• Real Estate

    Στο προσκήνιο τα «φιλέτα» των νοτίων προαστίων

    • NewsRoom
    Στέφανος Δ. Βλαστός

    Στέφανος Δ. Βλαστός


    «Παρεμβάσεις με αναπτυξιακή προοπτική»: Σε αυτόν τον άξονα στοχεύουν να κινηθούν οι αρμόδιοι φορείς για την ανάδειξη των νοτίων προαστίων, με την αξιοποίηση ακίνητης περιουσίας για κοινωφελείς σκοπούς.

    Στο πλαίσιο αυτό ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης πραγματοποίησε συνάντηση με το Διευθύνοντα Σύμβουλο της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) Σ. Βλαστό.

    Ο κ. Πατούλης αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα διαμόρφωσης ενός συγκεκριμένου επιχειρησιακού σχεδιασμού, στο πλαίσιο του οποίου θα μπορεί να επιτευχθεί η αξιοποίηση ακινήτων που βρίσκονται στα γεωγραφικά όρια της Αττικής.

    Ο Περιφερειάρχης επισήμανε ότι σε μια περίοδο που γίνεται πράξη η αναπτυξιακή επανεκκίνηση στην Αττική, η αξιοποίηση ακινήτων που ανήκουν στην ΕΤΑΔ μπορεί να συμβάλει καθοριστικά τόσο στην εθνική προσπάθεια ανάκαμψης της οικονομίας, όσο και στην κάλυψη αναγκών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

    «Οφείλουμε να είμαστε προσανατολισμένοι σε παρεμβάσεις με αναπτυξιακή προοπτική, που θα διασφαλίζουν τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών. Προς στην κατεύθυνση αυτή βούλησή μας είναι να αξιοποιηθούν ακίνητα σε μητροπολιτικό και υπερτοπικό επίπεδο για τη δημιουργία υποδομών που θα έχουν τόσο αναπτυξιακό, όσο και πολιτιστικό χαρακτήρα. Η αξιοποίηση για παράδειγμα μεγάλων εγκαταστάσεων για τη δημιουργία συνεδριακών χώρων θα μπορούσε να ενισχύσει ακόμα περισσότερο την τουριστική κίνηση στην Αττική».

    Ο κ. Βλαστός επεσήμανε ότι υπάρχει διάθεση συνεργασίας με την Περιφέρεια και τόνισε ότι θα μπορεί να γίνει μια ουσιαστικότερη συζήτηση όταν θα έχει ολοκληρωθεί η χαρτογράφηση – καταγραφή των ακινήτων.

    Κατά τη συνάντηση υπήρξε ιδιαίτερη αναφορά και για το ακίνητο που ανήκει στην ΕΤΑΔ και αξιοποιείται από την Περιφέρεια ως Κέντρο Διαχείρισης και Εφοδιασμού Ειδών Πρώτης Ανάγκης.
    Όπως επισημάνθηκε από τον Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη και την Αντιπεριφερειάρχη Δ. Νάνου, στον τομέα της οποίας βρίσκεται το ακίνητο, ο χώρος χρειάζεται περαιτέρω βελτίωση, προκειμένου να μπορεί να λειτουργήσει κατά τα διεθνή πρότυπα μονάδας Logistics. Μάλιστα οι δύο πλευρές συμφώνησαν να διερευνηθεί η δυνατότητα εξεύρεσης καταλληλότερου κτηρίου της ΕΤΑΔ που θα μπορούσε να αξιοποιηθεί για το συγκεκριμένο σκοπό.



    ΣΧΟΛΙΑ