• Real Estate

    Δανός: Ψάχνει νέο ιδιοκτήτη ξενοδοχείο σε ακίνητο «φιλέτο» στις Μπενίτσες της Κέρκυρας

    • NewsRoom


    Μετά τη διάθεσή του, μέσω πλειστηριασμού, την τακτοποίηση των οικονομικών και πολεοδομικών εκκρεμοτήτων και την έκδοση της νέας του οικοδομικής άδειας, το πρώην Grande Mare Benitses, τοποθετημένο μεταξύ του Angsana Corfu Resort & Spa και της παραλιακής εθνικής οδού Κέρκυρας Λευκίμμης, ψάχνει για τον νέο του ιδιοκτήτη.

    Οι προωθητικές ενέργειες έχουν ανατεθεί σε εταιρείες συμβούλων εγνωσμένης αξίας και η στόχευση είναι να προκύψει προτιμητέος επενδυτής εντός του 2ου τρίμηνου του τρέχοντος έτους, με πρώτο βήμα την λήψη μη δεσμευτικών προσφορών.

    Το συγκεκριμένο ακίνητο, με συνολική επιφάνεια 4.905,93 τ.μ., είναι κτισμένο σε προνομιακό – αμφιθεατρικό οικόπεδο 18.512 τ.μ. Ο ιδιοκτήτης, στο πλαίσιο της προσπάθειας διάθεσης του ακινήτου, έχει προχωρήσει σε νέο σχεδιασμό και στο πλαίσιο αυτό έχει εκδοθεί τον Φεβρουάριο 2024 οικοδομική άδεια, ενώ  έχουν ήδη γίνει αρχικές εργασίες αποξηλώσεων και καθαιρέσεων.

    Οι αντίστοιχες μελέτες προβλέπουν την κατασκευή resort 5* 98 πολυτελών δωματίων και υψηλής αισθητικής κοινόχρηστων εγκαταστάσεων, με εστιατόρια, spa, γυμναστήριο.  Σε κάθε περίπτωση ο αγοραστής/ νέος ιδιοκτήτης, που θα υλοποιήσει την ανακαίνιση, διαθέτει πλήρη ελευθερία κινήσεων αναφορικά με τις μελλοντικές ενέργειες.

    Όλα τα κτίρια παρουσιάζουν ανατολικό προσανατολισμό (με απρόσκοπτη θέα στη θάλασσα) και ακολουθούν το επικλινές του εδάφους δημιουργώντας ιδανικές συνθήκες για την αξιοποίηση της κεντρικής πισίνας και την προσθήκη ιδιωτικής χρήσης πισινών σε περίπου 35 δωμάτια.  Τα δωμάτια έχουν αυτοτελή είσοδο  ενώ προβλέπεται να διαθέτουν  μικρό χολ, υπνοδωμάτιο – καθιστικό, μπάνιο και βεράντα με ιδιαίτερα υψηλή αισθητική και την απαραίτητη ιδιωτικότητα. Το ξενοδοχείο βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από την τοπική παραλία και η πρόσβαση υλοποιείται με ασφάλεια μέσω υπόγειας διάβασης.

    Το εν λόγω ακίνητο  βρίσκεται σε μία τουριστικά ανεπτυγμένη περιοχή, η οποία προσελκύει πληθώρα επισκεπτών κατά την τουριστική σεζόν, με σημαντική εμπορική κίνηση και τουριστικές υποδομές, ενώ και το μέλλον της περιοχής προδιαγράφεται λαμπρό, καθώς μεταξύ άλλων μισθώθηκε πρόσφατα η Μαρίνα στις Μπενίτσες, για 15 έτη, από την εταιρεία αμερικανικών συμφερόντων Maritime Project, ως ακόμη μια ένδειξη αναβάθμισης της περιοχής.

    Στον ίδιο λόφο ξεκίνησε πρόσφατα τη λειτουργία του και το πολυτελές Angsana Corfu Resort & Spa, ενώ επί της ίδιας ακτογραμμής και σε μικρές αποστάσεις λειτουργούν άλλες μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες, όπως το Domes Miramare Luxury Collection, το Marbella Nido Hotel, το Olivar Suites, καθώς και το ξενοδοχείο Corfu Senses Resort, που πουλήθηκε το 2022.  Οι προοπτικές της Κέρκυρας παραμένουν ιδιαιτέρως ισχυρές με επενδυτές όπως ο Όμιλος Sani/Ikos και η Reggeborgh Investments να δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης μέσω της πρόσφατης τοποθέτησης κεφαλαίων στο νησί.

    Διαβάστε επίσης



    ΣΧΟΛΙΑ