• Sotheby's International Realty

    Sotheby’s International Realty: Ρεκόρ πωλήσεων ύψους 114 δισ. δολ. για το 2019

    • NewsRoom

    Σάββας Σαββαΐδης, διευθύνων σύμβουλος Greece Sotheby’s


    Ξεπέρασε τα 114 δισ. δολάρια σε παγκόσμιο επίπεδο ο όγκος των πωλήσεων του οίκου Sotheby’s International Realty για το 2019.

    Ρεκόρ πωλήσεων στην ιστορία του οίκου σημειώθηκε στις ΗΠΑ, όπου το ποσό έφτασε τα 102 δισ. δολάρια.

    «Το 2019, το brand Sotheby’s International Realty® συνέχισε να σημειώνει σταθερή ανάπτυξη», δήλωσε ο πρόεδρος και CEO του οίκου, Philip White.

    «Το brand έχει επεκταθεί σε νέες χώρες και περιοχές και εισήλθε σε νέες αγορές των ΗΠΑ. Συνεχίσαμε να λαμβάνουμε στρατηγικές επιχειρηματικές αποφάσεις που ωφέλησαν και τις ανεξάρτητες πωλήσεις των συνεργατών μας και των συνεργαζόμενων εταιρειών. Είμαι ιδιαίτερα υπερήφανος για τη σκληρή δουλειά και την αφοσίωση από το ευρύ παγκόσμιο δίκτυό μας και ανυπομονώ να συνεχίσουμε δυναμικά και το 2020», κατέληξε ο ίδιος.

    Ανάπτυξη στην Ελλάδα

    «Είμαστε ενθουσιασμένοι που είμαστε κομμάτι του μεγαλύτερου πολυτελούς μεσιτικού δικτύου στον κόσμο και που βλέπουμε πραγματικά το brand να γίνεται όλο και πιο δυνατό», δήλωσε ο πρόεδρος και CEO του Sotheby’s International Realty στην Ελλάδα, Σάββας Σαββαΐδης.

    Και συνέχισε:

    «Η εταιρεία μας εδραίωσε ακόμη περισσότερο την ηγετική θέση της στην ελληνική luxury αγορά το 2019. Οι πωλήσεις μας έχουν σημειώσει ρεκόρ επιβεβαιώνοντας τις επιτυχημένες επιδόσεις μας, ενώ είμαστε ευτυχείς που για ακόμα μια χρονιά έχουμε πετύχει ιστορικά ρεκόρ στις ατομικές πωλήσεις στην Ελλάδα.

    Η τρίτη έκδοση του Καταλόγου μας, Art de Vivre | Exclusive, Αύγουστος 2019, αποτελεί ορόσημο για τις εκδόσεις σχετικά με την luxury αγορά ακινήτων στη χώρα.

    Επιπρόσθετα, ακολουθήσαμε μια διεξοδική διαδικασία επιλογής των καλύτερων ακινήτων στη χώρα, ενώ ταυτόχρονα διαθέσαμε επιπλέον περιοχές και τοποθεσίες στους πελάτες μας.

    Εν τέλει, καθ’ όλη τη διάρκεια του 2019, η παγκόσμια καμπάνια μάρκετινγκ είχε ως αποτέλεσμα να αυξηθεί ο αριθμός των editorials στα media παγκοσμίως, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση της αναγνωρισιμότητας της ελληνικής αγοράς luxury ακινήτων διεθνώς.

    Στην πραγματικότητα αναμένουμε να δούμε περαιτέρω αύξηση του ενδιαφέροντος για τον prime οικιστικό τομέα το 2020, με μια πρόβλεψη για ισχυρή ανάπτυξη της τάξης του 20% στα μεικτά έσοδα σε ετήσια βάση να είναι εξαιρετικά πιθανή».

    Παγκόσμια Ανάπτυξη

    Σημαντική ανάπτυξη παρουσίασαν οι υπάρχουσες συνδεδεμένες εταιρείες του brand στις ΗΠΑ, χάρη στις προσλήψεις στελεχών αλλά και μέσω στρατηγικών συγχωνεύσεων και εξαγορών.

    Ειδικότερα, το brand αύξησε την παρουσία του στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης, στην ευρύτερη περιοχή της Βοστώνης, στη Μασαχουσέτη και την Ιντιάνα. Το brand πέρσι εισήλθε σε νέες αγορές-κλειδιά, επεκτείνοντας την παρουσία του δικτύου του οίκου Sotheby’s Internation Realty σε 43 πολιτείες.

    Εκτός ΗΠΑ, το brand συνέχισε να διευρύνεται σε αγορές σε όλο τον κόσμο. Στην Ευρώπη, η παρουσία του brand μεγάλωσε στο Μόνακο, τη Γαλλία, το Βερολίνο και το Μπιν, στη Γερμανία.

    Νέα γραφεία άνοιξαν στη Ντόχα του Κατάρ και την Πάφο της Κύπρου.

    Στην Καραϊβική και τη νότια Αμερική, το brand σημείωσε ανάπτυξη στο Ζαπαλάρ της Χιλής, μια αναβαθμισμένη κοινότητα, δυο ώρες από το Σαντιάγκο. Μάλιστα, έχει υπογραφεί συμφωνία για επέκταση του brand στην περιοχή της Ανγκουίλα.

    Στην περιφέρεια ΑσίαςΕιρηνικού άνοιξαν νέα γραφεία στην Ταουράνγκα, Νέα Ζηλανδία, και στα Πορτ Ντάγκλας, Χόμπαρτ και Περθ της Αυστραλίας.

    Τα επιτεύγματα για το 2019

    Με την συγχώνευση σε ένα παγκόσμιο οργανισμό, του συνεργαζόμενου δικτύου και της χρηματομεσιτικής εταιρείας που ανήκει στην Sotheby’s International Realty, τον Μάρτιο του 2019, άνοιξαν 50 νέα μεσιτικά γραφεία, με τον συνολικό αριθμό να φτάνει πλέον τα 1.000 γραφεία του οίκου σε 70 χώρες και περιοχές. Παράλληλα, οι πωλήσεις των συνεργατών της εταιρείας ξεπέρασαν τις 23.000 παγκοσμίως.

    Ο οίκος Sotheby’s International Realty συνέχισε να ηγείται στην κατηγορία του, λανσάροντας αποκλειστικές συνεργασίες και νέες τεχνολογίες.

    Ακόμη ανακοινώθηκε ότι σύντομα θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια της νέας ιστοσελίδας. Η υπάρχουσα ιστοσελίδα του brand σημείωσε αύξηση-ρεκόρ επισκεψιμότητας, 14% σε σχέση με πέρυσι, με περισσότερες από 34 εκατ. επισκέψεις.

    Ο οίκος Sotheby’s International Realty ήταν το πρώτο μεσιτικό brand που παρουσίασε και εφάρμοσε ένα συνδυασμό της πραγματικότητας και των εφαρμογών επαυξημένης πραγματικότητας (augmented reality),  που συγχώνευσε τον πραγματικό κόσμο με τον εικονικό.

    Μπορεί να γίνει χρήση της συγκεκριμένης πλατφόρμας σε διάφορα σενάρια αγοράς και πώλησης κατοικιών. Ειδικότερα αποτελεί χρήσιμο εργαλείο για τους μεσίτες και τους προγραμματιστές προκειμένου να βοηθήσουν υποψήφιους αγοραστές να οραματιστούν το νέο τους σπίτι.

    Για την στήριξη των καθημερινών αναγκών των επιχειρήσεων του δικτύου που καταγράφουν περισσότερες από 23.000 ανεξάρτητες πωλήσεις, το brand λάνσαρε το Current by Sotheby’s International Realty®.

    Πρόκειται για μια σειρά δυνατών τεχνολογικών εργαλείων μάρκετινγκ που εμπεριέχουν τις καλύτερες και τις πιο exlusive εφαρμογές, μέσω των οποίων οι συνεργάτες μπορούν να έχουν ένα ξεχωριστό και άκρως ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στην αγορά.

    Παράλληλα, το brand συνεργάζεται με το Bloomberg.com, ως αποκλειστικός χορηγός για μια νέα αγορά luxury ακινήτων.

    Το brand του Sotheby’s International Realty και οι ανεξάρτητοι πωλητές συνέχισαν να στηρίζουν έμπρακτα τη φιλανθρωπική οργάνωση «New Story» με 83 οικογένειες που επλήγησαν από τους σεισμούς το 2017 να αποκτήσουν σπίτια στο Μορέλος, Μεξικό.

    Συνολικά 153 σπίτια σε Αϊτή και Μεξικό χρηματοδοτήθηκαν μέσω αυτής της πρωτοβουλίας.



    ΣΧΟΛΙΑ