• Real Estate

    Τζεφ Μπέζος: Αγοράζει για $79 εκατ. το αρχοντικό του γείτονά του στη Φλόριντα

    • Bloomberg
    Τζεφ Μπέζος, ιδρυτής Amazon

    Τζεφ Μπέζος, ιδρυτής Amazon


    Σε ακόμη μια προσθήκη στα περιουσιακά του στοιχεία προχωρά ο δισεκατομμυριούχος Τζεφ Μπέζος, καθώς αγοράζει μια αρχοντική κατοικία προσκείμενη στη δική του στην Φλόριντα για 79 εκατ. δολάρια.

    Η  έπαυλη βρίσκεται στο Indian Creek ή «Billionaire Bunker» της Νότιας Φλόριντα, ένα τεχνητό νησί στην περιοχή του Μαϊάμι.

    Ο ιδρυτής της Amazon – ο τρίτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο – συμφώνησε να πληρώσει 79 εκατομμύρια δολάρια για την έπαυλη επτά υπνοδωματίων.

    Σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg, την αγοράζει σε χαμηλότερη τιμή κατά 7,1% από την τιμή εισαγωγής του Μαΐου στα 85 εκατομμύρια δολάρια.

    Πηγή: Legendary Productions

    Η πώληση έγινε από την Ντίνα Γκόλντενταγιερ και τον Ντανίλο Ταβάρες με τον Ντάγκλας Έλιμαν, οι οποίοι και οι δύο αρνήθηκαν να σχολιάσουν, όπως και η πλευρά του Μπέζου.

    Σημειώνεται ότι ο Μπέζος αγόρασε το γειτονικό σπίτι τον Ιούνιο για 68 εκατομμύρια δολάρια.

    Με την τελευταία αγορά, θα αποκτήσει το νέο ακίνητο περίπου 1,8 στρεμμάτων, το οποίο χτίστηκε το 2000.

    Το σπίτι πωλήθηκε τελευταία φορά για 28 εκατομμύρια δολάρια το 2014.

    Ο 59χρονος μεγιστάνας, ενδέχεται να κάνει και άλλες αγορές στην περιοχή, σύμφωνα με άτομο που γνωρίζει το θέμα.

    Το Indian Creek, που βρίσκεται στον κόλπο Biscayne και περίπου 13 χιλιόμετρα από τη South Beach, είναι γνωστό ως «Billionaire Bunker» επειδή φιλοξενεί τον επενδυτή Carl Icahn, τον αστέρα του ποδοσφαίρου Tom Brady και τον τραγουδιστή Julio Iglesias, καθώς και τον Jared Kushner και την Ivanka. Ατού.

    Διαθέτει περίπου 40 κατοικίες, ένα κλαμπ και το δικό του αστυνομικό τμήμα.

    Εκτός από τα σπίτια του Indian Creek, ο Bezos έχει σπίτια στην Ουάσιγκτον, μια έπαυλη 9 στρεμμάτων στο Beverly Hills, την οποία αγόρασε για 165 εκατομμύρια δολάρια το 2020 και ένα κτήμα στο Maui.

    Πηγή: Legendary Productions

    Επίσης, κατέχει ένα από τα πιο ακριβά σούπερ γιοτ στον κόσμο, το Koru, το οποίο ξεκίνησε τα ταξίδια του φέτος και κόστισε περίπου 500 εκατομμύρια δολάρια για την κατασκευή του.

    Οι υπερπολυτελείς δαπάνες του έχουν αυξηθεί από τότε που παραιτήθηκε από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Amazon το 2021 και αφότου χώρισε από την MacKenzie Scott.

    Η τελευταία του αγορά στο Indian Creek εκτείνεται σε περίπου 1.770 τετραγωνικά μέτρα, σύμφωνα με την καταχώριση.

    Περιλαμβάνει πισίνα, θέατρο, βιβλιοθήκη και κελάρι, σύμφωνα με την καταχώριση, και είναι σχεδιασμένο σε στυλ «διαχρονικής ευρωπαϊκής αίγλης».

    Αξίζει να αναφερθεί ότι ο Μπέζος έχει μια περιουσία σχεδόν 156 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index, καθιστώντας τον έναν από τους πλουσιότερους ιδιοκτήτες σπιτιού στην περιοχή.

    Διαβάστε επίσης: 

    Τα 11 πιο αντισυμβατικά σούπερ-γιοτ στον κόσμο: Μεταξύ αυτών το «Thunder» του Θεόδωρου Αγγελόπουλου και το «Guilty» του Δάκη Ιωάννου

    Ιταλία και Ελλάδα πλημμυρίζουν από σούπερ γιοτ – Στη Μεσόγειο Τζεφ Μπέζος και Λεονάρντο Ντι Κάπριο

    Τζάκι Κένεντι: Αυτό είναι το ιστορικό σπίτι που πωλείται 19,5 εκατ. δολάρια



    ΣΧΟΛΙΑ