• Real Estate

    Πλειστηριασμούς για «φιλέτα» που έμειναν στα αζήτητα σε Μύκονο, Παξούς & Κρήτη φέρνει ο Νοέμβριος

    • NewsRoom


    Επενδυτές για ακίνητα στη νησιωτική Ελλάδα αναζητούνται μέσα στο Νοέμβριο, με το σφυρί αυτό το μήνα να χτυπά για «φιλέτα» που έχουν μείνει στα αζήτητα, παρά την προνομιακή τους τοποθεσία.

    Οι τρεις βίλες με πισίνα στους Παξούς

    Στις 16 Νοεμβρίου εκποιείται από την Intrum ιδιοκτησία της Στεμάρ Α.Ε., της οικογένειας Ανεμογιάννη, η οποία κατασχέθηκε για οφειλή ύψους 300 χιλ. ευρώ. Οι εκτιμητές που κατήρτισαν την έκθεση της κατάσχεσης του ακινήτου στυς Παξούς συμπέραναν πως η θέση του οικοπέδου προσφέρει εξαιρετική θέα στην θάλασσα και στον όρμο Λεβρεχιό, από τον οποίο βρίσκεται σε απόσταση 25 μέτρων.

    Οι τρεις βίλες με πισίνα στους Παξούς
    Οι τρεις βίλες με πισίνα στους Παξούς

    Στο ακίνητο έχει ανεγερθεί μία διώροφη οικοδομή, συνολικού εμβαδού 198,66 τ.μ. και τρεις πισίνες. Το οικοδόμημα έχει κατασκευαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να αναπτύσσεται σε τρεις ανεξάρτητες διώροφες κεραμοσκεπείς κατοικίες, που συνδέονται μεταξύ τους με τοξωτό ημιϋπαίθριο χώρο (στο επίπεδο του ισογείου), ενώ σε κάθε διώροφη κατοικία, αντιστοιχεί μία πισίνα εμβαδού 33,75 τ.μ. Οι διώροφες κατοικίες λειτουργούν αυτόνομα ως ενοικιαζόμενες επιπλωμένες κατοικίες – βίλες κατά την τουριστική περίοδο.

    Οι τρεις βίλες με πισίνα στους Παξούς

    Κάθε διώροφη κατοικία έχει συνολικό εμβαδόν 75,38 τ.μ. και αποτελείται από ισόγειο εμβαδού 37,69 τ.μ. που περιλαμβάνει ένα ενιαίο χώρο, κουζίνα, σαλόνι και εσωτερικό κλιμακοστάσιο ανόδου στο όροφο και από όροφο εμβαδού 37,69 τ.μ. που περιλαμβάνει την απόληξη του κλιμακοστασίου, δύο κύρια δωμάτια, δύο μπάνια και δύοεξώστες. Ο περιβάλλων χώρος είναι πλήρως διαμορφωμένος και περιλαμβάνει οδοποιία για την πρόσβαση από την επαρχιακή οδό, χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων και εκτεταμένη πλακόστρωση, ενώ η ποιότητα κατασκευής του συγκροτήματος είναι άριστη και ο βαθμός συντήρησης πολύ καλός, σύμφωνα με την ίδια έκθεση.

    Οι τρεις βίλες με πισίνα στους Παξούς

    Το κατάστημα που «έγινε» κατοικία στα Ματογιάννια

    Ακολουθεί, δύο μέρες μετά, στις 18 Νοεμβρίου η εκποίηση καταστήματος, σε έναν από τους εμπορικούς δρόμους της Μυκόνου. Η Intrum εκπλειστηριάζει ακίνητο, το οποίο εν συνεχεία αποφασίστηκε ότι αποτελεί κατοικία, στη συμβολή των οδών Ματογιάννη, Μαλαματένιας και Καλογερά, στη χώρα της Μυκόνου, όπου φιγουράρουν τα ακριβότερα brands ένδυσης.

    Συγκεκριμένα, πρόκειται για μία οριζόντια ιδιοκτησία η οποία αποτελείται από πέντε χώρους (σάλα, τραπεζαρία, κουζίνα και δύο δωμάτια) με πατάρι, τα οποία έχουν συνολικό εμβαδόν 96,72 τ.μ. σε οικόπεδο εκτάσεως 109,30 τ.μ.. Στο ισόγειο βρίσκονται δύο καταστήματα και ένα ακόμη δωμάτιο με πατάρι και τη βεράντα του (δώμα του ισογείου), τα οποία καταλαμβάνουν ολόκληρο τον πρώτο όροφο, πάνω από το ισόγειο μιας άλλης οικοδομής και έχουν μαζί με το παρακείμενο μπάνιο στο «καταστέγι» εμβαδόν 56,50 τ.μ.. Σύμφωνα με τους εκτιμητές, το διαμέρισμα είναι «ανακαινισμένο και προσεγμένο, σύμφωνα με τα μυκονιάτικα χαρακτηριστικά αρχιτεκτονικής, η βεράντα έχει αλλάξει χρήση και πλέον είναι δωμάτιο, έστω και χωρίς να υπάρχει τακτοποίηση αυτού».

    Το κατάστημα που «έγινε» κατοικία στα Ματογιάννια
    Το κατάστημα που «έγινε» κατοικία στα Ματογιάννια

    Οφειλέτες είναι οι Μυκονιάτες Σταύρος Μεγακλής και Karl Egon Fricbrich Prinz Zu Furstenberg, οι οποίοι φέρεται να διατηρούσαν επιχείρηση, που έχει εκκαθαριστεί. Το ακίνητο κατέληξε στην πλατφόρμα πλειστηριασμού, αφού οι δύο επιχειρηματίες είχαν υπογράψει σύμβαση στεγαστικού δανείου με την Τράπεζα Κύπρου. Με δεδομένο ότι έχει βρεθεί ήδη μια φορά στα αζήτητα, το ακίνητο βγαίνει στοσφυρί έναντι 1,04 εκατομμυρίων ευρώ.

    Ξενοδοχείο στο Μπαλί

    Ακριβότερο είναι το ακίνητο που βγαίνει σε πλειστηριασμό στις 24 Νοεμβρίου. Πρόκειται για το Talea Beach στο Μπαλί της Κρήτης, ξενοδοχείο που ανήκε στην ξενοδοχειακή εταιρεία του Βασίλειου Νησανάκη, κατασχέθηκε για οφειλή 176.851 ευρώ προς την Μπελέον Τουρς και εκποιείται αντί 5,6 εκατομμυρίων ευρώ, παρόλο που είχε βγει ξανά στο σφυρί με τιμή εκκίνησης τα 7 εκατομμύρια.

    Ξενοδοχείο στο Μπαλί

    Στη μονάδα λειτουργεί πισίνα 146 τ.μ. περιμετρικά διαμορφωμένη με σταμπωτό δάπεδο και χαμηλή και υψηλή φύτευση, ενώ έχουν διαμορφωθεί πλακόστρωτες διαδρομές παρτέρια παιδική χαρά, γήπεδο αντισφαίρισης, γήπεδο καλαθοσφαίρισης καθώς και τρεις μικρές εξωτερικές λινοθήκες. Το ξενοδοχείο διαθέτει 138 δωμάτια με 254 κλίνες Συγκεκριμένα, βάσει σήματος ΕΟΤ η αρχική λειτουργία λάμβανε χώρα με 81 δωμάτια και 160 κλίνες, ενώ λόγω των μεταγενέστερων προσθηκών, λειτουργούν επιπλέον 57 σωμάτια και 114 κλίνες. Πρέπει, βέβαια, να σημειωθεί πως πιθανολογείται ότι δεν υπάρχει σχετική άδεια του ΕΟΤ (έχει, μάλιστα, καταβληθεί το ανάλογο πρόστιμο από το 2014) καθότι αυτά πράγματι είναι διαθέσιμα και διαμορφωμένα με δυνατότητας χρήσης σε περίπτωση τακτοποίησης του ζητήματος διοικητικής φύσης.

    Ξενοδοχείο στο Μπαλί

    Πάντως, η θέση του ακινήτου είναι προνομιακή, καθώς έχει ανεγερθεί στο Λιβάδι Μπαλί, που χαρακτηρίζεται ως πολύ καλή θέση. Το Μπαλί αποτελεί παραθαλάσσιο οικισμό σε απόσταση περίπου 35 χιλιομέτρων από το Ρέθυμνο και 45 περίπου χιλιομέτρων από το Ηράκλειο.



    ΣΧΟΛΙΑ