• Real Estate

    Euroxx Securities για Lamda: Μία ιστορία κρυμμένης αξίας

    • NewsRoom
    Η διοίκηση της Lamda Development στο Investor Day της 6ης Ιουλίου

    Η διοίκηση της Lamda Development με τον Οδυσσέα Αθανασίου, στο Investor Day της 6ης Ιουλίου


    Στo Investor Day της Lamda Development αναφέρεται η Euroxx Securities σε έκθεσή της, κάνοντας λόγο για κρυμμένη αξία στο έργο του Ελληνικού.

    Ειδικότερα αναφέρει:

    Εκτός από τα Malls, η σταθερή κερδοφορία και οι προοπτικές ανάπτυξης στο έργο του Ελληνικού αποτελούν την επιτομή της κρυμμένης αξίας, η οποία πηγάζει από την πρόοδο των πωλήσεων ύψους 1,2 δις ευρώ αλλά και από τα περιθώρια αύξησης στις τιμές των ακινήτων που πρόκειται να αναπτυχθούν.

    Μακριά από την καθαρή αξία ενεργητικού ύψους 0,4 δις ευρώ το 2018, η Lamda κατάφερε να επεκτείνει το χαρτοφυλάκια της κατά 3 φορές πάνω, φτάνοντας το 2022 NAV ύψους 1,4 δις ευρώ, ισομερώς κατανεμημένο μεταξύ του Ελληνικού και  Malls. Το 2026, η εταιρεία αναμένεται να ξεπεράσει τα 3 δις ευρώ σε καθαρή αξία ενεργητικού, εκ των οποίων τα 1,8 δις ευρώ να αποδίδονται στο Ελληνικό με περαιτέρω άνοδο από πιθανή ανατίμηση των τιμών πώλησης των υπόλοιπων των υπόλοιπων κατοικιών. Η μέση τιμή για την κάθε κατοικία είναι στα 7.800 ευρώ/τ.μ.

    Το πιο σημαντικό είναι ότι η Lamda παρουσίασε στους επενδυτές με περισσότερη σαφήνεια τη  λειτουργία καθαρών ταμειακών ροών της Φάσης Ι του έργου του Ελληνικού, με τα υψηλά έσοδα από την πώληση να αντισταθμίζουν τις τρέχουσες ανάγκες. Η διοίκηση δήλωσε πεπεισμένη ότι δεν θα απαιτηθούν χρηματοδοτικές ανάγκες φέτος και εμφανίστηκε αισιόδοξη και για το 2024.

    Η καθαρή αξία ενεργητικού των Malls αναμένεται να φτάσει τα 1.4 δις ευρώ, με τα 0,5 δις να προέρχονται από τα Ellinikon Malls.

    Στο τρέχον χαρτοφυλάκιο εμπορικών σημάτων, η Lamda Development πέτυχε ρεκόρ υψηλών πωλήσεων σε μισθωτές με διψήφια αύξηση των EBITDA το α’ τρίμηνο του 2023 και με απόδοση 7,5% για το 2022.

    Μέσω των υφιστάμενων εμπορικών κέντρων της, η Lamda Development είναι καλά τοποθετημένη για να εκμεταλλευτεί τις μελλοντικές προοπτικές ισχυρής ανάπτυξης, με τη διοίκηση να προβλέπει για την περίοδο 2022-2026 σύνθετο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης σε προσαρμοσμένο EBITDA 7,7% (έναντι 5,4% το 2014-2019).

    Η δημόσια εγγραφή της Lamda Malls παραμένει σε καλό δρόμο, με την εισαγωγή να αναμένεται το 2024. Εκτός από την εξαγορά του Designer outlet Athens, το χαρτοφυλάκιο της Lamda Malls πρόκειται να ενισχυθεί περαιτέρω με τις επενδύσεις της Riviera Galleria και της Βουλιαγμένης, τα οποία αναμένεται να ολοκληρωθούν το 1ο τρίμηνο του 2026 και το 1ο τρίμηνο του 2027, έχοντας ήδη εξασφαλίσει το 30-50% των προ-μισθώσεων, δημιουργώντας περίπου 72 εκατ. ευρώ proforma λειτουργικό EBITDA κατά το πρώτο  πλήρες έτος λειτουργίας τους το 2027.

    Διαβάστε επίσης:

    Lamda: Έσοδα 3,3 δισ. από το Ελληνικό στο τέλος του 2026

    Lamda: Δεύτερη περίοδος εκτοκισμού ομολογιακού – Στις 12 Ιουλίου η καταβολή

    Lamda Development: Στο 1,55% το ποσοστό ιδίων μετοχών



    ΣΧΟΛΙΑ