• Real Estate

    Μύκονος: Τα ντοκουμέντα για τα πρόστιμα στα beach bars και ο Έλληνας «Ντι Πιέτρο»

    Nammos Μύκονος

    Nammos Μύκονος


    To mononews φέρνει στη δημοσιότητα τα έγγραφα στα οποία αναγράφονται τα πρόστιμα ανέγερσης και διατήρησης που επέβαλαν σε γνωστά beach bars της Μυκόνου οι ελεγκτές του Σώματος Επιθεωρητών του υπουργείου Περιβάλλοντος.

    Το mononews αποκάλυψε σε αναλυτικό ρεπορτάζ  στις 23 Μαΐου, τα πορίσματα των μεικτών κλιμακίων του υπουργείου Περιβάλλοντος που ανέλαβαν να καθαρίσουν το κυκλαδίτικο νησί από τις παρανομίες, επιβάλλοντας τσουχτερά πρόστιμα στο σύνολο σχεδόν των παραθαλάσσιων επιχειρήσεων εστίασης και διασκέδασης.

    Το σχετικό ρεπορτάζ αναπαράχθηκε από τη πλειονότητα των μέσων ενημέρωσης και έδωσε το στίγμα για το τι ακριβώς συμβαίνει στο Νησί των Ανέμων το τελευταίο χρονικό διάστημα με τις αρμόδιες Αρχές να έχουν εξαπολύσει ένα άνευ προηγουμένου κυνηγητό στους παρανομούντες, οι οποίοι με τη σειρά τους προσπαθούν με διάφορα τεχνάσματα να αποφύγουν τις συνέπειες.

    Η εντολή που έχει δοθεί στον εισαγγελέα Εφετών Αιγαίου, Οδυσσέα Τσορμπατζόγλου, τον αποκαλούμενο και Έλληνα «Ντι Πιέτρο», καθώς πολλοί τον ταυτίζουν με τον αδιάφθορο δικαστικό της επιχείρησης «Καθαρά Χέρια», τον άνθρωπο που έστειλε στη φυλακή πολλά από τα ιερά τέρατα του οικονομικού και πολιτικού κατεστημένου της Ιταλίας, είναι η αυστηρή επιβολή του νόμου χωρίς διακρίσεις.

    Ο κ. Τσορμπατζόγλου δεν δίστασε να στείλει στο Αυτόφωρο τους υπαλλήλους του αμαρτωλού «Πριγκιπάτου» στον Πάνορμο όταν διαπίστωσε ότι οι σφραγίδες είχαν ανοιχτεί για να σιτιστεί το προσωπικό  ενώ διέταξε να πραγματοποιηθεί άμεσα έλεγχος στην ίδια επιχείρηση έπειτα από καταγγελία ότι θάβουν τα τσιμέντα κάτω από την άμμο, την οποία φέρνουν με φορτηγά από άλλες παραλίες.

    Σημειώνεται ότι μετά την δημοσιοποίηση των προστίμων στα μπιτς μπαρ του νησιού, οι υπεύθυνοι ενός εξ αυτών, συγκεκριμένα του Lohan Beach House στη παραλία Καλό Λιβάδι, στο οποίο επιβλήθηκε πρόστιμο ανέγερσης 1.326.499,50 ευρώ και πρόστιμο διατήρησης 658.749,75 ευρώ, ξεκίνησαν άρον- άρον, την επόμενη κιόλας μέρα των ξήλωμα των αυθαιρεσιών.

    Τα ντοκουμέντα των προστίμων

    Lohan beach House – Καλό Λιβάδι

    Πρόστιμο ανέγερση: 1.326.499,50 ευρώ

    Πρόστιμο διατήρησης: 658.749,75 ευρώ

    Από την αυτοψία των κλιμακίων της Γενικής Διεύθυνσης Σώματος Επιθεωρητών του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας στο beach bar Lohan στην παραλία Καλό Λιβάδι διαπιστώθηκαν κατασκευές χωρίς οικοδομική άδεια, εκτός και εντός της ζώνης 100 μέτρων από την γραμμή αιγιαλού.

    Επιπλέον εντοπίστηκαν παράνομες κατασκευές μπροστά από το μπιτς μπαρ και εκτός των ορίων του όπως και κατασκευές εντός της ζώνης αιγιαλού.

    Συνολικά βρέθηκαν 15 αυθαίρετες κατασκευές, από κοντέινερ μέχρι μεταλλικές δεξαμενές και από πέργκολες μέχρι ξύλινους πασσάλους, ισόγεια κτίσματα κλπ.

    Διαβάστε εδώ το σχετικό έγγραφο

    SantAnna – Παράγκα

    Πρόστιμο ανέγερσης: 11.944,48 ευρώ

    Πρόστιμο διατήρησης: 5.972,24 ευρώ

    Στο εμβληματικό beach bar SantAnna στην παραλία Παράγκα, με τη μεγαλύτερη πισίνα στην Ευρώπη, οι επιθεωρητές του υπουργείου Περιβάλλοντος εντόπισαν μικρότερης κλίμακας πολεοδομικές παραβάσεις, σύμφωνα με το περιεχόμενο του πορίσματος.

    Συγκεκριμένα, οι παρανομίες εντοπίστηκαν σε αποθηκευτικό χώρο της κουζίνας όπου εντοπίστηκε πέτρινη κατασκευή χωρίς άδεια. Ακόμα, διαμόρφωση ξύλινου ντεκ χωρίς άδεια, όπως και κατασκευή επέκτασης ξύλινου ντεκ, εντός ζώνης παραλίας και ένας πρόχειρος χώρος με καλαμωτή.

    Διαβάστε εδώ το σχετικό έγγραφο

     

    «Jackie O» – Χώρα Μυκόνου

    Πρόστιμο ανέγερσης: 6.106,73 ευρώ

    Πρόστιμο διατήρησης: 2.453,36 ευρώ

    Μικρής κλίμακας ήταν και οι αυθαιρεσίες που εντόπισε το κλιμάκιο του Σώματος Επιθεωρητών στο διάσημο “Jackie O στο λιμάνι του νησιού, ένα μπαρ για το οποίο έχουν γράψει από τους New York Times έως τη βρετανική Sunday Times καθώς στα χρόνια λειτουργίας του έχει καταφέρει να αποκτήσει πελατολόγιο που θα ζήλευε ακόμη και το Harrys Bar του Λονδίνου.

    Στο Jackie O οι παρανομίες εντοπίστηκαν στην κατασκευή του στεγάστρου, στην τοποθέτηση κατακόρυφης διάφανης πλαστικής τέντας ανεμοπροστασίας με κινητό λυόμενο σκελετό αναδίπλωσης και σε εκτέλεση εργασιών διαμόρφωσης εδάφους.

    Διαβάστε εδώ το σχετικό έγγραφο

    Nammos – Ψαρρού

    Εξόφθαλμες χαρακτήρισαν οι επιθεωρητές τις παράνομες κατασκευές που εντόπισαν στο διάσημο Nammos στην παραλία Ψαρρού, γι΄ αυτό και συνέταξαν Πρωτόκολλο Κατεδάφισης με ημερομηνία, 19 Απριλίου 2023.

    Συγκεκριμένα, εντόπισαν: Διώροφο κτίριο χωρίς οικοδομική άδεια επιφάνειας 520, 01 τμ σε στάδιο εργασιών υλοποίησης υδραυλικών και ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων. Ισόγειο κτίριο 39, 55 τμ χωρίς άδεια, ένα ακόμη ισόγειο κτίριο 32,7 τμ άνευ αδείας.

    Δυο κοντέινερ και τέσσερις κυλινδρικές δεξαμενές, επίσης χωρίς άδεια. Σημειώνεται ότι πριν από μερικές μέρες επεβλήθη “λουκέτο” στο αυθαίρετο μέρος της επιχείρησης Nammos, δηλαδή στο εστιατόριο Concept.

    Διαβάστε εδώ το σχετικό έγγραφο

     

    Pasaji – Ορνός

    Πρόστιμο ανέγερσης: 360.659 ευρώ

    Πρόστιμο διατήρησης: 179.729, 50 ευρώ

    Στο beach bar Pasaji στην παραλία του Ορνού, το μεικτό κλιμάκιο του Σώματος Επιθεωρητών εντόπισε κάποιες κατασκευές που είχαν γίνει χωρίς την έκδοση πολεοδομικής άδειας. Για παράδειγμα, κατασκευές εντός της ζώνης αιγιαλού- παραλίας (πέργκολα και ξύλινα προπετάσματα και μαντρότοιχοι).

    Διαβάστε εδώ το σχετικό έγγραφο

     

    Principote – Πάνορμος

    Πρόστιμο ανέγερσης: 22, 5 εκατ. ευρω

    Πρόστιμο διατήρησης: 11 εκατ. ευρώ

    Στα 33 εκατ. ευρώ ανέρχεται αθροιστικά το πρόστιμο που επεβλήθη στο beach bar στην περιοχή Πάνορμος της Μυκόνου, το γνωστό Principote. Τα 22,5 εκατ. ευρώ αφορούν το πρόστιμο για την ανέγερση των αυθαίρετων κατασκευών και επιπλέον 11 εκατ. ευρώ αφορούν σε πρόστιμο διατήρησης της αυθαίρετης κατασκευής.

    Διαβάστε εδώ το σχετικό έγγραφο

    Solymar – Καλό Λιβάδι

    Πρόστιμο ανέγερσης: 166.734,63 ευρώ

    Πρόστιμο διατήρησης: 81.267, 32 ευρώ

    Και στο Solymar στην παραλία Καλό Λιβάδι, οι επιθεωρητές εντόπισαν αυθαίρετες κατασκευές, όπως επέκταση κύριων χώρων, συμβατικές κατασκευές με επικάλυψη τοίχων και οροφής με πέτρα, επέκταση ξύλινων ντεκ, επεκτάσεις δαπέδου του καταστήματος, πρόχειρους φράχτες, στέγαστρα εντός της παραλίας κλπ.

    Διαβάστε εδώ το σχετικό έγγραφο

    Alemagou – Φτελιά

    Πρόστιμο ανέγερσης: 288.869,04 ευρώ

    Πρόστιμο διατήρησης: 143.534,50 ευρώ

    Στο φημισμένο Alemagou στην παραλία της Φτελιάς εντοπίστηκαν αρκετές κατασκευές χωρίς οικοδομικές άδειες και κατά τον έλεγχο ήταν μέσα στο χώρο της επιχείρησης συνεργείο που προετοίμαζε το κατάστημα ενόψει της θερινής σεζόν.

    Διαβάστε εδώ το σχετικό έγγραφο

    Διαβάστε επίσης

    Έφοδος Aστυνομίας στην Πολεοδομία Σύρου – Ποιους φακέλους με ακυρωμένα πρόστιμα αυθαιρέτων έψαχναν και γιατί

    ΜΥΚΟΝΟΣ: Ο χάρτης της παρανομίας των διάσημων μπιτς μπαρ – Όλα τα πρόστιμα

    Μύκονος: Ο εφοπλιστής Γιώργος Προκοπίου, η κατεδάφιση και οι απειλές



    ΣΧΟΛΙΑ