• Real Estate

    Πλειστηριασμοί: Τα 10 επώνυμα «σφυριά» έως το τέλος Νοεμβρίου – Ποιοι θα χάσουν την περιουσία τους

    Από επάνω & αριστερά: Παναγιώτης Ψυχάρης, Όλγα Λαϊνοπούλου, Πρόδρομος Εμφιετζόγλου, Αργύρης Παπαργυρόπουλος, Ανδρέας Βγενόπουλος


    Με ονόματα άλλοτε κραταιών επιχειρηματιών είναι γεμάτη η λίστα των οφειλετών των οποίων τα ακίνητα έχουν αναρτηθεί προς πλειστηριασμό έως το τέλος Νοεμβρίου.

    Ο κοντινότερος είναι ο πλειστηριασμός των κατοικιών της Μαρίνας και της Σοφίκας Ελευθερουδάκη στο Ψυχικό, στις 18 Οκτωβρίου. Επισπεύδουσα είναι η Silverton, με συνολική τιμή εκκίνησης τα 902,4 χιλ. ευρώ. Πρόκειται για μία αυτοτελή και ανεξάρτητη οριζόντια ιδιοκτησία – διαμέρισμα του πρώτου ορόφου ιδιοκτησίας Μαρίνας Ελευθερουδάκη, με επιφάνεια 199,65 τ.μ., μια αυτοτελής και ανεξάρτητη οριζόντια ιδιοκτησία – διαμέρισμα του δευτέρου ορόφου ιδιοκτησίας Σοφίας Ελευθερουδάκη που έχει επιφάνεια 199,65 τ.μ., καθώς και για το δικαίωμα υψούν του τετάρτου ορόφου το οποίο ανήκει στις οφειλέτριες κατά ποσοστό 1/3 εξ αδιαιρέτου κάθε μία από αυτές. Οι πλειστηριασμοί της προσωπικής περιουσίας των δύο αδερφών έρχονται επτά χρόνια μετά το λουκέτο του 2016, που οδήγησε σε μία νέα εποχή, όπως την ονόμαζε η τρίτη γενιά.

    Οι ιδιοκτήτες της Έδραση – Ψαλλίδας που έχει υπογράψει έργα όπως το μετρό της Αθήνας, η Aττική Oδός, η Zεύξη Pίου-Aντιρρίου και ολυμπιακά ακίνητα βρίσκονται αντιμέτωποι με τον πλειστηριασμό πολυτελούς κατοικίας στη Μύκονο, με την τιμή πρώτης προσφοράς να έχει οριστεί στο 1,05 εκατ. ευρώ. Η διαδικασία είναι ποργραμματισμένη για τις 25 Οκτωβρίου με επισπεύδουσα τη Cepal.

    Την ίδια μέρα βγαίνει στο σφυρί ακίνητο της Carouzos Real Estate για ένα ακίνητο στο Ηράκλειο Κρήτης, με επισπεύδουσα την Alpha Bank. Η τιμή πρώτης προσφοράς για το οικόπεδο πρώην ιδιοκτησίας του Γιάννη Καρούζου επιφάνειας 6.553 τ.μ. έχει οριστεί στα 2.280.000 ευρώ, ενώ το ποσό για το οποίο επιβλήθηκε η κατάσχεση ανέρχεται σε 100 χιλ. ευρώ.

    Επίσης, στις 25 Οκτωβρίου θα αναζητηθεί αγοραστής για τη μεζονέτα του Αργύρη Παπαργυρόπουλου στη Γλυφάδα. Η τιμή εκκίνησης για το ακίνητο του επιχειρηματία που συνέδεσε το όνομά του με τη νυχτερινή διασκέδαση της Αθήνας έχει οριστεί στα 2,3 εκατομμύρια ευρώ. Σύμφωνα με την έκθεση εκτιμητών, που συνοδεύει την έκθεση του πλειστηριασμού, πρόκειται για ένα οικόπεδο με μια μονοκατοικία που βρίσκεται στο Δήμο Γλυφάδας επί της οδού Τύχης επί της οποίας φέρει βάσει τίτλου κτήσεως τον αριθμό 11 και βάσει Κτηματολογίου τον αριθμό 13. Το οικόπεδο έχει έκταση 939τ.μ.και έχει πρόσωπο μήκους 15,35 μέτρων επί της οδού Τύχης. Επί του οικοπέδου έχει χτιστεί μια κατοικία που αποτελείται από υπόγειο, ισόγειο και δύο ορόφους συνολικής επιφάνειας 500 τ.μ. περίπου και πισίνα στον πίσω ακάλυπτο χώρο.

    Μία ημέρα αργότερα, στις 26 Οκτωβρίου, βγαίνει στο σφυρί για πολλοστή φορά το ακίνητο του Παναγιώτη Ψυχάρη στο Ψυχικό. Η τιμή εκκίνησης για την κατοικία που ανήκε στον εκδότη του ΔΟΛ έχει μειωθεί στο 1,56 εκατ. ευρώ κι επισπεύδουσα είναι η Alpha Bank. Ο πλειστηριασμός αφορά μια ενιαία κατοικία εμβαδού 543 τ.μ., η οποία αποτελείται από playroom 99,14 τ.μ., ενιαίο υπόγειο εμβαδού 157,28 τ.μ., ενιαίο ισόγειο εμβαδού 141,28 τ.μ. και ενιαίο πρώτο όροφο εμβαδού 139,95 τ.μ. και έχει δικαίωμα αποκλειστικής χρήσης τμήματος οικοπέδου 307,47 τ.μ., που αποτελεί τον περιβάλλοντα χώρο της, ενώ εξυπηρετείται λειτουργικά από τέσσερις θέσεις στάθμευσης του υπογείου.

    Το Νοέμβριο την αυλαία ανοίγει ένα ακίνητο που έχει μείνει πολλές φορές στα αζήτητα, η η βίλα των Γιώργου Γλου και Μαρίας Τριαντοπούλου στην Καστέλλα. Ο νέος πλειστηριασμός, εκ νέου με τιμή εκκίνησης τα 3,3 εκατ. ευρώ και επισπεύδουσα την Probank, έχει προγραμματιστεί για την πρώτη ημέρα του μήνα. Πρόκειται για μια τριώροφη οικοδομή με υπόγειο και κλειστό χώρο στάθμευσης, η οποία έχει ανεγερθεί σε οικόπεδο επιφάνειας 329,143 τ.μ., είναι καλής αισθητικής, ενώ διαθέτει θέα προς τη θάλασσα.

    Στις 8 Νοεμβρίου εκπλειστηριάζεται η κατοικία – μουσείο του Πρόδρομου Εμφιετζόγλου στα Ανάβρυτα Αμαρουσίου, έπειτα από την απώλεια άλλων ακινήτων. Επισπεύδουσα του πλειστηριασμού είναι η Cepal και η τιμή εκκίνησης έχει οριστεί σε 6,8 εκατομμύρια. Το εμβληματικό ακίνητο του επιχειρηματία και πολιτικού περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, πινακοθήκη, γλυπτοθήκη, χώρος έκθεσης «Κιβωτού» και τη βίλα Νούφαρο, ενώ υπάρχουν επιπλέον βοηθητικά κτίσματα όπως το Ιερό Παρεκκλήσι της Αγίας Σοφίας και μεταλλικό θερμοκήπιο άνευ αδείας, όπως και η πισίνα. Σχετικά με την διαμόρφωση και τα έργα του περιβάλλοντος χώρου περιγράφονται κατασκευές και έργα που αφορούν την περίφραξη του οικοπέδου με μανδρότοιχους, πασσάλους και πλέγμα, κεντρική αυλόπορτα και βοηθητική, διαμόρφωση πρανών και πλατωμάτων, πλακοστρώσεις με πλάκες, στρογγυλή πλατεία – ελικοδρόμιο, εκτεταμένα έργα κηποτεχνίας, δίκτυα ύδρευσης, πυρόσβεσης, άρδευσης, ηλεκτροφωτισμού, παρακολούθησης με κάμερες, σύστημα συναγερμού και πισίνα επιφάνειας 305 τ.μ..

    To σφυρί χτυπά ξανά για το άλλοτε μεγαλύτερο καθετοποιημένο βιομηχανικό συγκρότημα εκτυπώσεων στην Ελλάδα και τη νοτιοανατολική Ευρώπη των ΔΟΛ – Πήγασου, την Ίριδα. Η διαδικασία έχει προγραμματιστεί για τις 15 Νοεμβρίου με την τιμή πρώτης προσφοράς να έχει υποχωρήσει στα 8,4 εκατ. ευρώ, από 26,78 εκατ. ευρώ που είχε οριστεί όταν βγήκε πρώτη φορά στο σφυρί το 2018.

    Ο πλειστηριασμός της κατοικίας με τον πύργο του Ανδρέα Βγενόπουλου είχε αρχικά προγραμματιστεί για τις 22 Νοεμβρίου. Τελικά επισπεύθηκε και θα προγραμματιστεί στις 22 Νοεμβρίου αντί 4,2 εκατ. ευρώ. Αντικείμενο του διαγωνισμού είναι η μονοκατοικία συνολικής επιφάνειας 1.604,72 τ.μ. με πισίνα 102,80 τ.μ. επί οικοπέδου 3,5 στρεμμάτων η οποία βρίσκεται επί της οδού Πάρνηθος στην Εκάλη. Πλεονέκτημα είναι η τοποθεσία της, καθώς βρίσκεται 300 μέτρα βορειοδυτικά από τη Λεωφόρο Θησέως και την πλατεία Βασιλέως Παύλου, 1.000 μέτρα νοτιοανατολικά από τον αυτοκινητόδρομο Αθήνας – Λαμίας, 600 μέτρα βορειοδυτικά από τις εγκαταστάσεις του EKALI CLUB και 5.500 μέτρα βορειοανατολικά από το κέντρο της Κηφισιάς.

    Ο δικηγόρος της οικογένειας αιτήθηκε να του χορηγηθεί η άδεια να εκποιήσει με τη διαδικασία του ηλεκτρονικού εκούσιου πλειστηριασμού και επικουρικά, με ελεύθερη εκποίηση το ακίνητο που ανήκει στο ενεργητικό της υπό εκκαθάριση κληρονομιάς του Ανδρέα Βγενόπουλου, όπως αναφέρει απόφαση του Ειρηνοδικείου Αμαρουσίου.

    Ένα από τα πολλά ακίνητα που έχει χάσει η οικογένεια Λαϊνοπούλου είναι το κτιριακό συγκρότημα επί της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας, που βγαίνει στο σφυρί στις 29 Νοεμβρίου. Επισπεύδουσα είναι η Cepal και οι υποψήφιοι αγοραστές θα πρέπει να καταβάλουν τουλάχιστον 3,9 εκατ. ευρώ. Στο σφυρί θα βγει το δικαίωμα της πλήρους κυριότητας ενός οικοπέδου άρτιου και οικοδομήσιμου συνολικής έκτασης κατά τον τίτλο κτήσεως 7.236 τ.μ.. Η κρίση είχε χτυπήσει την οικογένεια Λαϊνοπούλου τη δεκαετία του 2010. Πέραν της κρίσης στο χώρο του αυτοκινήτου, η Mercedes Benz έδωσε το τελευταίο χτύπημα στην ελληνική αντιπροσωπεία, ανακοινώνοντας ότι διακόπτει τη συνεργασία της με την οικογένεια Λαϊνόπουλου και στην τεχνική εξυπηρέτηση.

    Διαβάστε επίσης

    Μέγαρο Μποδοσάκη: Στη δεύτερη φάση ο διαγωνισμός για την ανάδειξη μισθωτή

    Τζεφ Μπέζος: Αγοράζει για $79 εκατ. το αρχοντικό του γείτονά του στη Φλόριντα

    Μύκονος: Νέο σφυρί για την περιουσία του Πρόδρομου Εμφιετζόγλου



    ΣΧΟΛΙΑ