• Real Estate

    Στάθης Τοπούζογλου: Και δεύτερο (φυλασσόμενο) ακίνητο στο σφυρί

    • NewsRoom

    Ευστάθιος Τοπούζογλου


    Δεύτερο ακίνητο πρώην ιδιοκτησίας του εφοπλιστή Στάθη Τοπούζογλου αναρτήθηκε προς πλειστηριασμό που θα διεξαχθεί στις 5 Ιουλίου.

    Επισπεύδουσα είναι και σε αυτή την περίπτωση η Intrum, ενώ η τιμή εκκίνησης για το ακίνητο στο Ψυχικό φτάνει τα 616.000 ευρώ. Το συγκεκριμένο ακίνητο βρίσκεται στην Καλογρέζα, στη συμβολή των οδών Καστοριάς και Κρανιωτάκη, ενώ φέρεται να κατοικείται. Χαρακτηστικά, οι εκτιμητές που ανέλαβαν την εκτίμηση του ακινήτου αναφέρουν στη σχετική έκθεση πως « δεν ήταν εφικτό να προχωρήσουμε σε εκτίμηση μήκους και να βγάλουμε φωτογραφίες από τη μεριά της Κρανιωτάκη λόγω της παρουσίας αρκετών ατόμων προσωπικής ασφάλειας».

    Στο οικόπεδο των 860 τ.μ. έχει αναγερθεί οικιστικό κτίριο με κύρια είσοδο από την οδό Κρανιωτάκη. Από την εξωτερική παρατήρηση των εκτιμητών, προκύπτει ότι πρόκειται για οικιστικό κτίριο, πολλαπλών επιπέδων (δεν είναι εμφανές εάν πρόκειται για μια ή περισσότερες κατοικίες), υψηλής αισθητικής και αξίας, με ακριβά υλικά, υψηλά συστήματα ασφαλείας (εξωτερικό φυλάκιο και τεχνολογικά εξελιγμένες κάμερες στην περίμετρο). Η πρόσβαση στις θέσεις στάθμευσης στο υπόγειο επιτυγχάνεται από την οδό Καστοριάς. Κατά την εξωτερική αυτοψία, και χωρίς την διενέργεια κανενός είδους επιτόπου μέτρησης στο κτίριο, δεν ήταν εύκολο να βεβαιωθεί κάποια αυθαιρεσία. Η αγοραία αξία του ακινήτου εκτιμάται σε 2,2 εκατ. ευρώ, ενώ η τιμή εκκίνησης αντιστοιχεί, κατά την ίδια έκθεση, στην επικαρπία του οικοπέδου.

    Πριν από λίγες μέρες έγινε γνωστή η εκποίηση του 50% εξ αδιαιρέτου του ποσοστού της επικαρπίας ενός οικοπέδου με κατοικία, το οποίο βρίσκεται στο Ψυχικό, επί της οδού Στρατηγού Ιορδανίδη. Για το 50% του δικαιώματος επικαρπίας που βγαίνει στο σφυρί η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί σε 370.000 ευρώ.

    Πρόκειται για οικόπεδο με έκταση 827,11 τ.μ. και σε αυτό υπάρχει διώροφη κατοικία που αποτελείται από υπόγειο επιφάνειας 183,91 τ.μ., ισόγειο 187,04 τ.μ. και πρώτο όροφο 161,15 τ.μ. Η κατοικία δηλαδή είναι συνολικής επιφάνειας 532 τ.μ. Στον ακάλυπτο χώρο του οικοπέδου υπάρχει πισίνα 44,29 τ.μ., μηχανοστάσιο 7,64 τ.μ., πέργκολα 29,96 τ.μ. και χώρος στάθμευσης αυτοκινήτου 30,80 τ.μ.. Σύμφωνα με την έκθεση εκτίμησης, η αγοραία αξία ολόκληρου του ακινήτου υπολογίζεται σε 3,3 εκατ. ευρώ.

    Ο εφοπλιστής είναι επικεφαλής της ναυτιλιακής εταιρείας Prime, που κατέχει 24 πλοία συνολικής χωρητικότητας 1.745.120 dwt. Ο ίδιος είναι επίσης ιδρυτικός εταίρος και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Energean Oil & Gas Plc.



    ΣΧΟΛΙΑ