• Real Estate

    Δέκα επενδυτές προσφέρουν 100 εκατ. ευρώ στη doValue για τα τρία κτίρια στο Μαρούσι – Κατατέθηκαν οι προσφορές

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη

    Ο κ. Αναστάσιος Πανούσης, Διευθύνων Σύμβουλος και ο κ. Θεόδωρος Καλαντώνης, Εκτελεστικός Πρόεδρος της doValue Greece


    Δέκα ενδιαφερόμενοι φαίνεται ότι είναι διατεθειμένοι να καταβάλουν ποσά που ξεπερνούν τα 100 εκατομμύρια ευρώ προκειμένου να αποκτήσουν τα τρία ακίνητα φιλέτα που εκπλειστηριάζονται για οφειλές των ιδιοκτητριών εταιριών.

    Πρόκειται για τρία ανεξάρτητα κτίρια που βρίσκονται στο Μαρούσι –στο δαχτυλίδι του ΟΤΕ- και στα οποία στεγάζονται τα γραφεία των ΕΛΠΕ, της Ernst &Young, της Fourlis και της Bayer.

    Ενδιαφερόμενοι είναι, μεταξύ των άλλων, τα ΕΛΠΕ και η Fourlis, προκειμένου να αποκτήσουν τα κτίρια στα οποία στεγάζονται, αλλά και μεγάλες εταιρείες του real estate όπως είναι οι Prodea, Dromeas, Trastor, Brook Lane, ενώ ενδιαφέρον φέρονται να έχουν εκδηλώσει και ξένα fund.

    Να σημειωθεί ότι η τιμή βάσης και για τα τρία ακίνητα είναι τα 93 εκατ ευρώ, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το τίμημα θα διαμορφωθεί σημαντικά υψηλότερα από τα 100 εκατ ευρώ.

    Την ίδια ώρα ο Διευθύνων Σύμβουλος της Prodea κ. Άρης Καρυτινός ανέφερε στο mononews πως κατέθεσε προσφορά και στην περίπτωση που πάρει το ακίνητο θα διατηρήσει ως μισθωτή τα ΕΛΠΕ.

    Συγκεκριμένα στο 3ώροφο (με 3 υπόγεια) κτίριο, συνολικού εμβαδού 30 χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων, που βρίσκεται επί των οδών Χειμάρας και Γραβιάς, στεγάζονται τα γραφεία των Ελληνικών Πετρελαίων. Το ακίνητο αυτό βγαίνει με τιμή εκκίνησης τα 45,6 εκατ. ευρώ.

    Το δεύτερο κτίριο που βγαίνει σε πλειστηριασμό για 21,6 εκατ ευρώ είναι εμβαδού 13.500 τετραγωνικών μέτρων (μαζί με τους χώρους στάθμευσης κλπ) και σε αυτό στεγάζεται η Ernst &Young.

    Το τρίτο κτίριο που βγαίνει προς πλειστηριασμό για 21,03 εκατ ευρώ, είναι συνολικού εμβαδού 14 χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων και στεγάζει τα γραφεία της Fourlis και της Bayer.

    Τα συγκεκριμένα ακίνητα ανήκουν στο χαρτοφυλάκιο του Κύπριου επιχειρηματία Λουκά Έλληνα, ο οποίος είχε αναπτύξει στις αρχές της δεκαετίας του 2000 έντονη δραστηριότητα στην ελληνική αγορά του real estate, με χαρτοφυλάκιο ακινήτων –εμπορικά και οικιστικά- στο Φάληρο, Ν. Κηφισιά, Αγ. Στεφάνο, Μαρούσι.

    O 51 ετών κ. Έλληνας είναι επικεφαλής του L.P.Ellinas Group of Companies, που δραστηριοποιείται σε Ελλάδα, Μεγάλη Βρετανία και Ρουμανία και έχει στην ομπρέλα του πλήθος εταιρειών real estate οι οποίες ειδικεύονται σε κατασκευές, ανάπτυξη, διαχείριση, υπηρεσίες, leasing και άλλα.

    Η δραστηριότητα του ήταν έντονη στην Ελλάδα και μέχρι το 2011 είχε δημιουργήσει επενδυτικό χαρτοφυλάκιο ύψους 100 εκατ. ευρώ, με το κτίριο γραφείων που στεγάζονται τα ΕΛΠΕ να πρωταγωνιστεί. Το συγκεκριμένο κτίριο ανήκε στην Ektasis Development του Π. Ευθυμίου και το τίμημα για την απόκτηση του διαμορφώθηκε στα 55 εκατ. ευρώ.

    Διαβάστε επίσης

    Θοδωρής Καλαντώνης – Τάσος Πανούσης (doValue): Δίνουν τον τόνο στην αγορά των «κόκκινων» δανείων



    ΣΧΟΛΙΑ