• Real Estate

    Κωνσταντίνος Μπουτάρης: Η οινοποιία σώθηκε, όχι όμως και η κατοικία στην Ύδρα

    • NewsRoom
    Κωνσταντίνος Μπουτάρης

    Κωνσταντίνος Μπουτάρης


    Αντίστροφη πορεία από αυτή της οινοποιητικής πορείας παίρνουν τα περιουσιακά στοιχεία του Κωνσταντίνου Μπουτάρη.

    Στις 16 Δεκεμβρίου βγαίνει σε πλειστηριασμό κατοικία στην Ύδρα, με επισπεύδουσα τη doValue και πρώτης προσφοράς το ποσό των 2,3 εκατ. ευρώ.

    Πρόκειται για οικοπέδο συνολικού εμβαδού 4.636,58 τ.μ., μετά των εντός αυτού κτισμάτων, το οποίο βρίσκεται κατά το μεγαλύτερο του μέρος εντός των ορίων του οικισμού της πόλης της Ύδρας, κατά την ενορία Αγίων Ανάργυρων και επί τριών δρόμων.

    Σημειώνεται ότι το μεγαλύτερο μέρος του οικοπέδου έχει επιφάνεια 3.869,93 τ.μ., βρίσκεται εντός των ορίων του οικισμού Ύδρας και είναι άρτιο και οικοδομήσιμο, ενώ το υπόλοιπο τμήμα επιφάνειας 766,65 τ.μ. βρίσκεται εκτός των ορίων του οικισμού Ύδρας και δεν είναι άρτιο και οικοδομήσιμο.

    Στο τμήμα του οικοπέδου που βρίσκεται εντός του οικισμού Ύδρας υπάρχει διώροφη οικία η οποία αποτελείται από το ισόγειο και τον πρώτο όροφο επιφάνειας 236,67 τ.μ. εκάστου, ένα ισόγειο κτίσμα επιφάνειας 44,26 τ.μ., ένα ισόγειο με υπόγειο κτίσμα (ξενώνας), μια ισόγειο αποθήκη επιφάνειας 29,98 τ.μ., ένα κτίσμα ιδιωτικού Ιερού Ναού Αγία Τριάς επιφάνειας 30,08 τ.μ. και μια πισίνα ανοικτή επιφάνειας 70 τ.μ..

    Σε αντίθεση με την κατοικία, τα περιουσιακά στοιχεία της έως σήμερα εισηγμένης Μπουτάρης Οινοποιητική έχουν περιέλθει στην ιδιοκτησία επενδυτή και συγκεκριμένα της Premia Properties.

    Στα τέλη του καλοκαιριού επικυρώθηκε η συμφωνία εξυγίανσης από το Πρωτοδικείο Βέροιας, ανοίγοντας το δρόμο αξιοποίησης των assets της οινοποιίας.

    Ύδρα
    Ύδρα

    Η συμφωνία ρυθμίζει υποχρεώσεις 74 εκατ. ευρώ της οινοποιητικής, η οποία τα τελευταία χρόνια είδε τα ακίνητά της να βγαίνουν σε πλειστηριασμό. Σε αυτές τις υποχρεώσεις συμπεριλαμβάνονται 35 εκατ. τραπεζικών δανείων, 20 εκατ. χρέη προς το δημόσιο, 11 εκατ. υποχρεώσεις σε συνδεδεμένα μέρη και 7,5 εκατ. ευρώ σε τρίτους.

    Οι δραστηριότητες της Μπουτάρης θα ξεκινήσουν μέσω της SSG Ελληνικά Οινοποιεία, που ίδρυσε ο βασικός μέτοχος της Premia Properties, ενώ η Μπουτάρης θα δει την έξοδο του Χρηματιστηρίου, τέσσερα χρόνια αφότου η μετοχή της άρχισε να τελεί υπό καθεστώς αναστολής διαπραγμάτευσης.

    Μέσω της συμφωνίας, η Premia θα βάλει στο χαρτοφυλάκιό της κτίρια συνολικής έκτασης 28.000 τετραγωνικών μέτρων, 5 οινοποιεία, κτίριο γραφείων στο Πικέρμι Αττικής καθώς και άλλα κτίρια) και 5 αμπελώνες 600 στρεμμάτων οι οποίοι βρίσκονται σε Νάουσα, Γουμένισσα, Μαντινεία, Νεμέα, Σαντορίνη και Κρήτη.

    Διαβάστε επίσης:

    Κώστας Μπουτάρης: Έσωσε στο… παρά πέντε του πλειστηριασμού το οινοποιείο του στη Σαντορίνη



    ΣΧΟΛΙΑ