• Real Estate

    Έτοιμο να υποδεχθεί τους πρώτους εργαζόμενους της Sitel το Capitol του ομίλου Χαραγκιώνη

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Θόδωρος Χαραγκιώνης

    Θόδωρος Χαραγκιώνης


    Το Capitol του ομίλου Χαραγκιώνη, επί των οδών 3ης Σεπτεμβρίου και Ιουλιανού, ανακαινίστηκε προκειμένου να στεγάσει τη δραστηριότητα του νεοεισερχόμενου στην Ελλάδα ομίλου παροχής τηλεφωνικών υπηρεσιών Sitel (πολυεθνική με έδρα τις ΗΠΑ).

    Στο άλλοτε εμπορικό κέντρο που έχει μετατραπεί σε γραφειακούς χώρους θα παραμείνει το μουσείο Αυτοκινήτων, ο Σκλαβενίτης και τα γραφεία του ομίλου Χαραγκιώνη.

    Η Sitel έχει μισθώσει περίπου το μισό Capitol (6.500 τ.μ. συν το αμφιθέατρο χωρητικότητας 200 ατόμων) και πρόκειται, σύμφωνα με πληροφορίες, να ξεκινήσει να λειτουργεί εντός του μήνα, αρχικά με περίπου 150 εργαζόμενους και με προοπτική να φθάσει σταδιακά τους 1.000 με 1.200. Πρόκειται για έναν από τους μεγαλύτερους ομίλους στο συγκεκριμένο αντικείμενο με 90 χιλ. εργαζόμενους σε 29 χώρες, με 120 γραφεία και δυνατότητα εξυπηρέτησης σε 50 γλώσσες.

    Το διάστημα αυτό τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη από τον όμιλο Χαραγκιώνη, μεταξύ άλλων, είναι η αξιοποίηση διατηρητέου κτηρίου στην οδό Κριεζώτου στο Σύνταγμα με την προσθήκη ορόφων, τη δημιουργία καταστήματος στο ισόγειο και κατοικιών υψηλών προδιαγραφών στο υπόλοιπο.

    Σε φάση ανακατασκευής βρίσκονται τα δύο μεγάλα διατηρητέα στον Πειραιά, μισό  οικοδομικό τετράγωνο σε δύο κεντρικούς δρόμους της πόλης, την οδό Γούναρη και την οδό Τσαμαδού. Λειτουργούν ήδη τα καταστήματα του Λουμίδη (καφεκοπτεία) και του Μιράν (αλλαντικά) και πρόκειται να στεγαστεί εκεί το πρώτο αστικό ΙΚΕΑ (2.000 τ.μ.).

    Capitol

    Την κατασκευή κατοικιών σχεδιάζει σε δύο ακίνητά του στου Παπάγου και τη Μεταμόρφωση, ενώ ξεκινούν οι αρχαιολογικές έρευνες ώστε να προχωρήσει η δημιουργία του Ερμείον Β’ κτηρίου με καταστήματα και κατοικίες, που θα συνδέσει το εμπόριο της Πλάκας (Αδριανού) με εκείνο του Μοναστηρακίου (Πανδρόσου – Ηφαίστου) στις οδούς Ανδριανού και Μνησικλέους στην Πλάκα.

    Υπό διαμόρφωση είναι ο σχεδιασμός για το ακίνητο που διαθέτει ο όμιλος Χαραγκιώνη μαζί με την πορτογαλική  Sonae Sierra στο Νέο Φάληρο δίπλα από το στάδιο Καραϊσκάκη (ένα από τα οικόπεδα άλλοτε ιδιοκτησίας της ΧΡΩΠΕΙ). Η προσπάθεια για την αξιοποίηση του συγκεκριμένου ακινήτου των 45 στρεμμάτων που αγοράστηκε το 1999 έχει κλείσει πλέον δύο δεκαετίες. Το αρχικό σχέδιο ήταν να κατασκευαστεί εμπορικό – ψυχαγωγικό κέντρο υπό την ονομασία Aegean Park.

    Τώρα μελετάται η δημιουργία συγκροτημάτων κατοικιών και γραφείων.

    Δίπλα στο ακίνητο των Χαραγκιώνη και Sierra, σε οικόπεδο που άνηκε επίσης στην ΧΡΩΠΕΙ, έχει εξαγγελθεί από την κυβέρνηση η δημιουργία Πολιτείας Καινοτομίας μέσω ΣΔΙΤ (Σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα). Όπως εκτιμάται η εξέλιξη αυτή δύναται να λειτουργήσει βοηθητικά και για την αξιοποίηση των διπλανών ακινήτων αν και για να αρχίσει να κατασκευάζεται η Πολιτεία Καινοτομίας θα πάρει μερικά χρόνια (τουλάχιστον με βάση τη μέχρι τώρα εμπειρία).

    Διαβάστε επίσης

    ΕΤΑΔ: Προς συμφωνία με τον δήμο Γαλατσίου για την εκμετάλλευση της πρώην ολυμπιακής εγκατάστασης της περιοχής

    Στέγη στο Capitol του ομίλου Χαραγκιώνη βρίσκει η νεοεισερχόμενη εταιρεία παροχής τηλεφωνικών υπηρεσιών Sitel



    ΣΧΟΛΙΑ