• Δημοφιλή στο Internet

    Το τέλειο γλυκό για την καραντίνα: Πεντανόστιμο μπανόφι με λίγα υλικά & απλά βήματα

    • NewsRoom

    Μπανόφι από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, πηγή: argiro.gr


    Μία πανεύκολη συνταγή, με πεντανόστιμο γευστικό αποτέλεσμα

    Μια συνταγή για ένα τέλειο γλυκό με απλά υλικά και σε λίγα απλά βήματα μας δείχνει σήμερα η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου. Η σεφ ετοιμάζει εκπληκτικό Banoffee και μας δείχνει τον τρόπο να το έχουμε κι εμείς γρήγορα και απλά.

    Δοκιμάστε το!

    Υλικά

    Για τη βάση

    250 γραμ. μπισκότα digestive
    125 γραμ. βούτυρο
    1 κ.σ. κακάο

    Για το σπιτικό dulce de leche

    180 γραμ. βούτυρο
    180 γραμ. μαύρη ζάχαρη
    2 συσκευασίες γάλα ζαχαρούχο (2 x 410 γρ.)
    60 γραμ. ξύσμα σοκολάτας

    Για το τελείωμα

    4 μέτριες μπανάνες (ώριμες και γερές)
    300 γραμ. χτυπημένη κρέμα 35% (σε παχύρρευστη μορφή)
    ξύσμα σοκολάτας

    Για την επικάλυψη

    λίγο κακάο για πασπάλισμα

    Εκτέλεση

    Θρυμματίζουμε τα μπισκότα, για να φτιάξουμε τη βάση του banoffee (μπανόφι).

    Λιώνουμε το βούτυρο σε τηγάνι σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε το κακάο και ανακατεύουμε να λιώσει.

    Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα τριμμένα μπισκότα. Ανακατεύουμε να βραχούν καλά τα μπισκότα.

    Ντύνουμε φόρμα δαχτυλίδι 22 ή 24 εκ. Φροντίζουμε να ντύσουμε τα πλαϊνά, ανασηκώνοντας.

    Για την εύκολη κρέμα καραμέλας του μπανόφι

    Λιώνουμε το βούτυρο και τη μαύρη ζάχαρη σε χαμηλή φωτιά μέχρι η ζάχαρη να λιώσει τελείως.

    Προσθέτουμε το ζαχαρούχο.

    Από την ώρα που θα πάρει βράση βράζουμε 6-7 λεπτά σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι να πετύχουμε μια κρέμα καραμέλα γάλακτος πηχτή με σκούρο χρώμα.

    Αδειάζουμε τη μισή κρέμα καραμέλας στη βάση μπισκότου.

    Ρίχνουμε τη σοκολάτα στην υπόλοιπη κρέμα καραμέλα γάλακτος και ανακατεύουμε να λιώσει. Περιχύνουμε τη δεύτερη στρώση μπλέκοντας τη μια μέσα στην άλλη.

    Παγώνουμε για 2-3 ώρες μέχρι να σταθεροποιηθεί η κρέμα.

    Ξεφορμάρουμε το banoffee. Στρώνουμε φέτες μπανάνας σε όλη την επιφάνεια γαρνίρουμε με την χτυπημένη παχύρρευστη κρέμα και πασπαλίζουμε ξύσμα σοκολάτας και κακάο. Απόλαυση χωρίς τέλος!

    Δείτε τις παραλλαγές που προτείνει η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου για το banoffee Dulce de leche εδώ.

    Πηγή: argiro.gr

    Διαβάστε ακόμη:

    Ένα θρεπτικό πιάτο για τον χειμώνα: Σούπα με καρότο & ταχίνι

    Η συνταγή για κρέας που λιώνει στο στόμα: Χοιρινό με δαμάσκηνα

    H ιδανική συνταγή του χειμώνα: Πεντανόστιμη φασολάδα με λουκάνικο

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ