• Real Estate

    Premia Properties: Deal από τα σχέδια για το Athens Heart

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Κώστας Μαρκάζος, Διευθύνων Σύμβουλος Premia Properties

    Κώστας Μαρκάζος, Διευθύνων Σύμβουλος Premia Properties


    Με μοναδικό μισθωτή το ελληνικό δημόσιο γυρίζει σελίδα το ακίνητο που στέγαζε το Athens Heart, 15 χρόνια μετά τα εγκαίνια του εμπορικού κέντρου.

    Η Premia Properties, ιδιοκτήτρια του ακινήτου που φιλοξένησε το mall συμμετείχε στη μειοδοτική δημοπρασία για τη μίσθωση ακινήτου για τη στέγαση των κεντρικών υπηρεσιών της ΑΑΔΕ, κατά την οποία προσφέρθηκαν υπάρχοντες και υπό κατασκευή χώροι του ακινήτου επί της οδού Πειραιώς 180 και υπό κατασκευή νέο κτίριο επί της οδού Πειραιώς 186, το οποίο θα αναπτύξει η ΑΕΕΑΠ, αφού έχει αγοράσει το οικόπεδο από την Εθνική Τράπεζα.

    Η δημοπρασία πραγματοποιήθηκε στις 26 Ιανουαρίου, ενώ η εγκριτική απόφαση υπογράφηκε από το διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργο Πιτσιλή στις 17 Μαρτίου.

    Η συμφωνία για τη μίσθωση του πρώτου πράσινου κτιρίου γραφείων που αναπτύσσει η Premia έκλεισε στα περίπου 14 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο. Συγκεκριμένα, η νέα έδρα της Αρχής – που σήμερα φιλοξενείται στα γραφεία του υπουργείου Οικονομικών επί της Καραγιώργη Σερβίας – θα στεγαστεί σε γραφειακούς, αρχειακούς και λοιπούς χώρους συνολικής επιφάνειας 26.489 τ.μ.. Από αυτούς, οι χώροι κύριας χρήσης είναι συνολικής επιφάνειας 20.677 τ.μ. και οι βοηθητικής χρήσης 3.022 τ.μ και βρίσκονται στο υπό μετατροπή κτίριο επί της οδού Πειραιώς 180 (πρώην Athens Heart) στον Ταύρο, ενώ χώροι κύριας χρήσης συνολικής επιφάνειας 2.790 τ.μ. βρίσκονται στο υπό κατασκευή νέο κτίριο στο όμορο οικόπεδο επί της Πειραιώς 186, το οποίο θα ενώνεται με μεταλλική γέφυρα με το παλιό mall.

    Το μηνιαίο μίσθωμα διαμορφώνεται σε 365.161 ευρώ και, σύμφωνα με την απόφαση, θα παραμείνει σταθερό για μία τριετία και θα αναπροσαρμόζεται ετησίως, από την έναρξη του τέταρτου μισθωτικού έτους, ανάλογα με το ύψος του πληθωρισμού. Η Premia Properties θα πρέπει να ολοκληρώσει το σύνολο των εργασιών για την κατασκευή των γραφείων σε 12 μήνες από την ολοκλήρωση της απαιτούμενης αδειοδοτικής διαδικασίας, καταληκτική προθεσμία της οποίας είναι η 31η Μαΐου.

    Θυμίζουμε πως η ΑΑΔΕ ανήκει στις υπηρεσίες που σχεδιάζεται να μεταφερθούν στο πάρκο Ανδρέας Λεντάκης, στις εγκαταστάσεις της Πυρκάλ. Αν και το ΣΔΙΤ των 250 εκατομμυρίων προβλεπόταν να ολοκληρωθεί την περίοδο 2025 – 2026 αλλά ακόμα δεν έχει δημοπρατηθεί, είχε ανακοινωθεί πως θα έκανε πράξη τη μετεγκατάσταση εννέα υπουργείων και κρατικών υπηρεσιών, μεταξύ των οποίων του Υπερταμείου, της ΕΤΑΔ, του ΤΑΙΠΕΔ και της ΑΑΔΕ.

    Η νέα εποχή του mall του Ταύρου

    Η Premia Properties έχει στην ιδιοκτησία της το ακίνητο του Athens Heart από το Σεπτέμβριο του 2022, όταν εγκρίθηκε η συμφωνία εξυγίανσης της εταιρείας που είχε τον έλεγχό του από το Πρωτοδικείο Αθηνών. Το mall «διέσωσαν» οι μέτοχοι της ΑΕΕΑΠ, αφού μέχρι τότε ήταν ουσιαστικά ενεχυριασμένο στην Εθνική. Είχαν προηγηθεί δύο προσπάθειες πώλησής του, μία από το Σωτήρη Θεοδωρίδη (μέτοχο της τότε Pasal, νυν Premia) το 2010 και μία από την Εθνική, που έφτασε κοντά σε συμφωνία με την αμερικανική Hines το 2017. Τελικά το Athens Heart κατέληξε στην Premia, η οποία επένδυσε συνολικά 50 εκατομμύρια για το επανατοποθετήσει στην αγορά και με στόχο να της αποφέρει έσοδα από το δεύτερο εξάμηνο του 2024.

    Διαβάστε επίσης

    Η απάντηση της Bluehouse & η μήνυση για απάτη και απιστία

    Μύκονος: Τα ντοκουμέντα για τα πρόστιμα  στα beach bars και ο Έλληνας «Ντι Πιέτρο»



    ΣΧΟΛΙΑ