• Food

    Ελαφρύ καλοκαιρινό επιδόρπιο: Γλυκό ψυγείου με Oreo

    • NewsRoom
    Ελαφρύ και πεντανόστιμο επιδόρπιο: Γλυκό ψυγείου με Oreo


    Ένα γλυκό ψυγείου διαφορετικό από τα άλλα

    Αυτή η συνταγή για το πιο ελαφρύ και ιδιαίτερο γλυκό ψυγείου, θα σας «λύσει τα χέρια». Με βάση από μπισκότα Oreo, στρώσεις από cream cheese και σοκολατένια κρέμα στιγμής, γαρνιρισμένο με σαντιγί και Οreo, είναι πεντανόστιμο και λαχταριστό.

    Υλικά

    Για τη βάση

    36 μπισκότα Oreo + 3-4 μπισκότα επιπλέον ολόκληρα

    100 γρ. βούτυρο λιωμένο

    Για τη γέμιση

    225 γρ. cream cheese

    1 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη

    450 γρ. έτοιμη σαντιγί

    2 κρέμες στιγμής σοκολάτας

    Όσο γάλα αναφέρεται στη συσκευασία για τις κρέμες στιγμής

    Εκτέλεση

    Για τη βάση

    Βάζουμε τα Oreos στο μπλέντερ και τα θρυμματίζουμε. Τα τοποθετούμε σε ένα μπολ.

    Λιώνουμε το βούτυρο και το προσθέτουμε στο τριμμένο μπισκότο, ανακατεύουμε καλά και τα στρώνουμε, πιέζοντας τα ελαφρώς, στη βάση πυρίμαχου σκεύους. Το αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώνει.

    Για τη γέμιση

    Σε μεγάλο μπολ, χτυπάμε με το μίξερ το cream cheese και τη ζάχαρη άχνη, μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τη μισή σαντιγί και ανακατεύουμε με μία μαρίζ απαλά, με κυκλικές κινήσεις από κάνω προς τα επάνω, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Το στρώνουμε, έπειτα και το ισιώνουμε πάνω από τη μπισκοτένια βάση.

    Ξαναβάζουμε το γλυκό στο ψυγείο, να κρυώσει.

    Ετοιμάζουμε τις κρέμες στιγμής, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τη στρώνουμε προσεκτικά πάνω από την κρέμα τυριού. Καλύπτουμε (αν θέλουμε, με τη βοήθεια ενός κορνέ), με την υπόλοιπη σαντιγί. Με τα χέρια, σπάμε τα 3-4 επιπλέον μπισκότα και πασπαλίζουμε το γλυκό.

    Το αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει για 1-2 ώρες και είναι έτοιμο!

    Διαβάστε επίσης:

    Πεντανόστιμο μπανόφι με λίγα υλικά και απλά βήματα

    Ταξίδι στην παράδοση με μια κουταλιά γλυκό τριαντάφυλλο!

    Η τέλεια συνταγή για νόστιμη καλοκαιρινή τάρτα κολοκύθι

     

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ