• Real Estate

    Κωνσταντακόπουλος: Νέες κατοικίες με τιμή από 1,4 εκατ. ρίχνει στην αγορά το Costa Navarino

    Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος

    Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος


    Στον διπλασιασμό της προσφοράς των οικιστικών προϊόντων στο Costa Navarino προχωρά ο όμιλος Κωνσταντακόπουλου, λανσάροντας νέες κατοικίες στη γειτονιά Valley Greens. Το λανσάρισμα των 32 νέων κατοικιών συμπίπτει χρονικά με την παράδοση 40 κατοικιών στη γειτονιά Rolling Greens.

    Οι νέες κατοικίες ανήκουν στην κατηγορία αυτών που παραδίδονται με το κλειδί στο χέρι κι επομένως οι τιμές τους ξεκινούν από 1,4 εκατομμύρια ευρώ, ενώ αναπτύσσονται βάσει τριών τυπολογιών: προς διάθεση βγαίνουν κατοικίες δύο υπνοδωματίων επιφάνειας από 135 τετραγωνικά μέτρα, τριών υπνοδωματίων επιφάνειας από 250 τ.μ. και τεσσάρων υπνοδωματίων, η επιφάνεια των οποίων θα είναι κατ’ ελάχιστον 300 τετραγωνικά μέτρα. Το σχεδιασμό τους έχουν αναλάβει δύο ελληνικά γραφεία, οι Zoumboulakis Architects και Kokkinou & Kourkoulas Architects, ενώ υπολογίζεται ότι θα παραδοθούν στους χρήστες τους το 2026.

    Νέες κατοικίες στο Navarino Dunes

    Πρόκειται για το πέμπτο οικιστικό project της ΤΕΜΕΣ – στο τιμόνι της οποίας είναι ο Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος – που ξεκίνησε να δραστηριοποιείται στο real estate της Μεσσηνίας το 2017, έχοντας διαβάσει τις προοπτικές των πολυτελών οικιστικών προϊόντων και τη ζήτηση για παραθεριστικές κατοικίες στην Ελλάδα από αγοραστές ιδιαίτερα υψηλού εισοδήματος.

    Το 2017 βγήκαν στην αγορά οι πρώτες κατοικίες στις γειτονιές Sea Dunes και Olive Grove, δύο χρόνια μετά λανσαρίστηκαν τα επώνυμα διαμερίσματα στο Westin Resort και το 2020 λανσαρίστηκαν οι κατοικίες με το κλειδί στο χέρι στη γειτονιά Rolling Greens, οι οποίες φέρεται να προπωλήθηκαν από τα σχέδια, σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στην ΤΕΜΕΣ. Το 2022 ξεκίνησε η επέκταση της γειτονιάς Olive Grove επίσης με turn-key κατοικίες και φέτος ξεκινούν οι προπωλήσεις των κατοικιών 2 έως 4 υπνοδωματίων στη γειτονιά Valley Greens, στην περιοχή Navarino Dunes, όπου λειτουργούν και δύο από τα ξενοδοχεία της ΤΕΜΕΣ.

    Εν ολίγοις, μέχρι σήμερα, η ΤΕΜΕΣ έχει αναπτύξει τρεις διαφορετικούς τύπους κατοικιών σε τέσσερις γειτονιές: κατοικίες από τα σχέδια, με το κλειδί στο χέρι και επώνυμα διαμερίσματα. Η επιφάνεια των εσωτερικών χώρων ξεκινά από 135 τ.μ. και φτάνει έως και τα 1.300 τετραγωνικά (μεταφράζονται σε δύο έως επτά υπνοδωμάτια), τα οποία κατασκευάζονται σε οικόπεδα έκτασης 800 τ.μ. έως τριών στρεμμάτων και καλύπτουν το 10% της συνολικής έκτασης του Costa Navarino. Για το σχεδιασμό των κατοικιών στο πολυτελέστερο θέρετρο της Πελοποννήσου έχουν εργαστεί 10 αρχιτεκτονικά γραφεία, με μέριμνα να παρέχουν στους χρήστες τους ανεμπόδιστη θέα για πάντα.

    Κατοικίες από 3,75 εκατ. ευρώ

    Σύμφωνα με την τωρινή διαθεσιμότητα, οι τιμές των κατοικιών ξεκινούν από 3,75 εκατ. ευρώ για τις κατοικίες που σχεδιάζονται κατ’ επιλογή των αγοραστών, από 1,4 εκατομμύρια για τις κατοικίες που παραδίδονται με το κλειδί στο χέρι και από 770 χιλ. ευρώ για τα επώνυμα διαμερίσματα. Με βάση τις ίδιες πληροφορίες, το 50% των ιδιοκτητών είναι Έλληνες και τα υπόλοιπα assets έχουν αγοραστεί από διεθνείς αγοραστές, αν και είναι μεγαλύτερο το ποσοστό των Ελλήνων που προχωρά σε συμφωνία με στόχο να εκμεταλλευτεί τα ακίνητα ως επενδυτικά προϊόντα.

    Εκτιμάται ότι μέχρι σήμερα έχουν αναπτυχθεί και διατεθεί προς πώληση περισσότερες από 100 κατοικίες στο Costa Navarino. Σημειωτέον ότι τα επώνυμα διαμερίσματα του πεντάστερου Westin Resort χρησιμοποιούνται ορισμένο χρονικό διάστημα από τους αγοραστές τους και τον υπόλοιπο χρόνο ενοικιάζονται από το ξενοδοχείο σε επισκέπτες του θερέτρου.

    Οι συνολικές επενδύσεις στο Costa Navarino έχουν φτάσει τα 1,25 δισεκατομμύρια ευρώ, καθώς οι άμεσες επενδύσεις που υλοποιεί η ΤΕΜΕΣ αγγίζουν τα 850 εκατ. και σε 400 εκατ. ευρώ υπολογίζονται οι επενδύσεις τρίτων για την αγορά περιουσιακών στοιχείων εντός της έκτασης. Η συμβολή της επένδυσης εν λειτουργία στο ΑΕΠ Μεσσηνίας έχει αγγίξει το 11%, ενώ το 60% των εργαζομένων προέρχεται από την ευρύτερη περιοχή.

    Επόμενα βήματα είναι η αξιοποίηση των εκτάσεων στο Navarino Hills, την περιοχή όπου λειτουργούν ήδη δύο γήπεδα γκολφ και θα αναπτυχθούν χαμηλής δόμησης εγκαταστάσεις για αθλητικές δραστηριότητες, εστιασμένες στο πράσινο, με την εταιρεία να βρίσκεται προς το παρόν στο στάδιο της μελέτης. Επίσης, σε επόμενη φάση θα αναπτυχθεί η έκταση στην περιοχή του Ριζόμυλου, η οποία βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από το Διεθνές Αεροδρόμιο Καλαμάτας, ονόματι Navarino Blue.

    Εκτός των οικιστικών αναπτύξεων, τον Αύγουστο ανοίγει τις πόρτες του το Mandarin Oriental, το οποίο θα περιλαμβάνει και 99 σουίτες και υπόσκαφες βίλες, ενώ το Σαββατοκύριακο θα ξεκινήσει τη λειτουργία της η Navarino Agora, ένας διαδραστικός χώρος με περισσότερα από 20 καταστήματα, εστιατόρια, street food και θερινό σινεμά.



    ΣΧΟΛΙΑ