• Business

    Reds (Ελλάκτωρ): Στο «μικροσκόπιο» της νέας διοίκησης το Master Plan του Cambas Park

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη

    Cambas Park


    Yπό εξέταση βρίσκεται από τη νέα διοίκηση της Reds (θυγατρική της Ελλάκτωρ για το real estate) το Master Plan για το Cambas Park, επένδυση ύψους περίπου 200 εκατ. ευρώ, ώστε στη συνέχεια να προχωρήσει και στην αναζήτηση χρηματοδότησης.

    Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας real estate, Γιώργο Κωνσταντινίδη, εξετάζεται η καλύτερη δυνατή σύνθεση του μείγματος των χρήσεων που θα υλοποιηθούν με δεδομένο ότι από το 2018 που έχει καταρτιστεί το Master Plan έχουν γίνει αλλαγές στο ευρύτερο περιβάλλον της κτηματαγοράς και λόγω πανδημίας.

    Όπως είπε χθες σε διαδικτυακή ενημέρωση του τύπου οι όποιες αλλαγές αποφασιστούν δεν επηρεάζουν τη μέχρι τώρα αδειοδοτική διαδικασία που έχει φθάσει έως την έκδοση του τελευταίου Προεδρικού Διατάγματος για τους πολεοδομικούς όρους.

    Με βάση τον μέχρι σήμερα γνωστό σχεδιασμό για Cambas Park, ακίνητο 315 στρεμμάτων, το παλιό οινοποιείο Καμπά στην Κάντζα (Παλλήνη Αττικής) προβλέπεται η δημιουργία γραφείων (51.220 τ.μ.), ξενοδοχείου και συνεδριακού κέντρου (εμβαδού 12.180 τ.μ.) και εμπορικών χώρων (16.400 τ.μ.). Σε έκταση 24.770 τ.μ. θα φιλοξενούνται  χώροι πολιτιστικού ενδιαφέροντος και συγκεκριμένα τα κτήρια του διατηρητέου οινοποιείου, τα οποία θα αποκατασταθούν για να στεγάσουν ψυχαγωγικές και πολιτιστικές χρήσεις.

    Ο κ. Κωνσταντινίδης σημείωσε ότι η επικαιροποίηση του Master Plan του Cambas Park θα ανακοινωθεί σε περίπου 4 μήνες και τότε η εταιρεία θα είναι έτοιμη κινηθεί για την προσέλκυση τυχόν επενδυτών. Θα χρειασθεί ένας χρόνος για τις αδειοδοτήσεις και 4 για την ανάπτυξη ως εκ τούτου η εκτίμησή του είναι ότι το σύνολο του έργου θα ολοκληρωθεί σε 5 χρόνια από σήμερα.

    Από τις υπόλοιπες σημαντικές αναπτύξεις της Reds ξεχωρίζει η Μαρίνα Αλίμου στο παραλιακό μέτωπο της Αττικής την οποία έχει αναλάβει ο Όμιλος Ελλάκτωρ με σύμβαση παραχώρησης που υπέγραψε με το δημόσιο στο τέλος του 2020.

    Η Ελλάκτωρ έχει δεσμευτεί ότι θα επενδύσει στην ανάπλαση της Μαρίνας περί τα 50 εκατ. ευρώ, ενώ το συνολικό ποσό που θα καταβάλει στο δημόσιο είναι 57,5 εκατ. ευρώ (30 εκατ. ευρώ άμεσα και τα υπόλοιπα 27,5 σε βάθος χρόνου ως καθαρή παρούσα αξία). Το έργο της ανάπλασης της Μαρίνας Αλίμου για να ολοκληρωθεί χρειάζεται συνολικά 4 χρόνια. Σε πρώτη φάση εκσυγχρονίζεται η ίδια η Μαρίνα.

    Για το Smart Park στα Σπάτα ο επικεφαλής της Reds είπε ότι τον Μάρτιο είχε πληρότητα 78% ωστόσο σήμερα έχουν συμφωνηθεί και θα ανακοινωθούν προσεχώς 7 νέες μισθώσεις (60% με διεθνή brands και 40% ελληνικές επιχειρήσεις) και με αυτές η πληρότητα φθάνει στο 100%. Το Smart Park εξαιτίας των περιορισμών της πανδημίας το πρώτο 5μηνο σημείωσε πτώση τζίρου της τάξεως του 30%. Με το άνοιγμα των καταστημάτων η επισκεψιμότητά του έχει πολλαπλασιαστεί φθάνοντας τα Σαββατοκύριακα τους 20 χιλ. επισκέπτες ημερησίως.

    Σχετικά με το ακίνητο της Reds στην Ακαδημία Πλάτωνος το οποίο έχει τεθεί υπό απαλλοτρίωση βρίσκονται σε εξέλιξη συζητήσεις με το υπουργείο Πολιτισμού για το ύψος της αποζημίωσης.

    Η νέα διοίκηση επανεξετάζει επίσης την πώληση ακινήτου της εταιρείας στη Ρουμανία, έκτασης 7.974 τ.μ. Η απόφαση για την πώλησή του (έναντι 11,4 εκατ. ευρώ) είχε ληφθεί σε γενική συνέλευση τον περασμένο Φεβρουάριο παρά τη διαφωνία των μετόχων και των στελεχών της Ελλάκτωρ (κατέχει το 55% της Reds) που σήμερα έχουν αναλάβει τη διοίκησή της.

    Γενικότερα ο κ. Κωνσταντινίδης είπε πως ο στόχος είναι η Reds αναπτυχθεί με ταχύτερους ρυθμούς από ότι στο παρελθόν – «είχε μείνει παρατηρητής όσο αφορά την εξέλιξή της» σημείωσε σχετικά – ώστε να γίνει leader στο realestate.

    Μελλοντικά θα ενδιαφερθεί και για άλλες αναπτύξεις εκτός από αυτές στα ιδιόκτητα ακίνητα (δικά της και του Ομίλου) συμπεριλαμβανομένου του Ελληνικού.

    Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στη μετοχή της εταιρείας η οποία το τελευταίο διάστημα κινείται θετικά και έχει διαμορφωθεί περίπου στα 2 ευρώ με την κεφαλαιοποίηση στα 110 εκατ. ευρώ λέγοντας ότι η Reds έχει τη δυνατότητα τουλάχιστον να τριπλασιάσει τη χρηματιστηριακή της αξία.

    Reds: Σε τελική ευθεία για την υλοποίηση του το Cambas Project



    ΣΧΟΛΙΑ