• Real Estate

    REDS: Παραμένει πιστή στο επενδυτικό πλάνο για το Cambas Park – Αυξημένο ενδιαφέρον από ΗΠΑ και Βρετανία

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    REDS: Παραμένει πιστή στο επενδυτικό πλάνο για το Cambas Park - Αυξημένο ενδιαφέρον από ΗΠΑ και Βρετανία

    Γεώργιος Κωνσταντινίδης, Διευθύνων Σύμβουλος REDS


    Εκτός κάδρου βρίσκονται τα σχέδια για την ανάπτυξη κατοικιών στο Cambas Park που θα υλοποιήσει η θυγατρική της Ελλάκτωρ, REDS, στην Κάντζα, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, αυξημένο ενδιαφέρον υπάρχει εκ μέρους διεθνών επενδυτών από το εξωτερικό, κυρίως από τις ΗΠΑ και το Λονδίνο.

    Το επιτελείο της REDS, με διευθύνοντα σύμβουλο τον Γιώργο Κωνσταντινίδη, εργάζεται πυρετωδώς για την ολοκλήρωση του τελικού masterplan – το οποίο και αναμένεται να παρουσιαστεί εντός του μήνα – για την επένδυση συνολικής αξίας 200 εκατ. ευρώ που θα υλοποιηθεί στο πρώην οινοποιείο Καμπά στην Παλλήνη. Η οποία   αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα επενδυτικά projects στην Αττική.

    Η εταιρία με γνώμονα την αύξηση των κερδών της και την βελτίωση των επιδόσεων του τομέα της διαχείρισης ακινήτων, συνεργάζεται με μία εκ των τεσσάρων κορυφαίων λογιστικών εταιρειών (PwC, Ernst & Young, Deloitte και KPMG), με στόχο την ανάπτυξη του οικονομικού πλάνου της επένδυσης.

    Στον πυρήνα του σχεδιασμού τόσο για το τελικό masterplan όσο και για το οικονομικό σχεδιασμό, βρίσκεται το προεδρικό διάταγμα που εκδόθηκε την περασμένη άνοιξη και ορίζει συγκεκριμένους χώρους που θα αναπτυχθούν στο ακίνητο που θα διαχειρίζεται η REDS. Αυτοί αφορούν κατά κύριο λόγο χώρους ψυχαγωγίας, πολιτισμού, εστίασης, εμπορικά κέντρα, γραφεία, καθώς και ξενοδοχεία.

    Από αυτούς εξαιρείται η ανάπτυξη κατοικιών και, παρά τις πρόσφατες φήμες για το αμερικανικό ενδιαφέρον για οικιστικό project, πηγές της εταιρείας επισημαίνουν πως θα τηρηθούν στο ακέραιο όσα ορίζει το προεδρικό διάταγμα.

    Σε μία σημαντική περίοδο καμπής για το ελληνικό και το διεθνές real estate με την πανδημία του κορονοϊού να έχει προκαλέσει ριζικές αλλαγές στην αγορά ακινήτων, η REDS αφουγκραζόμενη τις νέες τάσεις στο real estate προχωρά σε μία αναπροσαρμογή των μέχρι στιγμής ειλημμένων αποφάσεων της προηγούμενης διοίκησης. Οι οποίες αφορούν και το Cambas Park.

    Με τους Ολλανδούς της Reggeborgh στο διοικητικό τιμόνι της Ελλάκτωρ, οι οποίοι κατέχουν και το 29,8% του συνολικού μετοχικού κεφαλαίου της εισηγμένης, και τον Χρήστο Παναγιωτόπουλο ως Πρόεδρο της ΑΚΤΩΡ και της REDS, επιχειρείται μία αναδιαμόρφωση του τελικού masterplan για το Cambas Park.

    Σύμφωνα με διασταυρωμένες πηγές στο βασικό πλάνο της REDS παραμένουν τα ξενοδοχεία και οι χώροι διασκέδασης, εστίασης, ψυχαγωγίας και πολιτισμού, ενώ τα εμπορικά κέντρα κρίνονται ως μία προσοδοφόρα επένδυση.

    Όσον αφορά τους χώρους γραφείων, αναμφίβολα η άνοδος της τηλεργασίας σε όλο τον κόσμο αλλά και στη χώρα μας σε συνδυασμό με το πέμπτο κύμα της πανδημίας αποτελεί game-changer στην μέχρι στιγμή θεώρηση του εργασιακού γίγνεσθαι για τη φύση της εργασίας. Αυτό συμβαίνει πολλώ δε μάλλον για την παρουσία των εργαζομένων στις κεντρικές εγκαταστάσεις και τα γραφεία των εταιρειών και των Ομίλων.

    Παρ’ολ’αυτά η REDS δεν «ξεγράφει» τα γραφεία από το σύνολο των αναπτύξεων στο υπό διαμόρφωση project. Καθώς, πηγές προσκείμενες στην εταιρία, κρίνουν πως οι αλλαγές που έχει φέρει η πανδημία στους χώρους γραφείων αφορούν κατά κύριο λόγο μικρές εταιρείες.

    Ο συνδυασμός των παραπάνω δεδομένων μεταφράζεται στη μείωση του ποσοστού για την ανάπτυξη γραφειακών χώρων από το 70%, που είχε αρχικά οριστεί, και ήδη αναζητούνται εναλλακτικές λύσεις.

    Τι αφορά το Cambas Project

    Πρόκειται για την επένδυση συνολικής αξίας 200 εκατ. ευρώ που αφορά το ακίνητο του παλιού οινοποιείου Καμπά στην Κάντζα του Δήμου Παλλήνης έκτασης 315 στρεμμάτων. Βάσει του τελευταίου Προεδρικού Διατάγματος που εκδόθηκε τον Απρίλιο του 2021 δόθηκε το πράσινο φως για την Πολεοδομική Μελέτη της  Περιοχής Οργανωμένης Ανάπτυξης Παραγωγικών Δραστηριοτήτων.

    Το διάταγμα προβλέπει πως η δομήσιμη επιφάνεια του πάρκου θα ανέρχεται στα 89.000 τετραγωνικά μέτρα  και στο σχεδιάζεται να αναπτυχθούν χρήσεις τουρισμού και φιλοξενίας, χώρων άθλησης, γραφείων, εμπορίου, ψυχαγωγίας και πολιτισμού, πεζόδρομοι, χώροι πρασίνου, κοινόχρηστοι χώροι και οικολογικοί αμπελώνες.

    Επιπλέον, στο πλαίσιο της ενεργειακής επάρκειας και αυτάρκειας του πάρκου θα δρομολογηθούν έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, ενώ εντός του προγράμματος των προς υλοποίηση έργων θα ενταχθούν και υποδομές που αφορούν στη σωστή διαχείριση των απορριμμάτων και των υδάτων.

    Στόχος είναι η επένδυση, η οποία θα αποτελεί την μεγαλύτερη της κατηγορίας της στην Αττική καθώς θα δέχεται καθημερινά χιλιάδες επισκέπτες και σε αυτή θα απασχολούνται 1.600 εργαζόμενοι, να έχει ολοκληρωθεί εντός του 2025.

    Αυτό είναι εφικτό, εφόσον οι οικοδομικές άδειες εκδοθούν στις αρχές του επόμενου έτους, καθώς ο εκτιμώμενος χρόνος ολοκλήρωσης του μεγαλόπνοου project εκτιμάται στα τρία έτη.

    Διαβάστε επίσης

    Reds (Ελλάκτωρ): Στο «μικροσκόπιο» της νέας διοίκησης το Master Plan του Cambas Park

    Reds: Σε τελική ευθεία για την υλοποίηση του το Cambas Project



    ΣΧΟΛΙΑ