πρωί στον εισαγγελέα.  Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο της ίδιας έρευνας έγιναν δύο ακόμα συλλήψεις.

    Υπενθυμίζεται ότι ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης είχε κατονομάσει τον Μένιο Φουρθιώτη ως το πρόσωπο που κρυβόταν πίσω από «συμβόλαιο θανάτου» εναντίον του, ενώ τον είχε κατηγορήσει ότι σκηνοθέτησε και τις επιθέσεις στο δικό του σπίτι.

    Για την καταγγελία του δημοσιογράφου-εκδότη Κώστα Βαξεβάνη ότι απειλείται η ζωή του έχει ξεκινήσει έρευνα με εντολή της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου.

    Η εισαγγελέας διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, προκειμένου να διερευνηθούν οι ισχυρισμοί του δημοσιογράφου και να εξακριβωθεί αν και από ποια πρόσωπα προκύπτει διάπραξη αδικημάτων. Η εντολή της κυρίας Παπαγεωργακοπούλου είναι να ερευνηθεί τυχόν διάπραξη του αδικήματος της πρόκλησης και προσφοράς σε τέλεση πλημμελήματος ή κακουργήματος και, εφόσον προκύπτουν στοιχεία, να εντοπιστούν οι υπαίτιοι.

    Δείτε το βίντεο από την επίθεση στο σπίτι Φουρθιώτη:

    Διαβάστε ακόμη:

    Ίδιο το όπλο των πυροβολισμών κατά αστυνομικών της ΔΙΑΣ με αυτό των πυροβολισμών έξω από το σπίτι του Μένιου Φουρθιώτη

    Στην ΓΑΔΑ προσήχθη ο Μένιος Φουρθιώτης μετά από έρευνα στο σπίτι του

    Μένιος Φουρθιώτης: Αρνείται πως έδωσε εντολή για «συμβόλαιο» θανάτου κατά του Βαξεβάνη

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ