• Κοινωνία

    Β. Μαρινάκης στο Ειδικό Δικαστήριο: «Ο Νίκος Παππάς μου ζήτησε να βοηθήσω τον Καλογρίτσα»

    Βαγγέλης Μαρινάκης

    Βαγγέλης Μαρινάκης


    “Ο Νίκος Παππάς μου ζήτησε να συναντηθώ με τον Χρήστο Καλογρίτσα, τον οποίο δεν γνώριζα, για να τον βοηθήσω με την πρώτη δόση… Θα κατέβαλα το ποσό ως δάνειο.” Αυτό κατέθεσε στο Ειδικό Δικαστήριο ο επιχειρηματίας Βαγγέλης Μαρινάκης ότι του ζήτησε ο τότε υπουργός Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ.

    Όπως είπε η βοήθεια ήταν για την πρώτη δόση που έπρεπε να πληρώσει  ο Καλογρίτσας  για την άδεια  τηλεοπτικού και δεν θεώρησε ότι ήταν έγκλημα για να το καταγγείλει.

    Πρόεδρος: Έχετε καταθέσει ότι επικοινώνησε μαζί σας ο κ. Παππάς και σας ζήτησε κάτι

    Μάρτυρας: Δεν ήταν χάρη. Θεωρώ νορμαλ ότι ζήτησαν να γίνει η πληρωμή όσο το δυνατό γρηγορότερα, για εμάς δεν ήταν πρόβλημα.

    Μου ζήτησε να συναντηθώ με τον κ. Καλογρίτσα, τον οποίο δεν γνώριζα, για να τον βοηθήσω με την πρώτη δόση…
    Θα κατέβαλα το ποσό ως δάνειο.

    Πρόεδρος: Αναρωτηθήκατε γιατί;

    Μάρτυρας: Αυτό που έχει συμβεί είναι ότι ο κ. Παππάς και ο κ. Τσίπρας θεωρούσαν σωστό να βοηθήσουν τον κ. Καλογρίτσα να αποκτήσει μια συχνότητα και να βάλουν δικούς τους ανθρώπους, όπως τον κ. Αρβανίτη. Για να έχουν έναν σταθμό φιλικά προσκείμενο στο ΣΥΡΙΖΑ. Θεωρώ σε μια Δημοκρατία, ότι μια κυβέρνηση δε μπορεί να συμπεριφέρεται με αυτό τον τρόπο….Η επιθυμία στο να συμμετέχει ο Καλογριτσας στο διαγωνισμό ήταν καθαρά επιθυμία Τσίπρα και Παππά για λογαριασμό της κυβέρνησης. Ο άνθρωπος δεν είχε κανένα λόγο, είχε τις επιχειρήσεις του σπρώχτηκε όρια αυτή την κατεύθυνση για να δουλέψει ο σταθμός για λογαριασμό του ΣΥΡΙΖΑ

    Πρόεδρος: Οι συναντήσεις σας με τον κ. Παππά τι αφορούσαν;

    Μάρτυρας: Μια συνάντηση έγινε στο γραφείο μου για το διαγωνισμό, ενώ άλλες στο Μέγαρο Μαξίμου αφορούσαν στα κανάλια αλλά και θέματα του Δήμου Πειραιά. Ήταν στα πλαίσια νομιμότητας.

    Για τη συνάντηση του με τον κατηγορούμενο εργολάβο ο κ.Μαρινάκης κατέθεσε   ότι του είπε ότι ήταν δύσκολο να τον δανειοδότησει  γιατί δεν θα ήταν ηθικά σωστό απέναντι στους άλλους καναλάρχες αλλά και σε εκείνους που δεν έλαβαν την άδεια. Θεωρούσα ότι δεν ήταν σωστό για εμένα να εμπλακώ.

    Πρόεδρος: Ο κ. Καλογριτσας τι σας είπε;

    Μάρτυρας: Ήταν σύντομη η κουβέντα μας αλλά ο άνθρωπος είχε τη δουλειά του. Θεωρώ ότι πιέστηκε και του ζητήθηκε να το πράξει…Θεώρησα ότι περισσότερο το έκανε γι αυτούς, παρά για τον εαυτό του.

    Πρόεδρος: Γιατί δεν έδωσαν τη 48ωρη προθεσμία για να τον βοηθήσουν;

    Μάρτυρας: Αυτό θα δημιουργούσε προβλήματα και με τους άλλους που δεν είχαν πάρει άδεια.

    Πρόεδρος: Γιατί περιμένατε δυο χρόνια να δημοσιοποιήσετε μια τόσο σοβαρή καταγγελία ότι ήθελαν να φτιάξουν κανάλι μέσα στο Μαξίμου, όπως είπατε σε συνέντευξή σας.

    Μάρτυρας: Δεν θεώρησα ότι πρέπει να τα καταγγείλω την επόμενη του διαγωνισμού. Ηθικά δεν ήταν σωστό αλλά δεν είδα κάποιο έγκλημα για να καταγγείλω. Δεν παρατήρησα κάτι μεμπτό. Θεωρώ ότι μία κυβέρνηση πρέπει να έχει άλλες προτεραιότητες. Δεν είδα κάτι το οποίο θα έπρεπε να καταγγείλω την ίδια μέρα”. Όσο για τον τηλεοπτικό διαγωνισμό, ο Βαγγέλης Μαρινάκης κατέθεσε: “Θεωρώ ότι ήταν σωστό να έχουμε 4 τηλεοπτικούς σταθμούς και με αυτό το νούμερο θα μπορούσαν να είναι βιώσιμοι. Θεωρώ ότι ήταν σωστό να πληρώνουν ένα τίμημα. Σωστά έπραξε η τότε κυβέρνηση στο να κάνει το διαγωνισμό και οι ενδιαφερόμενοι να πληρώσουν το υψηλότερο δυνατό τίμημα»

    Εισαγγελέας: Πως γνωρίζατε ότι η κυβέρνηση είχε τέτοιο σχεδιασμό για δικό της καναλι;

    Μάρτυρας: Όταν σου ζητάει ο υπουργός να δεις τον κ. Καλογριτσα να τον βοηθήσεις, όταν βλέπεις τον κ. Αρβανίτη να βγαίνει από το γραφείο Παππά και να ασχολείται με το σχεδιασμό του σταθμού. Αυτό καταλαβαίνει κάποιος.
    Καταλάβαινες ότι ήθελε η κυβέρνηση δικό της μέσο.

    Εισαγγελέας: Τι ακριβώς ειπώθηκε και το καταλάβατε;

    Μάρτυρας: Υπήρχαν οι πληροφορίες. Στη συνάντηση μας ήταν πρόσφατες ότι η κυβέρνηση ήθελε να αποκτήσει ο κ. Καλογρίτσας άδεια.

    Εισαγγελέας: Γιατί δεν το έφερε εις πέρας η κυβέρνηση λοιπόν;

    Μάρτυρας: Γιατί δε μπόρεσε. Για να βρεις αυτά τα λεφτά πρέπει να τα βγάλει νόμιμα από ένα ταμείο.

    Αναπλ. Εισαγγελέας: Επειδή δώσατε μια ηθική διάσταση, πιστεύετε ότι είναι ορθή; Την σχέση σας με τον κ. Παππά πώς θα την χαρακτηρίζατε;

    Μάρτυρας: Είχαμε μια επίσημη συνάντηση μετά το διαγωνισμό.

    Αναπλ. Εισαγγελέας: Ο Καλογριτσας μόνος του ήρθε εκεί; Ποιο ήταν το επιχειρηματικό πλάνο Καλογριτσα;

    Μάρτυρας: Ναρωτήσετε τον κ. Καλογριτσα. Η δική μου άποψη είναι ότι δέχτηκε πιέσεις ή υποδείξεις να κατέβει στο διαγωνισμό και του είπαν πως θα του βρουν τα κεφάλαια.

    Μαντζουρανης: Συναντήσατε άλλο καναλάρχη χωρίς άδεια;

    Μάρτυρας: Ναι τον κ. Κοντομηνά.

    Μαντζουρανης: Υπήρξε παρέμβαση της κυβέρνησης;

    Μάρτυρας: Δεν το θυμάμαι. Τον γνώριζα και προσωπικά όμως. Δε θυμάμαι αν με πήρε ο κ. Παππάς ή κανονίστηκε αλλιώς.

    Διαβάστε επίσης



    ΣΧΟΛΙΑ