• Real Estate

    Άλλαξε χέρια επιπλέον 25% των Μύλων Αλλατίνη

    Σάμι Φάις, Επιχειρηματίας

    Ο Σάμι Φάις έχει ποσοστό τουλάχιστον 25% του ιστορικού συγκροτήματος


    Τον πρώτο επενδυτή για τα εκποιούμενα τμήματα των Μύλων Αλλατίνη στη Θεσσαλονίκη βρήκε μέσω πλειστηριασμού η DoValue. Πρόκειται για το 25% του διατηρητέου, που βγήκε στο σφυρί σήμερα το πρωί με τιμή εκκίνησης τα 1,5 εκατ. ευρώ και κατακυρώθηκε πριν από λίγο έναντι ενός ευρώ παραπάνω, που σημαίνει ότι ο ενδιαφερόμενος ήταν μόνο ένας. Αυτό ήταν το ποσοστό των Αστικών Αναπτύξεων Θεσσαλονίκης Α.Ε..

    Θα ακολουθήσει ο πλειστηριασμός για το 50% του ακινήτου, στις 16 Νοεμβρίου, το οποίο κατασχέθηκε από την Αλλατίνη Εταιρεία Δημητριακών Βορείου Ελλάδος ή Nutriart (πρώην Κατσέλης) όπως είναι γνωστή. Αυτό το τμήμα θα βγει σε πλειστηριασμό έναντι 3,2 εκατομμυρίων, ενώ πρέπει να σημειωθεί ότι η αξία ολόκληρου του ακινήτου υπολογίζεται σε 7,5 εκατομμύρια ευρώ.

    Οι εταιρείες δρομολογούσαν την «Πολιτεία Αλλατίνη» με προϋπολογισμό 40 εκατομμυρίων, που περιελάμβανε επανάχρηση των διατηρητέων, ανέγερση νέων κατοικιών, κατασκευή υπόγειου χώρου στάθμευσης και χώρων πρασίνου σε σχέδια Τομπάζη και Μακρίδη. Το σχέδιο ακυρώθηκε με απόφαση του ΣτΕ, δίνοντας τη θέση του στην κατασκευή υπόγειου σταθμού αυτοκινήτων, η οποία επίσης δεν υλοποιήθηκε, καθώς με απόφαση ΣτΕ κρίθηκε παράνομη και η χωροθέτηση οικοδομικών μονάδων στο περιβάλλοντα χώρο του συγκροτήματος.

    Η ιστορία, η επένδυση που ναυάγησε & ο Φάις

    Το βιομηχανικό στολίδι της ανατολικής Θεσσαλονίκης, που πέρασε από την εβραϊκή οικογένεια Αλλατίνι στον Κοσμά Πανούτσο, εισαγωγέα σιτηρών από την Αργολίδα, τη Μαριέτα Πανούτσου και τον γιο της, Στέφανο Μάνο, πρώην υπουργό, θα μετατραπεί σε χώρους καταστημάτων (ιδανικά υγειονομικού ενδιαφέροντος, λόγω της μη άμεσης προβολής τους σε οδό και του μεγάλου περιβάλλοντα χώρου), ενώ οι όροφοι του ακινήτου θα μετατραπούν σε διαμερίσματα.

    Η συνολική επιφάνεια των υφιστάμενων κτιρίων στη Γεωργίου Παπανδρέου είναι 14.543 τ.μ., από τα οποία τα 12.425 τ.μ. έχουν χαρακτηριστεί διατηρητέα. Το 25% των Μύλων Αλλατίνη, εξαγοράστηκε πέρσι από την All Investments Akiniton του Σάμι Φάις, πριν το 75% εκπλειστηριαστεί. Ο επιχειρηματίας βρίσκεται στη φάση ολοκλήρωσης της Αγοράς Μοδιάνο στη συμπρωτεύουσα, η οποία θα ανοίξει τις πόρτες της ως σύγχρονο food hall στις αρχές Οκτωβρίου, ενώ έχει επενδύσει και στο εμπορικό κέντρο One Salonica.



    ΣΧΟΛΙΑ