• Real Estate

    Πλειστηριασμός στις Σπέτσες: Η «ώρα της κρίσης» για τον Άλκη Δαυίδ

    • NewsRoom


    Έτοιμος προς διενέργεια εμφανίζεται ο πλειστηριασμός της κατοικίας του Άλκη Δαυίδ στις Σπέτσες, παρότι η πλευρά του εκκεντρικού επιχειρηματία εμφανίζεται να έχει στείλει αίτημα αναστολής της διαδικασίας που είναι προγραμματισμένη για σήμερα.

    Ο πλειστηριασμός είναι αποτέλεσμα της πολυετούς δικαστικής διαμάχης του γόνου της οικογένειας Δαυίδ – Λεβέντη με την Αμερικανίδα performer Λόρεν Ρίβς, η οποία τον κατηγόρησε για σεξουαλική παρενόχληση και δικαιώθηκε.

    Το δικαστήριο επιδίκασε αποζημίωση 80 εκατομμυρίων δολαρίων σε βάρος του Δαυίδ (μία από τις υψηλότερες αποζημιώσεις στη νομική ιστορία των ΗΠΑ, σύμφωνα με τα αμερικανικά μέσα), με τον ίδιο να υποστηρίζει ότι οι ισχυρισμοί των φερόμενων ως θυμάτων ότι ήταν δισεκατομμυριούχος ήταν «μυθεύματα».

    Έφτασε μάλιστα να κατηγορήσει το δικαστικό σύστημα της Καλιφόρνια και να το χαρακτηρίσει μέρος μιας διεφθαρμένης συνωμοσίας και τα έβαλε μέχρι και με το κίνημα MeToo, ισχυριζόμενος σε ξένα μέσα ότι οι γυναίκες που τον κατηγόρησαν για σεξουαλική παρενόχληση «συνωμότησαν για να τον εκβιάσουν, λόγω του υποτιθέμενου πλούτου του».

    Αρνήθηκε να συμμορφωθεί με τις πληρωμές που διέταξε το δικαστήριο. Έτσι έφτασε η ώρα του σφυριού για το ακίνητο, το οποίο διεκδικεί η Ριβς προκειμένου να αποζημιωθεί. Όχι άδικα, αφού πρόκειται για εμβληματική κατοικία κοντά στην Παναγιά Αρμάτα, ενώ η απόσταση του από τη θάλασσα είναι μικρότερη των 100 μέτρων.

    Το σπίτι εκπλειστηριάζεται για οφειλή 5 εκατομμυρίων δολαρίων κι έχει τιμή εκκίνησης 7,44 εκατ. ευρώ.

    Πρόκειται για οικόπεδο άρτιο και οικοδομήσιμο, με επιφάνεια 1847,64 τ.μ., ακόμη ένα οικόπεδο 1412,90 τετραγωνικών μέτρων και ένα γήπεδο 1.183,51 τετραγωνικών μέτρων, το οποίο δεν είναι άρτιο, ούτε οικοδομήσιμο.

    Επί των οικοπέδων έχουν ανεγερθεί τέσσερα αυτοτελή και ανεξάρτητα διώροφα με υπόγεια κτίρια, συνολικού εμβαδού 862,86 τετραγωνικών μέτρων και μία πισίνα επιφάνειας 98 τετραγωνικών μέτρων.

    Το πρώτο κτίριο αποτελείται από δύο ορόφους και υπόγειο. Το υπόγειο έχει επιφάνεια 72,06 τετραγωνικά μέτρα και αποτελείται από αποθηκευτικούς χώρους. Το ισόγειο έχει επιφάνεια 95,78 τετραγωνικά μέτρα και ο πρώτος πάνω από το ισόγειο όροφος έχει επιφάνεια 12,25 τετραγωνικά μέτρα.

    Το δεύτερο κτίριο αποτελείται από δύο ορόφους και υπόγειο. Το υπόγειο έχει επιφάνεια 57 τετραγωνικά μέτρα και αποτελείται από αποθηκευτικούς χώρους. Το ισόγειο έχει επιφάνεια 278,84 τετραγωνικά μέτρα και ο πρώτος πάνω από το ισόγειο όροφος έχει επιφάνεια 112 τ.μ..

    Το τρίτο κτίριο αποτελείται από μία ημιυπόγεια κατοικία μία ισόγεια κατοικία και τον πρώτο πάνω από το ισόγειο όροφο. Η ημιυπόγεια κατοικία έχει επιφάνεια 77,97 τετραγωνικά μέτρα. Η ισόγεια κατοικία έχει επιφάνεια 41,50 τετραγωνικά μέτρα και ο πρώτος πάνω από το ισόγειο όροφος έχει επιφάνεια 61,60 τετραγωνικά μέτρα.

    Τέλος, το τέταρτο κτίριο αποτελείται από υπόγειο, έχει έκταση 53,86 τετραγωνικά μέτρα και αποτελείται από βοηθητικά κτίρια πισίνας.

    Διαβάστε επίσης:

    Σκάνδαλο MLS: Στο σφυρί η έδρα της εταιρείας

    ΤΑΙΠΕΔ: Πότε κλείνουν τα deals με Μελισσανίδη και Μήτση

    Ελληνική πρωτιά στις τιμές των Airbnb



    ΣΧΟΛΙΑ