• Τράπεζες

    Θοδωρής Καλαντώνης – Τάσος Πανούσης (doValue): Δίνουν τον τόνο στην αγορά των «κόκκινων» δανείων

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Θοδωρής Καλαντώνης - Τάσος Πανούσης (doValue): Δίνουν τον τόνο στην αγορά των «κόκκινων» δανείων

    Ο κ. Αναστάσιος Πανούσης, Διευθύνων Σύμβουλος και ο κ. Θεόδωρος Καλαντώνης, Εκτελεστικός Πρόεδρος της doValue Greece


    Τον  τόνο στην ελληνική αγορά διαχείρισης καθυστερούμενων οφειλών δίνει η doValue μετά και την υπογραφή για τη διαχείριση της τιτλοποίησης Frontier των 6,1 δισ. ευρώ της Εθνικής Τράπεζας. 

    Και πλέον η doValue Greece  με επικεφαλής το δίδυμο των κ.κ. Θοδωρή Καλαντώνη – Τάσου Πανούση, διαχειρίζεται ποσοστό πάνω από το 1/3 της εγχώριας αγοράς «κόκκινων» δανείων.

    Από τον περασμένο Φεβρουάριο ανέλαβε την αποκλειστική διαχείριση της τιτλοποίησης Icon, της Εθνικής Τράπεζας, χαρτοφυλάκιο μη εξυπηρετούμενων δανείων με συνολικές απαιτήσεις ύψους 2,6 δισ, ευρώ, που αποτελείται από 1.500 εξασφαλισμένα δάνεια μεγάλων, μεσαίων και μικρών επιχειρήσεων.

    Ενώ προ ημερών στην doValue ανέθεσε η Eurobank τη διαχείριση του χαρτοφυλακίου Mexico, που περιλαμβάνει μη εξυπηρετούμενες απαιτήσεις ονομαστικής αξίας 5,2 δισ. ευρώ και λογιστικής 3,2 δισ. ευρώ (πρόκειται κυρίως για δάνεια λιανικής και 15% εταιρικά δάνεια).  Η συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του χρόνου.

    Με την υπογραφή της συμφωνίας για το Frontier,  τα υπό διαχείριση κεφάλαια της doValue αυξηθηκαν στα  32 δισ. ευρώ και με το Mexico θα ξεπεράσουν τα 35 δισ. ευρώ.

    Το project  Frontier περιλαμβάνει 190.000 δάνεια συνολικού ύψους 6,1 δισ. ευρώ,  με το  77% -δηλαδή τα 4,7 δισ. ευρώ-, να είναι  στεγαστικά δάνεια, το 18% (δηλαδή το 1,1 δισ. ευρώ) δάνεια μικρών επιχειρήσεων και το  υπόλοιπο 5% (περίπου 300 χιλιάδες ευρώ) είναι  καταναλωτικά δάνεια. Καθώς το χαρτοφυλάκιο της τιτλοποίησης αποτελείται κυρίως από στεγαστικά δάνεια, τα οποία έχουν  εξασφαλίσεις σε κατοικίες, διασφαλίζει την ομαλή πορεία των ανακτήσεων.

    Να σημειωθεί επίσης ότι μέσα στον πρώτο χρόνο λειτουργίας της doValue  το δίδυμο Θοδωρή Καλαντώνη- Τάσου Πανούση προχώρησε σε ρυθμίσεις δανείων 5 δισ. ευρώ και συγκεκριμένα 45.000 δάνεια ύψους 3 δισ. ευρώ ρυθμίστηκαν το 2020, και άλλα 25.000 δάνεια ύψους 1,7 δισ. ευρώ το πρώτο πεντάμηνο φέτος. Δάνεια ύψους 6 δισ. ευρώ 90 χιλιάδων πελατών εντάχθηκαν στα κρατικά προγράμματα αναστολής πληρωμών λόγω της Covid-19 και 26.000 δάνεια ύψους 2 δισ. ευρώ εντάχθηκαν στο πρόγραμμα «Γέφυρα».

    Ενώ «πρσίνισαν» και επανήλθαν σε κανονική πορεία εξυπηρέτησης δάνεια ύψους 600 εκατ. ευρώ, τα οποία επέστρεψαν στην Eurobank.

    Τέλος σημειώνουμε ότι η do Value έχει αναλάβει τα τελευταία χρόνια  την διαχείριση των τιτλοποιήσεων Solar 1,8 δισ. ευρώ που περιλαμβάνει 325 δάνεια μικρομεσαίων επιχειρήσεων, τις τρεις τιτλοποιήσεις Cairo της  Eurobank, συνολικού ύψους 7,5 δισ. ευρώ (που περιλαμβάνουν στεγαστικά και δάνεια μικρομεσαίων επιχειρήσεων), την τιτλοποίηση στεγαστικών δανείων Pilar, ύψους 1,9 δισ. ευρώ, την Eclipse, ύψους 2,8 δισ. ευρώ.

    Διαβάστε επίσης

    Εθνική Τράπεζα: Στην κοινοπραξία Bain Capital, Fortress και doValue το Frontier

    Φωκίων Καραβίας (Eurobank): Επιταχύνουμε την αναπτυξιακή πορεία της χώρας μαζί με πρωτοπόρες ελληνικές επιχειρήσεις



    ΣΧΟΛΙΑ