ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Την συμφωνία με τη Brook Lane για την ανάπτυξη του πύργου στο Ελληνικό ανακοίνωσε στο Χρηματιστήριο η Lamda Development, με τη συνολική επένδυση να φθάνει στο επίπεδο των 200 εκατ. ευρώ.
Η LAMDA DEVELOPMENT S.A. (εφεξής η «Εταιρεία»), σύμφωνα με τον Κανονισμό 596/2014/ΕΕ και τον Κανονισμό του Χρηματιστηρίου Αθηνών, έκαστος όπως ισχύει, ανακοινώνει τα εξής αναφορικά με το εμβληματικό έργο του Ελληνικού:
Στο πλαίσιο εφαρμογής του επιχειρηματικού σχεδίου για την ανάπτυξη του εμβληματικού έργου του Ελληνικού, η Εταιρεία και η ΕΛΛΗΝΙΚΟ Α.Ε. συνήψαν την 27.01.2022 Συμφωνία Πλαίσιο (Framework Agreement) με εταιρεία του ομίλου BROOK LANE CAPITAL για την ανάπτυξη υπερσύγχρονου πύργου μικτής χρήσης («Mixed Use Tower»), εντός του Επιχειρηματικού Κέντρου («Commercial Hub») στην περιοχή της Λεωφόρου Βουλιαγμένης, το οποίο θα ολοκληρωθεί κατά την πρώτη πενταετή φάση υλοποίησης του έργου του Ελληνικού.
Η εν λόγω συνεργασία αφορά στην υλοποίηση ενός πύργου, μικτής χρήσης («Mixed Use Tower») αποτελούμενο από χώρους γραφείων, πολυτελές ξενοδοχείο και κατοικίες, προοριζόμενο να αποτελέσει τοπόσημο της όλης περιοχής.
Υπό τον όρο εκπλήρωσης των αιρέσεων που προβλέπονται στην ως άνω Συμφωνία Πλαίσιο, η ανάπτυξη θα γίνει μέσω εταιρείας ειδικού σκοπού, στο μετοχικό κεφάλαιο της οποίας θα συμμετέχουν εταιρεία του ομίλου BROOK LANE CAPITAL και η ΕΛΛΗΝΙΚΟ Α.Ε., σε ποσοστό 70% και 30% αντίστοιχα.
Ο χρόνος που θα απαιτηθεί για την πλήρωση των ως άνω αιρέσεων εκτιμάται σε περίπου έξι μήνες.
O σχεδιασμός του Mixed Use Tower έχει ανατεθεί στο κορυφαίο διεθνές αρχιτεκτονικό γραφείο AEDAS, ενώ η διαχείριση του ξενοδοχείου και των κατοικιών θα
ανατεθεί σε διεθνούς φήμης εταιρεία διαχείρισης (hotel operator).
Η συνολική επένδυση για τη δημιουργία του Mixed Use Tower εκτιμάται σε €200εκ.
Διαβάστε επίσης
Lamda Development: Εντός του μήνα οι εξελίξεις για υποδομές και Marina Tower – Πότε ξεκινούν τα έργα για το καζίνο
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Puma: Προβλέπει νέα χρονιά ζημιών – Τέλος το μέρισμα
- ΟΤΕ: Ισχυρή επιτάχυνση στο δ’ τρίμηνο με άνοδο σε έσοδα και EBITDA – Μέρισμα €0,8777/μετοχή αυξημένο κατά 22% – Το μήνυμα Νεμπή
- Champions League: Τι έμαθε και πόσα χρήματα έβγαλε ο Ολυμπιακός
- ΣΕΠΕΕ: Πάνω από 1,5 δισ. ευρώ οι εξαγωγές το 2025, αλλά με πτώση 7,2%
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.