• Πολιτισμός

    Πρώτος μήνας λειτουργίας με 25.000 επισκέπτες για το Μουσείο Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή

    Μουσείο Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή


    Περισσότερους από 25.000 επισκέπτες είχε στον πρώτο μήνα της λειτουργίας του το Μουσείο του Ιδρύματος Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή στο Παγκράτι, με τα έργα της συλλογής του να λειτουργούν ως μαγνήτης για το κοινό.

    Δικαιολογημένα, λοιπόν, από τις 2 Οκτωβρίου, όταν άνοιξε τις πόρτες του για τους Αθηναίους και όχι μόνο, έχει κερδίσει ήδη μία θέση στην καρδιά τους. Πικάσο, Βαν Γκογκ, Γκρέκο, Γκωγκέν, Μανέ, Μπρακ, Ντεγκά, Ροντέν, Σαγκάλ, Σεζάν υποδέχονται καθημερινά τους επισκέπτες, μαζί με Έλληνες καλλιτέχνες, σε έναν πολυδιάστατο πολιτιστικό φορέα, που αποτελεί ανοιχτό παράθυρο στην τέχνη και τον πολιτισμό.

    Στο ίδιο διάστημα πραγματοποιήθηκαν περί τις πενήντα ξεναγήσεις, 400 ενήλικες και παιδιά συμμετείχαν στα εκπαιδευτικά του προγράμματα, ενώ περισσότερα από 500 άτομα παρακολούθησαν τις παράλληλες εκδηλώσεις, που οργανώνονται στους χώρους του. Πρόκειται για ένα πλήθος δράσεων πολιτιστικού, πάντα, χαρακτήρα, που σκοπό έχουν να διευρύνουν την εμπειρία της επίσκεψης στο μουσείο και να αναδείξουν την αξία και τις δυνατότητες του μουσειακού χώρου ως έναν καθημερινό προορισμό.

    Μουσείο Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή
    Ήδη, εξάλλου και το Πρόγραμμα Μελών του μουσείου μετρά πάνω από 1.000 μέλη.

    Το βέβαιο είναι, ότι με την παρουσία του, το Μουσείο του Ιδρύματος Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή, ανοιχτό για όλους, αναβαθμίζει το πολιτιστικό επίπεδο της πόλης και την ποιότητα ζωής της περιοχής του κέντρου. Ένα έργο, που η ολοκλήρωσή του αποτελεί φόρο μνήμης στους εμπνευστές του, Βασίλη και Ελίζα Γουλανδρή, που οραματίστηκαν τη δημιουργία ενός μουσείου στην Αθήνα, ώστε να δώσουν την ευκαιρία στο ευρύ κοινό να έρθει σε επαφή και να εξοικειωθεί με την τέχνη που οι ίδιοι αγάπησαν.

    Μουσείο Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή

    Να σημειωθεί ότι στο μουσείο, εκτός από τους εκθεσιακούς χώρους, λειτουργούν ένα πωλητήριο και ένα Café – Εστιατόριο, βιβλιοθήκη τέχνης, παιδικό εργαστήριο, καθώς και ένα σύγχρονων προδιαγραφών αμφιθέατρο.

    Info
    Μουσείο Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή: Ερατοσθένους 13

    Μουσείο Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή



    ΣΧΟΛΙΑ