• Real Estate

    Cambas Project: Εξετάζονται νέες χρήσεις για την επένδυση real estate – “Ξυπνά” η μετοχή της REDS

    • Γεράσιμος Σεραφειμίδης
    ΑΚΤΩΡ: Σήμερα παραδίδεται το μεγαλύτερο μέρος του Hub της Pfizer

    Χρήστος Παναγιωτόπουλος


    Δεύτερες σκέψεις φαίνεται πως έχει προκαλέσει η πανδημία για τη χρήση των ακινήτων στο μεγαλύτερο project real estate της Reds. Πρόκειται για τα ακίνητα στο Κτήμα Camba και όπως δήλωσε κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνέντευξης τύπου ο Πρόεδρος της ΑΚΤΩΡ, Χρήστος Παναγιωτόπουλος, που είναι και πρόεδρος της REDS,  εξετάζονται δύο προτάσεις και η μία εξ αυτών προέρχεται από την Αμερική.

    Το project μέχρι στιγμής αφορούσε κατά κύριο λόγο στην κατασκευή ξενοδοχείων, καταστημάτων, χώρων πολιτισμού και γραφείων (70%). Ωστόσο, η κρίση της πανδημίας και το πλήγμα στον τουρισμό μέσω των ταξιδιωτικών περιορισμών που τέθηκαν σε εφαρμογή από το 2020 και η στροφή προς την τηλεργασία, οδηγεί τη REDS σε μία αναθεώρηση του business plan της για το κτήμα Camba.

    Πλέον, εξετάζεται η κατασκευή κατοικιών, σχολικών μονάδων, convenience stores και λοιπών υποδομών στη συνολική έκταση του κτήματος 315 στρεμμάτων που βρίσκεται στην Παλλήνη.

    Να υπενθυμίσουμε πως το προεδρικό διάταγμα για την πολεοδόμηση της έκτασης εκδόθηκε την άνοιξη και πλέον αναμένεται η έκδοση της σχετικής Υπουργικής Απόφασης.

    Όσον αφορά το masterplan για το κτήμα αναμένεται εντός του Νοεμβρίου, ενώ το project εκτιμάται πως θα έχει ολοκληρωθεί εντός πενταετίας. Ήδη από το καλοκαίρι, ο Διευθύνων Σύμβουλος της REDS,  Γιώργος Κωνσταντινίδης, είχε αναφέρει πως το masterplan τελεί υπό αναδιαμόρφωση καθώς η πανδημία έχει προκαλέσει αλλαγές και έχει εισάγει νέα δεδομένα στην αγορά ακινήτων και το real estate.

    “Ξυπνά” η μετοχή της REDS

    Σχετικά με τις νέες συναλλαγές που έχουν γίνει πρόσφατα σε μετοχές της θυγατρικής του Ομίλου της ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ο Χ. Παναγιωτόπουλος, επεσήμανε πως η εταιρία με την ανάληψη της νέας διοίκησης, έχει “βγει από τη χειμερία νάρκη”.

    Πρόσθεσε, δε, πως η μετοχή έχει νέα προοπτική και θα έχει μεγάλη κινητικότητα, καθώς η αξία έχει ήδη αυξηθεί κατά δυόμιση φορές από τη μέρα που ανέλαβε η νέα διοίκηση, ενώ οι επενδυτές βλέπουν μία έξυπνη επένδυση εάν εκμεταλλευτούν τα κτιριακά asset της REDS.

    Διαβάστε επίσης

    Χρήστος Παναγιωτόπουλος (ΑΚΤΩΡ): Επιστροφή στην κερδοφορία – Tο μήνυμα στους εφοπλιστές

    ΕΛΛΑΚΤΩΡ: 2,4 εκατ. μετοχές αγόρασαν οι εφοπλιστές Μπάκος και Καϋμενάκης

    Ελλάκτωρ: Συνεχίζεται η μάχη μεταξύ των μετόχων



    ΣΧΟΛΙΑ