• Real Estate

    Stella Maris: Στο σφυρί το ημιτελές πεντάστερο του Βωβού – Ο Κύπριος επενδυτής και τα 20 εκατ. για να ξαναμπεί στο παιχνίδι

    • Χριστίνα Παπαγιάννη


    Το ποσό των 20,5 εκατομμυρίων θα πρέπει να δαπανήσει ο αγοραστής του Stella Maris που άφησε στη μέση η τεχνική εταιρεία του Μπάμπη Βωβού στο Γαλατά, προκειμένου να συναγωνιστεί τα πεντάστερα των διεθνών ομίλων στην ευρύτερη περιοχή.

    Αυτό προκύπτει από τα συμπεράσματα των εκτιμητών της Δανός Real Estate για το ξενοδοχείο που βγαίνει στο σφυρί την Τετάρτη με τιμή πρώτης προσφοράς τα 5,48 εκατ. ευρώ και επισπεύδουσα τη DoValue, για οφειλές 500.000 ευρώ του «βασιλιά των γυάλινων πύργων».

    Σημεωτέον ότι στην περιοχή δραστηριοποιούνται brands του εξωτερικού επένδυσαν σε ξενοδοχεία, όπως to Nikki Beach και το Amanzoe, ενώ και υφιστάμενα ξενοδοχεία προχώρησαν σε σημαντικές επενδύσεις και ανακαινίσεις όπως το Sirene στο νησί του Πόρου, το Barcello Ύδρα και το ΑKS Hinitsa και AKS Porto Heli, κι αυτός είναι ο λόγος που απαιτούνται 20 και πλέον εκατομμύρια για να γίνει το Stella Maris ανταγωνίσιμο τετράστερο.

    Η προσφορά από την κυπριακή Ferena Holdings και τα βάρη των 47 εκατομμυρίων

    Παρόλο που αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που το ακίνητο θα εκπλειστηριαστεί – τελευταίος διαγωνισμός ήταν το Μάιο του 2021 με τιμή πρώτης προσφοράς 7,35 εκατ. ευρώ και επισπεύδουσα την Alpha Bank –, έχει εκδηλωθεί ήδη ενδιαφέρον από επενδυτή.

    Πρόκειται για την κυπριακή Ferena Holdings LTD, που έριξε στο τραπέζι 6 εκατομμύρια ευρώ, με σκοπό να ολοκληρώσει τις εργασίες αξιοποίησής του ως ξενοδοχείο. Αν και από πιθανολογήθηκε ότι το τίμημα θα καταβληθεί νωρίτερα από τις 9 Μαρτίου και θα εξοφληθούν ταχύτερα οι δανειστές, για να προχωρήσει η διαδικασία απαιτούταν η προηγούμενη έκδοση σχετικής δικαστικής απόφασης η οποία βεβαιώνει την τήρηση της νομιμότητας για όλους τους εμπλεκόμενους.

    Παράλληλα, η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Πειραιώς όριζε ότι το deal έπρεπε να κλείσει 10 μέρες πριν τον πλειστηριασμό, ημερομηνία που προφανώς παρήλθε. Τα βάρη του ξενοδοχείου, πάντως, ξεπερνούν τα 47,5 εκατομμύρια.

    Όσον αφορά τη Ferena Holdings, το μόνο που είναι γνωστό είναι ότι ιδρύθηκε το 2020, έχει έδρα στη Λάρνακα και διοικείται από τη Meriveria Ltd, στο τιμόνι της οποίας εμφανίζεται η δικηγόρος, Μαρία Σαβεριάδου.

    Τι θα αγοράσει ο υποψήφιος

    Η ξενοδοχειακή μονάδα των 64 στρεμμάτων αποτελείται από δύο συγκροτήματα τα οποία αγοράστηκαν με δύο διαφορετικά συμβόλαια αγοραπωλησίας και συνενώθηκαν. Το πρώτο συγκρότημα απαρτίζεται από 12 κτίρια και βρίσκεται σε αγροτεμάχιο 35.000 τ.μ., πειριλαμβάνει 54 δωμάτια και 41 μπάνγκαλοους.

    Το δεύτερο συγκρότημα κατά την αγορά του βρίσκονταν στο στάδιο του φέροντα οργανισμού και η κατασκευή του συνεχίστηκε το 2005. Στο ακίνητο έχει πραγματοποιηθεί ανακατασκευή 2 πισινών συνολικού εμβαδού 700 τ.μ. (οι προβλεπόμενες μικρές πισίνες στα bungalows επέλεξαν να μην πραγματοποιηθούν), εσωτερική οδοποιία, γήπεδα τένις – βόλεϊ που τελικά θα πραγματοποιηθούν στο παρακείμενο οικόπεδο και βιολογικός καθαρισμός που πρόκειται να κατασκευαστεί σε παρακείμενα γήπεδα.

    Η Μπάμπης Βωβός Διεθνής Τεχνική απέκτησε το οικόπεδο στο Γαλατά το 2004 σχεδιάζοντας μία επένδυση περίπου 30 εκατ. ευρώ για το πεντάστερο που δεν ολοκληρώθηκε. Στο πλάνο ήταν η πώληση του ακινήτου το 2016, κάτι που προβλεπόταν στη συμφωνία εξυγίανσης, ωστόσο ούτε αυτό το σχέδιο ευοδώθηκε.

    Διαβάστε επίσης:

    Σε πανικό ο κ. Στέφανος Βλαστός της ΕΤΑΔ

    Πρωταθλήτρια των επενδυτικών καταφυγίων η Μύκονος

    Άγονος και με τη βούλα o διαγωνισμός για το κτίριο των δικαστηρίων Πειραιά που διεκδικούσε η Dimand – Τι θα γίνει με το έργο



    ΣΧΟΛΙΑ