• Real Estate

    Πώς γλίτωσε προσωρινά το σφυρί η κατοικία της Ειρήνης Αθανασιάδου (Ναυτεμπορική)

    • NewsRoom


    Σε αναστολή του πλειστηριασμού της κατοικίας της Ειρήνης Αθανασιάδου στο Ελληνικό, που είχε προγραμματιστεί για σήμερα οδήγησε η δικαστική απόφαση της 15ης Σεπτεμβρίου.

    Η πρώην εκδότρια προσέφυγε στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, ζητώντας τη διόρθωση της έκθεσης αναγκαστικής κατάσχεσης ως προς την περιγραφή της κατοικίας, ισχυριζόμενη ότι είναι εσφαλμένη και πολύ μεγαλύτερη η εμπορική αξία και η τιμή πρώτης προσφοράς.

    Η διόρθωση, που τελικά έγινε δεκτή από το δικαστήριο, αφορούσε κυρίως στους χώρους και στην αξία του υπογείου.

    Όπως προκύπτει από τη σύσταση οριζοντίου ιδιοκτησίας που επικαλέστηκε η Ειρήνη Αθανασιάδου, ο υπόγειος όροφος περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τους κοινόκτητους και κοινόχρηστους χώρους που είναι το γκαράζ, τέσσερις αποθήκες, γυμναστήριο με WC, λεβητοστάσιο και μία οριζόντια ιδιοκτησία.

    Σύμφωνα με όσα ανέφερε η πλευρά της οφειλέτιδας, το ακίνητο βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση από άποψη συντήρησης «δεδομένου ότι ο εξωτερικός χώρος είναι πολύ καλά διαμορφωμένος με φυτεύσεις, γκαζόν και πισίνα, ενώ υπάρχει επίσης εξωτερικό κτιστό barbeque, κιόσκι με χρήση καθιστικού κλεισμένο με γυάλινα υαλοπετάσματα και κτίριο με λουτρό και ντους, που έχει χρήση αποδυτηρίων, τα δάπεδα σε όλους του κοινόχρηστους χώρους, το δώμα, τα λουτρά και ο χώρος της πισίνας φέρουν επίστρωση μαρμάρου, ενώ στους κυρίως χώρους είναι επενδεδυμένα με ξύλο, εξαίρεση αποτελούν τα δάπεδα στις κουζίνες, τα οποία είναι επιστρωμένα με ειδικό άφλεκτο υλικό, τα κουφώματα είναι παντού δρύινα με διπλά υαλοστάσια, με εξαίρεση το δώμα, όπου τα κουφώματα είναι αλουμινίου, όλες οι εσωτερικές πόρτες είναι επίσης δρύινες και σε όλους τους χώρους έχουν τοποθετηθεί ψευδοροφές με ενσωματωμένα φωτιστικά σποτ, ενώ η θέρμανση είναι ενδοδαπέδια».

    Η κατοικία στο Ελληνικό

    Βάσει, λοιπόν, και την ανόδου των τιμών των ακινήτων, η Ειρήνη Αθανασιάδου ζήτησε η τιμή του υπογείου να οριστεί σε 1,15 εκατομμύρια, αντί των 214.000 ευρώ. Το συνολικό τίμημα, έναντι του οποίου θα διεξαγόταν σήμερα ο πλειστηριασμός ανερχόταν σε 6,54 εκατομμύρια ευρώ, ενώ υπενθυμίζεται ότι επισπεύδουσα είναι η Intrum.

    Οι τιμές πώλησης στο Ελληνικό

    Σύμφωνα, πάντως, με τους εκτιμητές που υπέγραψαν την έκθεση που προσέβαλε η Ειρήνη Αθανασιάδου, στην ευρύτερη περιοχή του Κάτω Ελληνικού, πλησίον της Λεωφόρου Ποσειδώνος, οικόπεδα άρτια και οικοδομήσιμα πωλούνται κυρίως μεταξύ 1.300 και 2.000 ευρώ ανά τ.μ., ενώ κατοικίες τύπου μεζονέτας, σύγχρονες (παλαιότητας έως 15 ετών), πωλούνται κυρίως μεταξύ 4.700 και 5.600 ευρώ το τετραγωνικό.

    Το ακίνητο φέρει προσημειώσεις, υπέρ της Πειραιώς για ποσό 650 χιλιάδων, αναγκαστική κατάσχεση υπέρ της ΔΟΥ Ηλιούπολης για 248 χιλιάδες, προσημείωση υποθήκης για 708 χιλιάδες υπέρ της KION MORTGAGE FINANCE NO3 PLC (Τράπεζα Πειραιώς) και προσημείωση υποθήκης για ποσό 303 χιλιάδων ευρώ.

    Η κατοικία στο Ελληνικό

    Αυτό που μένει είναι να οριστεί νέα ημερομηνία της διαδικασίας.

    Ο πλειστηριασμός προγραμματίστηκε ένα χρόνο αφού άλλαξαν χέρια τόσο τα σήματα της εφημερίδας, όσο και τα ακίνητα της Ναυτεμπορικής σε Λένορμαν και Παιανία.

    Ο μηχανολογικός εξοπλισμός, τα μεταφορικά μέσα, τα έπιπλα, τα 14 σήματα του ομίλου, τα domain names που έχει κατοχυρώσει στο διαδίκτυο, οι λογαριασμοί στα social media, το αρχείο από το 1925, τα αποθέματα και η συμμετοχή στη διαδικτυακή σελίδα pestaola περιήλθαν έναντι 7 εκατ. ευρώ στη Zofrank Holdings.

    Στην κατοχή της doValue περιήλθαν τα ακίνητα της εφημερίδας, έναντι 4,1 εκατομμυρίων ευρώ.



    ΣΧΟΛΙΑ