• media_Sonia

    Media

    Οι «σκοτωμοί» στα κανάλια, ο εφοπλιστής που ψάχνει κανάλι, ο χαμός με τον Μένιο και γιατί τσακώνονται οι καναλάρχες

    • Σόνια Χαϊμαντά

    Περιεχόμενα

    ΕΡΤ: Τα «απόνερα» της επίσκεψης Π.Μαρινάκη, η κινητοποίηση Ζούλα και η ενεργοποίηση (και) του (επικοινωνιακού) μηχανισμού

    Στην «τροχιά» της επίσκεψης του υφυπουργού στον πρωθυπουργό Παύλου Μαρινάκη και του γ.γ. Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, Δημήτρη Γαλαμάτη παραμένει το …διαστημόπλοιο της ΕΡΤ. Επειδή οι «(υπερ)υποσχέσεις πρέπει να τηρούνται» το Ραδιομέγαρο δουλεύει με φουλ τις μηχανές τόσο για το ERTnews η συνταγή της επιτυχίας του οποίου αποτελεί έναν άλυτο γρίφο όσο και για το ERTflix που δεν σταματά να προμηθεύεται περιεχόμενο μπαίνοντας και λογικό είναι, στη «μύτη» του ανταγωνισμού, ελεύθερων και συνδρομητικών καναλιών που βλέπουν τα ποσοστά τηλεθέασής τους να σφυροκοπούνται από τη δωρεάν δημόσια streaming υπηρεσία της χώρας.

    Οι ανακοινώσεις περί των επιτυχιών της ΕΡΤ διαδέχονται η μια την άλλη. Τη μια ημέρα πληροφορούμαστε ότι «οι κάτοικοι του λεκανοπεδίου της Αττικής, αλλά και της Θεσσαλονίκης έχουν διαπιστώσει τη τελευταία εβδομάδα ότι το σήμα της ΕΡΤ είναι καλύτερο τόσο σε ποιότητα όσο και σε ισχύ… ότι η διαπίστωση αυτή κάθε άλλο παρά εσφαλμένη είναι καθώς βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η αναβάθμιση του τηλεοπτικού και ραδιοφωνικού δικτύου της ΕΡΤ με την εγκατάσταση σύγχρονων πομπών και …ότι με την αναβάθμιση αυτή θα επιτευχθεί αύξηση έως 70% στην ισχύ των πομπών που θα συνοδευθεί, παράλληλα, από σημαντική μείωση της κατανάλωσης ενέργειας έως και 33% σε σχέση με την αρχική. Και την επόμενη ότι το ERTflix ξεπέρασε τον περασμένο Ιανουάριο τις 16 εκατομμύρια θεάσεις, αυξημένες σε σχέση με τον Δεκέμβριο του 2023 κατά 2.129.000 (ποσοστό 15%).

    Πώς ο Αντώνης Σρόϊτερ κατέρριψε το ομηρικό «έρως ανίκατε μάχαν» στην κόντρα με τον Νίκο Χατζηνικολάου για την τηλεθέαση;

    Μια ημέρα μετά τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου το ερωτευμένο ζεύγος Όλγα Κεφαλογιάννη και Μίνως Μάτσας βρέθηκαν στην εκπομπή του  Νίκου Χατζηνικολάου, «Ενώπιος ενωπίω» στον ΑΝΤ1…

    Η εκπομπή σε επίπεδο τηλεθέασης κινήθηκε στα συνήθη ποσοστά του «Ενώπιος ενωπίω», χωρίς εκπλήξεις. Συγκεκριμένα στα δυναμικά κοινά σημείωσε 7,5% και στο σύνολο 10,4%.

    Περίπου την ίδια ώρα «απέναντι» στον ALPHA ο Αντώνης Σρόιτερ και η «Αυτοψία» είχε αφιέρωμα στα ΕΚΑΜ μπαίνοντας στα άδυτα της εκπαίδευσης της ομάδας διάσωσης ανθρώπων σε κρίσεις.  Η εκπομπή του Αντώνη Σρόιτερ ξεκίνησε κατά μισή ώρα αργότερα (από το «Ενώπιος ενωπίω») και συγκέντρωσε στο δυναμικό κοινό 9,5% και 11,3% στο σύνολο του κοινού. Τα συμπεράσματα δικά σας.

    ΚΟΥΙΖ

    Λίγη προσοχή με το tag στον πρωθυπουργό

    Ποια διαφημιστική που έχει αναλάβει τα social media προβεβλημένου υπουργού υπέπεσε στο ατόπημα να tagάρει λογαριασμό συνονόματου του πρωθυπουργού ο οποίος είδε να βρίσκεται συνδεδεμένος με το στέλεχος της κυβέρνησης χωρίς να είναι η πρώτη φορά που του έχει συμβεί. Ευτυχώς στενός συνεργάτης του υπουργού αντελήφθη την ταυτοπροσωπία και το λάθος διορθώθηκε έγκαιρα.

    Διευθυντής ενημέρωσης στη LiFO ο Μάκης Πολλάτος

    Ο Μάκης Πολλάτος ανέλαβε διευθυντής ενημέρωσης ενισχύοντας το δυναμικό της LiFO του Στάθη Τσαγκαρουσιάνου. O έμπειρος δημοσιογράφος αποχώρησε πρόσφατα από τον μιντιακό όμιλο του «Πρώτου Θέματος» (ήταν  διευθυντής σύνταξης στην ιστοσελίδα protothema.gr.) έπειτα από 19 χρόνια.

    Ο Μάκης Πολλάτος έχει εργαστεί στο ιστορικό ραδιόφωνο του Flash και ήταν αρχισυντάκτης σε ενημερωτικές εκπομπές του ΣΚΑΪ (“Αταίριαστοι” κλπ).

    Πως αποκάλεσε ο Λαζόπουλος τον Λιάγκα;

    «Εκλεκτό της κατινοδημοσιογραφίας» αποκάλεσε τον Γιώργο Λιάγκα ο Λάκης Λαζόπουλος στο podcast (newsbreak)… Αφορμή ήταν το τραγούδι του Πάνου Βλάχου που αναφέρεται σε Αδωνι Γεωργιάδη και Άρη Πορτοσάλτε, ώστε να μιλήσει ο καλλιτέχνης για τον δημοσιογράφο και για τον τρόπο με τον οποίο παρουσίασε το θέμα από την εκπομπή του.

    Ο Νίνο Ελματζιόγλου πίσω από τη διεκδίκηση των EMMY

    Θέμα τιμής είναι για τον Νίνο Ελματζιόγλου, μέλος του Δ.Σ. της ΕΡΤ με ισχυρή άποψη για το πρόγραμμα, η διεκδίκηση της δημόσιας τηλεόρασης βραβείων ΕΜΜΥ. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει βάλει προσωπικό του στοίχημα και δαπανήσει αρκετές ανθρωποώρες μαζί με τους αρμόδιους προκειμένου να καταθέσει φακέλους διεκδίκησης βραβείων για μια σειρά από παραγωγές όπως η «Έρημη Χώρα», το «Βραχιόλι της Φωτιάς», το «Κάνε ότι κοιμάσαι» και τα «Όρκος» 1 και 2.

    Φιλικά τα «Νέα» του Βαγγέλη Μαρινάκη με τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα-εντελώς εχθρικά τα media του Φιλιππάκη

    Μια ημέρα μετά την υπερψήφιση του νομοσχεδίου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και η πρώτη αγγελία γάμου μεταξύ δύο ανδρών δημοσιεύθηκε στα «Νέα|. Κάτι που δύσκολα θα βλέπαμε στην εφημερίδα «Δημοκρατία» του Γ.Φιλιππάκη, η οποία πιστή στη γραμμή και στην αποστροφή της για όσους τάσσονταν υπέρ του νομοθέτησης του γάμου ομοφύλων, κρέμασε στα μανταλάκια των περιπτέρων– τους «107 Γαλάζιους» που «Ψήφισαν υπέρ της διάλυσης της οικογένειας».

    Την ίδια μέρα, ένα πρωτοσέλιδο μιας άλλοτε έντυπης εφημερίδας, που συνεχίζει να υφίσταται online, πενθεί με το κατάμαυρο φόντο του. Η Sportime αποφαίνεται ότι «Δυστυχώς πνευματικά επτωχεύσαμεν».

    «Σκοτωμός» Πάνου Βλάχου – Τάκη Χατζή, αποχώρησε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ «Άσε μας μωρέ, φύγε – Τι είναι εδώ, κωλοχανείο είναι;»

    Σκηνές και φρασεολογία χαμαιτυπείου στο πλατό της εκπομπής «One Talk» την οποία παρουσιάζει ο Τάκης Χατζής στο One Channel. Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Πάνος Βλάχος, θέλησε να διευρύνει την συζήτηση για το κράτος δικαίου, μιλώντας για το σκάνδαλο των υποκλοπών, την ελευθερία του τύπου στη χώρα μας αλλά και τα Τέμπη με αποτέλεσμα να αντιδράσει η Ελίζα Βόζενμπεργκ από τη Ν.Δ..

    Ακολούθησε ένταση με τους καλεσμένους να μιλούν ο ένας πάνω στον άλλο, γεγονός που εξόργισε τον παρουσιαστή. «Συγγνώμη, έχετε την εντύπωση ότι σας ακούει κανένας τώρα; Εγώ σας αφήνω γιατί είναι για γέλια όλο αυτό, τι είναι αυτό το πράγμα;» είπε ο Τάκης Χατζής και η ένταση κορυφώθηκε…Εκεί που άναψαν τα αίματα ο Τάκης Χατζής προσπάθησε να επαναφέρει την τάξη στο πλατό χτυπώντας με δύναμη το χέρι στο τραπέζι και φωνάζοντας «Ώπα, κυρία Βόζενμπεργκ! Ώπα! Ώπα! Σας παρακαλώ, κυρία μου» για να πάρει την απάντηση του Βλάχου: «Εντάξει, κύριε Χατζή. Τι κοπανάτε; Δεν κατάλαβα; Τι κοπανιόμαστε; Που είμαστε στο σχολείο; Στο σχολείο είστε και μας κοπανάτε;» «Ντροπή» είπε ο Πάνος Βλάχος, έχοντας σηκωθεί από την θέση του για να αποχωρήσει από το πλατό, με τον Τάκη Χατζή να απαντά «Κάνε μας τη χάρη λοιπόν! Άσε μας μωρέ, φύγε! Κυρία Βόζενμπεργκ, συγγνώμη δηλαδή αλλά αυτό που κάνετε ήταν απαράδεκτο. Φωνάζετε, κάνετε, ράνετε. Μα θύμωσε τώρα και ο κύριος… Τι είναι εδώ δηλαδή; Κωλοχανείο είναι; Πάμε να κάνουμε μια εκπομπή και σας λέω “μη μιλάτε όλοι μαζί γιατί είναι αστείο αυτό που γίνεται και δεν σας ακούει κανένας”. Τι δεν καταλαβαίνετε; Τον κ. Βλάχο τον έχω φέρει 17 φορές εδώ και γύρισε και μου είπε για ελευθερία του Τύπου, ντροπή».

    Ο Πρωθυπουργός στον Ευαγγελάτο!

    Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα δώσει συνέντευξη αυτή τη Δευτέρα στον Νίκο Ευαγγελάτο και στην εκπομπή «Live News» του Mega.

    Τους τρέλανε όλους ο Φουρθιώτης: Ανακοίνωσε πως επιστρέφει με εκπομπή στο OPEN – Διαψεύδει ο σταθμός διαψεύδει και ο Κοκλώνης

    Τη συνδρομή της δικαιοσύνης ζητά το OPEN έπειτα από ανακοίνωση που εξέδωσε ο Μένιος Φουρθιώτης, υποστηρίζοντας ότι επιστρέφει στην τηλεόραση και μάλιστα, μέσα από τη συχνότητα του εν λόγω τηλεοπτικού σταθμού.

    «Ο Μένιος Φουρθιώτης επιστρέφει στο OPEN το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2024 στις 13:40 με την αγαπημένη σας συνήθεια τα ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ LIVE.

    Έπειτα από 8 χρόνια επιτυχημένης, πορείας, η εκπομπή διευρύνει τη δυνατή ομάδα της , προσθέτοντας και νέους, έμπειρους, εξειδικευμένους συνεργάτες. Με πρωτογενή θέματα και πλούσια θεματολογία τα αποκαλυπτικά live αναπτύσσονται ακόμα περισσότερο:

    Σε θέματα που απασχολούν την κοινωνίας, τους δύσκολους καιρούς μας, προσπαθώντας να δώσουν λύση, όπου είναι ανθρωπίνως δυνατό. Σε θέματα επικαιρότητας με συνεντεύξεις, ρεπορτάζ και αποστολές, όπου το απαιτούν τα γεγονότα. Σε απρόβλεπτους καλεσμένους που έχουν κάτι να μας πουν, κάτι να μας διδάξουν Και βέβαια πάντα έγκυρο τεκμηριωμένο τηλεοπτικό ρεπορτάζ και όλες οι ειδήσεις από το λαμπερό κόσμο της Show Bizz» ανέφερε η εν λόγω ανακοίνωση.

    Tο κανάλι, ωστόσο, διέψευσε κατηγορηματικά, με δική του ανακοίνωση, ότι ξεκινά οποιαδήποτε εκπομπή στον σταθμό με παρουσιαστή τον Μένιο Φουρθιώτη.

    «Έκπληκτος ο σταθμός μας πληροφορήθηκε προ ολίγου ότι διαδίδονται ψευδείς και ανυπόστατες πληροφορίες σχετικά με δήθεν επικείμενη έναρξη μετάδοσης εκπομπής από τη συχνότητα του ΟΡΕΝ, από 24/2/2024.

    Διαψεύδουμε κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς αυτούς, υπενθυμίζοντας το αυτονόητο, ότι δηλαδή δελτία τύπου αναφορικά με το περιεχόμενο του τηλεοπτικού προγράμματος του σταθμού ΟΡΕΝ δικαιούται να εκδίδει μόνον ο ίδιος ο σταθμός μας και ουδείς άλλος.

    Ο σταθμός μας προτίθεται να κινηθεί άμεσα νομικά, σύμφωνα με όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες, για την αποκατάσταση της αλήθειας» ανέφερε η ανακοίνωση του σταθμού.

    Από την πλευρά του, ο Μένιος Φουρθιώτης επανήλθε με νέα τοποθέτηση, επιμένοντας ότι η επιστροφή της εκπομπής του είναι γεγονός.

    Επικαλείται δε, σχετική του συμφωνία με τον «αποκλειστικά υπεύθυνο του τομέα της ψυχαγωγίας του τηλεοπτικού σταθμού Open», Νίκο Κοκλώνη.

    Την ίδια ώρα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η είδηση περί τηλεοπτικής επιστροφής Φουρθιώτη μέσα από τη συχνότητα του OPEN διαψεύδεται και από την πλευρά του Νίκου Κοκλώνη.

    Διονύσης Στεριώτης: Τι να το κάνει ένας εφοπλιστής ένας παιδικό κανάλι;

    Την περασμένη εβδομάδα διέρρευσε η πληροφορία ότι ενδιαφέρον για την απόκτηση του παιδικού τηλεοπτικού σταθμού Nickelodeon δείχνει ο επιχειρηματίας Διονύσης Στεριώτης, ο οποίος κινείται στο χώρο της παιδικής ψυχαγωγίας και των θεματικών πάρκων.  Ο εφοπλιστής έχει αποκτήσει προ καιρού  το Αllou fun Park, το Πάρκο στο Ίλιονκαι τους Ster Cinemas τα οποία έχει μετονομάσει σε Option Cinemas  και θέλει να μπει και στην τηλεόραση. Ο επενδυτικός του φορέας είναι η Seagull στον τομέα των κοντέινερ  και  ο νεοσύστατος ομίλος Grouper Entertainment.

    Ωστόσο η εταιρεία που διαχειρίζεται τον σταθμό, η Τηλεκίνηση Ραδιοτηλεοπτική διαψεύδει τα δημοσιεύματα που κυκλοφόρησαν σχετικά με τη μεταβίβαση μετοχικού πακέτου της Εταιρείας. Ο εφοπλιστής δεν ανακοίνωσε κάτι, ούτε επιβεβαίωσε ούτε διέψευσε.

    Τσακώνονται στην ένωση καναλαρχών για τα δυναμικά κοινά

    Να σταματήσουν τα κανάλια με τη μεγαλύτερη τηλεθέαση να «σαλαμοποιποιύν» τα στοιχεία της Nielsen για την επίδοση τηλεθέαση ζητούν οι μικρότεροι σταθμοί που συμμετέχουν στην Ένωση Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Τηλεοπτικής Εμβέλειας. Είναι οι ίδιοι που αμφισβητούν την αξιοπιστία της έρευνας που τους προηγούμενους μήνες έχασε τη μέτρηση ενός ολόκληρου 48ώρου και σήμερα δίνει στοιχεία για προγράμματα με σημαντικές αποκλίσεις μεταξύ τους από μέρα σε μέρα. Επιστρέφοντας στα δυναμικά κοινά, δηλαδή σε αυτήν την τεράστια κατηγορία των 18-54 ετών τηλεθεατές, οι διαφωνούντες με την επίκληση του penetration που έχει ένα κανάλι σε αυτήν την ανομοιογενή ομάδα, εξηγούν ότι δεν έχει κανένα νόημα αυτή η κατάτμηση του κοινού, αναφέρουν ότι εκεί μέσα βρίσκονται τουλάχιστον 3 γενιές (Xers, Gen Y, Gen Z) ενώ καταλήγουν ότι αν θέλετε πραγματικά να βρείτε το δυναμικό κοινό, να το αναζητήσετε στο Youtube, στις πλατφόρμες και στη συνδρομητική TV. Για να δείξουν ότι η TV χάνει τη δύναμή της και να δικαιολογήσουν ενδεχομένως την πτώση τους.

    Γιατί ο Παύλος Γερουλάνος επιτέθηκε με το γάντι στο power game;

    Ο Παύλος Γερουλάνος απαντά σε δημοσίευμα της ιστοσελίδας Parapolitika.gr που τον παρουσιάζει να πραγματοποιεί ξεναγήσεις στο Μουσείο Μπενάκη έναντι 50 ευρώ.

    Ακολουθεί η ανάρτησή του: Δημοσίευμα στις 13/2, στο Power Game τής ιστοσελίδας Parapolitika.gr, είχε τίτλο «Ξεναγός (έναντι 50 ευρώ) στο Μουσείο Μπενάκη ο Γερουλάνος». Το ίδιο αστείο επαναλήφθηκε και στο λογαριασμό της στο Χ. Έστειλα αμέσως την παρακάτω απάντηση, τη δημοσίευση της οποίας ακόμα περιμένω από την ιστοσελίδα:

    «Αγαπητό Power Game,

    Πώς κατάφερες από κάτι τόσο θετικό, να βγάλεις έναν τόσο αρνητικό τίτλο;

    Εδώ και δέκα (τουλάχιστον) χρόνια, κάνω μια περιήγηση για φίλους στο Μουσείο Μπενάκη.

    Δεν είναι ακριβώς ξενάγηση, αλλά ένα ταξίδι στον χρόνο και στον απίστευτο πλούτο που έχουμε δημιουργήσει Ελληνίδες και Έλληνες, μέσα από τις τέχνες και τον πολιτισμό.

    Είναι κάτι που κάνω με πολύ κέφι και πολλή αγάπη.

    Προφανώς, αφιλοκερδώς.

    Κόστος για την παρέα: 0.

    Απολαβές για εμένα: επίσης 0.

    Φιλοδοξία και στόχος μου; Να κάνω το Μουσείο Μπενάκη γνωστό σε ένα διαφορετικό κοινό, με διαφορετικό τρόπο, για να αποκτήσει περισσότερα μέλη. Αυτά με τη σειρά τους, το βοηθούν να κάνει το έργο του.

    Αν το θέλει η παρέα, κερνάω και ένα κρασάκι στη μαγευτική ταράτσα τού Μουσείου στην οποία λειτουργεί ένα θαυμάσιο εστιατόριο, που επίσης βοηθάει το Μουσείο. Συχνά, εκεί, η συζήτηση συνεχίζεται.

    Ειδικά στην περίπτωση που αναφέρεις, το Κολλέγιο Αθηνών επέλεξε να χρησιμοποιήσει την ξενάγηση για να μαζέψει χρήματα για υποτροφίες. Δεν είναι κάτι που γίνεται συχνά, αλλά δεδομένου ότι τα χρήματα θα πάνε σε αριστούχα παιδιά που δεν έχουν χρήματα για δίδακτρα, σκέφτηκα «γιατί όχι;»

    Προφανώς, όλα αυτά είναι ξεκάθαρα, διότι, και σε ευχαριστώ για αυτό, δημοσίευσες ολόκληρη την επιστολή τού Κολλεγίου που τα εξηγεί ξεκάθαρα.

    Ο τίτλος λοιπόν σε τι στόχευε;

    Δεν πειράζει. Σε κάθε περίπτωση, αγαπητό Power Game, για τού λόγου το αληθές, θα ήθελα να καλέσω όλη την ομάδα σου, όποτε θέλετε, σε αυτό το ωραίο ταξίδι στον χρόνο με επίκεντρο την ελληνική δημιουργία.

    Κόστος για εσάς: 0.

    Απολαβές για εμένα: επίσης 0

    Όμως, για να «ισορροπήσουμε» τον τίτλο τού δημοσιεύματος, μετά το τέλος τής επίσκεψής σας, θα σας ζητήσω να κάνετε μια δωρεά ή στο Μουσείο ή σε έναν άλλο φορέα που εσείς πιστεύετε πως έχει ανάγκη τη στήριξή σας. Σύμφωνοι;

    Με εκτίμηση,

    Παύλος»

    Ποιος φοβάται το νομοσχέδιο για το νέο ΕΚΟΜΕ;

    Σε αναμονή για το σχέδιο νόμου του υπουργείου Πολιτισμού που θα καθορίζει εκ νέου τους όρους χρηματοδότησης της οπτικοακουστικής αγοράς, που περιλαμβάνει τις ταινίες, τις σειρές, τα ντοκιμαντέρ και τα video games. Σύμφωνα με το σχέδιο, το ΕΚΟΜΕ θα συγχωνευθεί με το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου με στόχο να γίνει ένας ενιαίος φορέας χρηματοδότησης της βιομηχανίας.

    Το νέο, υπό σχεδιασμό cash rebate, θα αφορά τους τομείς της τηλεόρασης, του κινηματογράφου, των animations και των video games. Το ύψος της ετήσιας επιχορήγησης για καθέναν από τους τομείς θα καθορίζεται με ΚΥΑ, αλλά δεν θα ξεπερνά τα όρια που θέτει η Κομισιόν. Θα υπάρξει αύξηση των ελάχιστων ορίων χρηματοδότησης για όλες τις κατηγορίες οπτικοακουστικών έργων.

    Επίσης, το νέο σχέδιο νόμου θα προβλέπει τον εξορθολογισμό των κριτηρίων για τις τηλεοπτικές σειρές (ξένες ή εγχώριες) και μεγαλύτερα κίνητρα για τις ακριβές, ποιοτικές σειρές που μπορούν να μεταδοθούν σε ξένες πλατφόρμες.

    Θα υπάρξει η πρόταση για τον περιορισμό σε δύο των κύκλων τηλεοπτικών σειρών που μπορούν να χρηματοδοτηθούν.

    Θα επιστραφεί το 2% υπέρ ΕΔΟΕΑΠ, σε όλες τις επιχειρήσεις ΜΜΕ

    Έγκριση από την Κυβέρνηση για την επιστροφή του ποσοστού 2% του ΕΔΟΕΑΠ σε όλες τις κατηγορίες ΜΜΕ με το ποσό να συμψηφίζεται με άλλες οφειλές.  Πληροφορίες αναφέρουν και πως η Κυβέρνηση θα προχωρήσει σε νέο πακέτο στήριξης των ΜΜΕ.

    Μενδώνη για Netflix και Μέγα Αλέξανδρο: Εξαιρετικά κακής ποιότητας μυθοπλασία, με ευτελές περιεχόμενο

    Για παραποίηση των ιστορικών δεδομένων που αφορούν τον Μέγα Αλέξανδρο κατηγόρησε το ντοκιμαντέρ του Netflix η Υπουργός Πολιτισμού Λινά Μενδώνη.

    Απαντώντας στη Βουλή σε επίκαιρη ερώτηση του προέδρου της Νίκης Δημήτρη Νατσιού η κυρία Μενδώνη μίλησε για «Εξαιρετικά κακής ποιότητας μυθοπλασία, με ευτελές περιεχόμενο» ενώ σε άλλο σημείο ανέφερε «παραποιεί σκόπιμα τα ιστορικά στοιχεία για την προσωπικότητα του Μεγαλέξανδρου, παρουσιάζοντάς τον να έχει ομοφυλοφιλικές σχέσεις με τον επιστήθιο φίλο του τον Ηφαιστίωνα».

    Η υπουργός πάντως, απέκλεισε την δικαστική προσφυγή ωστόσο τόνισε «Δεν μπορούμε να ερμηνεύσουμε με τις δικές μας νόρμες και προσλαμβάνουσες τη μεγάλη αυτή προσωπικότητα, η οποία δεν χρειάζεται αυτόκλητους προστάτες της ηθικής του υπόστασης. Το υπουργείο Πολιτισμού δεν ασκεί λογοκρισία στην τέχνη, δεν χειραγωγεί, δεν περιορίζει ούτε προληπτικά ούτε κατασταλτική. Η λογοκρισία είναι ίδιον αυταρχικών καθεστώτων. Τέτοια ζητήματα δεν αντιμετωπίζονται από τη Δικαιοσύνη κι έτσι αξιολογείται και η περίπτωση του NETFLIX. Το υπουργείο Πολιτισμού, απαντά με αρχαιολογικό έργο σε μια πρωτοφανή έκταση στις Αιγές»

    Ήρθε το ραδιόφωνο των Παναθηναϊκών – Ποιοι μετέχουν στο μιντιακό εγχείρημα

    Νέο αθλητικό «πράσινο» ραδιόφωνο βγήκε στον αέρα του διαδικτύου. Πρόκειται για το paoradio.gr, το πρώτο web radio αφιερωμένο αποκλειστικά στον Παναθηναϊκό.

    Στο εγχείρημα μετέχουν οι Παναγιώτης Γαλάνης, Νίκος Μποζιονέλος, Χρήστος Γεωργίου, Αλέξανδρος Κοντόπουλος, Δημήτρης Κασσαβέτης, Νίκος Λαγός, Τάσος Μασσαλάς, Στέλιος Ραδιόπουλος, Mat, Νίκος Βέρβερας και Jim Analyst.

    Οι εκπομπές δεν αφορούν μόνο στο ποδόσφαιρο ή στο μπάσκετ αλλά απλώνονται ως τον ερασιτέχνη ΠΑΟ και όλα τα σπορ ενώ σταδιακά θα προστεθούν και άλλα στελέχη.

    Πρωτιά για το MEGA στις 5 – 11 Φεβρουαρίου

    Στην κορυφή της τηλεθέασης παρέμεινε το Mega την εβδομάδα 5-11 Φεβρουαρίου στο σύνολο του κοινού, σύμφωνα με τις μετρήσεις της Nielsen. Το Mega είχε εβδομαδιαίο μέσο όρο τηλεθέασης 13,7% και ακολούθησε στη 2η θέση ο Alpha με 12%. Στην 3η θέση ανέβηκε ο ΣΚΑΪ με 11,6%, ενώ ο ΑΝΤ1 υποχώρησε στην 4η με 11,3%. Αρκετά κοντά το Star, κατέλαβε την 5η θέση με 11,1%. Η ΕΡΤ1 ήταν με μερίδιο 5,5% πάνω από το Open, που σημείωσε 4,7%. Η κατάταξη ολοκληρώθηκε με το Μακεδονία TV στο 2,4%, την ΕΡΤ3 στο 2,3% και την ΕΡΤ2 στο 1,2%.

    Η μεγάλη άνοδος των ραδιοφώνων του ομίλου ΣΚΑΪ

    Ο ενημερωτικός ΣΚΑΪ 100.3 είναι όπως πάντα στην κορυφή,. Μεγάλη άνοδο ωστόσο βλέπουμε να σημειώνει ο έντεχνος Μέντα 88 (μπαίνοντας στο Top 5!) όπως και ο αθλητικός bwinΣΠΟΡ FM 94.6 (που επίσης βρίσκεται στο Top 5). Οι δυο τους προσεγγίζουν το 10%! Παράλληλα ανεβαίνουν τόσο ο Pepper 96.6, όσο και ο Happy 104.

    ΕΡΤ – Eurovision: Με μεγαλοπρέπεια η επίσημη παρουσίαση του τραγουδιού στις 7 Μαρτίου

    Σε μια έκτακτη βραδινή εκπομπή, την Πέμπτη 7 Μαρτίου, στην ΕΡΤ1, με παρουσιαστές τον Φώτη Σεργουλόπουλο και την Τζένη Μελιτά, θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση του τραγουδιού με το οποίο η Μαρίνα Σάττι θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον 68ο Διαγωνισμό της Eurovision, ο οποίος θα διεξαχθεί στο Μάλμε της Σουηδίας στις 7, 9 και 11 Μαΐου 2024. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως ο τίτλος του τραγουδιού για το οποίο έχει ετοιμαστεί σχετικό βίντεοκλιπ είναι «Ζάρι».

    Ο Μονομάχος: Συνεχίζει κανονικά στο καθημερινό πρόγραμμα του ΣΚΑΪ

    Το καθημερινό τηλεπαιχνίδι γνώσεων «Ο ΜΟΝΟΜΑΧΟΣ» με παρουσιαστή τον Χρήστο Φερεντίνο,  συνεχίζεται κανονικά στην καθημερινή συχνότητα του ΣΚΑΪ.

    First Dates: Η τύχη των τηλεραντεβού στο STAR;

    Mπορεί φέτος το παιχνίδι γνωριμιών να καθυστέρησε να βγει στον αέρα αλλά το STAR ετοιμάζει την επιστροφή του 2ου κύκλου του «First Dates». Η πρεμιέρα του σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα προγραμματίζεται μέσα στον Απρίλιο. Η Ζενεβιέβ Μαζαρί βρίσκεται ήδη σε γυρίσματα.

    Ανανεώνεται η υπηρεσία EON On Demand

    Η Nova ετοιμάζεται να λανσάρει την ανανεωμένη υπηρεσία EON On Demand. Η νέα υπηρεσία θα προσφέρει σύγχρονο User Interface, που περιλαμβάνει προτεινόμενο περιεχόμενο, εξατομίκευση και επιλογή download με στόχο οι συνδρομητές της ΕΟΝ να μπορούν να παρακολουθούν  το περιεχόμενο της επιλογής τους, όπου και αν βρίσκονται, σε οποιαδήποτε ώρα, ακόμα και χωρίς σύνδεση στο Ιντερνετ.

    Πρόκειται για ένα νέο περιβάλλον που έχει σχεδιασθεί έτσι ώστε μπορεί να προτείνει ξεχωριστές και προσωποποιημένες επιλογές, βάση δημοτικότητας, επικαιρότητας, ανά είδος (genre)  και ανά διάθεση (mood).Η πλατφόρμα ΕΟΝ αναπτύχθηκε από τη United Cloud, το καινοτόμο κέντρο τεχνολογίας και έρευνας της United Group

    Παράταση για το Champions League

    Μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου η TEAM εκτιμάται πως θα έχει αποφασίσει σε ποια τηλεοπτικά δίκτυα θα πουλήσει τα δικαιώματα της τριετίας 2024 – 2027 όσον αφορά το UEFA Champions League, το UEFA Europa League και το UEFA Europa Conference League. Το ενδιαφέρον που υπήρξε και οι προτάσεις που υποβλήθηκαν από συνδρομητικά δίκτυα, όπως η Cosmote, αλλά και επίγειους τηλεοπτικούς σταθμούς (Mega, ANT1) δεν ικανοποίησαν την TEAM, γι’ αυτό και προχωράει σε δεύτερο γύρο υποβολής προσφορών.

    Αύξηση κεφαλαίου για την 24 Media-στις ΗΠΑ ο Μάρης

    Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στην 24MEDIA Μονοπρόσωπη ΑΕ, συμφερόντων του Δημήτρη Μάρη, ιδιοκτήτρια της ιστοσελίδας News247. Με απόφαση που ελήφθη στις 27 Δεκεμβρίου 2023 το κεφάλαιό της αυξήθηκε κατά 1.935.000 ευρώ, φτάνοντας τα 11.769.870 ευρώ. Πάντως ο Δημήτρης Μάρης εμφανίζεται όλο και σπανιότερα στα γραφεία της εταιρείας του καθώς τον περισσότερο καιρό βρίσκεται στις ΗΠΑ.

    Μιμή Ντενίση: Ετοιμάζει ντοκιμαντέρ για τα γλυπτά του Παρθενώνα

    Η Λαίδη Έλγιν, η γυναίκα που πυροδότησε την κλοπή των Γλυπτών του Παρθενώνα, πρωταγωνιστεί στο ντοκιμαντέρ σε σενάριο Μιμής Ντενίση. Η σκηνοθεσία είναι της Κατερίνας Ευαγγελάκου, σε  παραγωγή της εταιρίας LUMAD της  Έλενας Χατζηαλεξάνδρου, τα γυρίσματα του οποίου ξεκινούν τον ερχόμενο Μάιο, φέρνοντας στην επιφάνεια γεγονότα και αλήθειες, που μέχρι σήμερα ήταν καλά κρυμμένα στα προσωπικά έγγραφα της οικογένειας του Έλγιν.

    Γιατί η Όλγα Κιουρτσάκη και ο σύζυγός της, Φώτης Λώσης έστειλαν εξώδικα σε όλα τα ΜΜΕ;

    Ο λόγος είναι η μεγάλη αναπαραγωγή που γίνεται εξαιτίας της διαμάχης τους με την Άντζελα Δημητρίου.

    Η Όλγα Κιουρτσάκη και ο Φώτης Λώσης πήραν την απόφαση να προχωρήσουν στη συγκεκριμένη κίνηση, με την οποία απαγορεύουν ρητά από εδώ και στο εξής την οποιαδήποτε δημοσίευση, σχετικά με το θέμα, σε ηλεκτρονικά ΜΜΕ, τηλεόραση, εφημερίδες, περιοδικά κλπ.

    Το εξώδικο της Όλγας Κιουρτσάκη και του Φώτη Λώση

    “Διαμαρτυρόμαστε για την απαράδεκτη και εν γένει παράνομη συμπεριφορά σας επιφυλασσόμενοι για κάθε νόμιμο δικαίωμα μας. Απαγορεύουμε από σήμερα να προβείτε έστω και στην παραμικρή αναφορά των ονοματεπωνύμων μας, και την προβολή της εικόνας μας για οτιδήποτε έχει σχέση με την ιδιωτική μας ζωή, με διαμάχες και ρήξη στις οικογενειακές μας σχέσεις με την Άντζελα Δημητρίου. Απαγορεύουμε ρητώς την προβολή οποιουδήποτε ρεπορτάζ, συνέντευξης, είδησης, στα οποία η κ. Άντζελα Δημητρίου η οποιοσδήποτε άλλος θα αναφέρεται έστω και με τα καλύτερα λόγια σε εμάς ή στο ανήλικό τέκνο μας. Σας καλούμε να απέχετε στο μέλλον από κάθε δυσφημιστικό και συκοφαντικό ισχυρισμό εις βάρος μας που θίγει την τιμή και την υπόληψή μας, το όνομα, το ήθος και την προσωπικότητα μας και διαταράσσει την οικογενειακή και προσωπική μας ζωή”.

    Συνάντηση της Ένωσης Συντακτών Επαρχιακού Τύπου με την Υπουργό Εσωτερικών κα. Νίκη Κεραμέως

    Αντιπροσωπεία μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Συντακτών Επαρχιακού Τύπου, αποτελούμενη από τον Πρόεδρο κ. Γιώργο Κουλουρά και τον Αντιπρόεδρο κ. Παναγιώτη Καρβουνιάρη, είχε συνάντηση  με την Υπουργό Εσωτερικών κα. Νίκη Κεραμέως, για κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν το δημοσιογραφικό κλάδο και άπτονται των αρμοδιοτήτων του Υπουργείου Εσωτερικών.

    Στη συνάντηση παρευρέθηκε ο Βουλευτής Λακωνίας κ. Νεοκλής Κρητικός ο οποίος ενημερώθηκε για τα συγκεκριμένα θέματα και έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

    H συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο γραφείο της Υπουργού, όπου τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.Σ.Ε.Τ μετέφεραν στην κα. Κεραμέως  τις ανησυχίες και τα προβλήματα που καλούνται καθημερινά να αντιμετωπίσουν οι δημοσιογράφοι της Περιφέρειας. Οι εκπρόσωποι της ΕΣΕΤ, μέσα από ένα γόνιμο διάλογο με την Υπουργό, σταχυολόγησαν τις ανάγκες του κλάδου, έθεσαν προτεραιότητες και ζήτησαν ίση μεταχείριση των δημοσιογράφων ως προς την πρόσβαση στην εργασία. Από την πλευρά της Υπουργού και των συνεργατών της υπήρξε ενδιαφέρον για την επίλυση των θεμάτων που άπτονται των αρμοδιοτήτων της. Οι συναντήσεις της ΕΣΕΤ με μέλη της Κυβέρνησης και εκπροσώπους της κεντρικής διοίκησης θα συνεχιστούν στο πλαίσιο της προσπάθειας επίλυσης προβλημάτων και θεμάτων των δημοσιογράφων μελών της στην ελληνική περιφέρεια.

    Το Attica Tv διαθέσιμο και στο Replay Tv της Cosmote

    Το ATTICA TV, εντάσσεται πλέον και στην υπηρεσία Replay της COSMOTE TV δίνοντας την δυνατότητα θέασης σε εκπομπές που προβλήθηκαν έως και τις 7 προηγούμενες ημέρες.

    Παραμένει η F1 σε ΑΝΤ1 και ΑΝΤ1+ και το 2024 – και το NASCAR Cup Series

    Ο Όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ, συνεχίζει για 2η  χρονιά τη μετάδοση του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος της Formula . Όλοι οι αγώνες του κορυφαίου θεάματος για το 2024, έρχονται ζωντανά, αποκλειστικά στο ΑΝΤ1+ και σε ετεροχρονισμένη μετάδοση στον ΑΝΤ1.

    Ο Όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ, θα γιορτάσει την έναρξη του φετινού πρωταθλήματος με τη ζωντανή προβολή του 1ου Grand Prix  στο ΑΝΤ1+, στον ΑΝΤ1 και στα Village Cinemas!

    To 1ο Grand Prix της σεζόν, που θα πραγματοποιηθεί στο Μπαχρέιν, το Σάββατο 2 Μαρτίου στις 17:00, θα προβληθεί ζωντανά, αποκλειστικά από το ΑΝΤ1+, τον ΑΝΤ1 και στη μεγάλη οθόνη των Village Cinemas, σε ένα event με πολλά happening και δώρα για τους φίλους της Formula 1.

    Την επιτυχημένη πορεία της Formula 1 στην Ελλάδα, επιβεβαίωσε, ο Ίαν Χόλμς, Διευθυντής τηλεοπτικών δικαιωμάτων της Formula 1: «Είμαστε ενθουσιασμένοι με την πλήρη κάλυψη του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Formula 1 από τον Όμιλο ΑΝΤΕΝΝΑ το 2023, που, σε συνδυασμό με τις εκτεταμένες προωθητικές ενέργειες, βοήθησε στην προσέγγιση νέων φίλων του αθλήματος και στην αύξηση του κοινού της Formula 1 στην Ελλάδα. Το 2024 θα είναι μια χρονιά ρεκόρ για τη Formula 1, με 24 εκδηλώσεις σε 11 μήνες, και είμαστε ενθουσιασμένοι που θα συνεργαστούμε ξανά με τον Όμιλο ΑΝΤΕΝΝΑ».

    Επίσης το ANT1+ φέρνει live και on demand, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, το διάσημο NASCAR Cup Series, τον σημαντικότερο θεσμό αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού της Αμερικής.

    Συγκροτήθηκε η Επιτροπή Αξιολόγησης του ΕΣΡ

    Συγκροτήθηκε η Επιτροπή Αξιολόγησης του ΕΣΡ, με τη συμμετοχή μελών και από άλλες Ανεξάρτητες Αρχές. Με απόφαση που υπογράφει η επικεφαλής της Αρχής Ευτέρπη Κουτζαμάνη – Δρίλια, πρόεδρος ορίστηκε ο Γιώργος Βλαβιανός, με αναπληρωτή τον Γιάννη Μιχελάκη. Στην επιτροπή συμμετέχουν ο Σπύρος Βλαχόπουλος (μέλος της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα), με αναπληρώτριά του την Ήβη-Αγγελική Μαυρομούστακου (σύμβουλο του ΑΣΕΠ), η Παρασκευή Καρατζόγλου (αναπληρώτρια διευθύντρια του ΕΣΡ), με αναπληρώτρια τη Χρυσούλα Τσίγκου (αναπληρωματικό τακτικό μέλος των Υπηρεσιακών Συμβουλίων του ΕΣΡ), και η Δέσποινα Σιμιτζόγλου (γενική διευθύντρια του ΑΣΕΠ), με αναπληρώτρια την Αγγελική Μουρτζίκου (διευθύντρια Παρακολούθησης Αγορών και Ανταγωνισμού της ΡΑΕ). Τέλος, γραμματέας ορίζεται ο Νικόλαος Σχίζας (διοικητικός υπάλληλος του ΕΣΡ).

    ΑΝΤ1: Ποια εκπομπή παίρνει πράσινο φως;

    Το πράσινο φως για του χρόνου όπως όλα δείχνουν θα πάρει το πρότζεκτ του ΑΝΤ1 “5Χ5” στην παρουσίαση του οποίου βρίσκεται ο Θάνος Κιούσης