• Πολιτισμός

    Οριστικά και αμετάκλητα στους πολίτες τα Θέατρα Βράχων

    Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με την υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη και τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Χαρδαλιά

    Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με την υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη και τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Χαρδαλιά


    Τα Θέατρα Βράχων του Βύρωνα και του Υμηττού αποδίδονται πλέον στους πολίτες.

    Πρόκειται για απόφαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος ύστερα από εισήγηση της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη και του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Χαρδαλιά έδωσε οριστική λύση στο ζήτημα για το ιδιοκτησιακό καθεστώς των εκτάσεών τους, που περιλαμβάνει με υποδομές πολιτισμού, αναψυχής και άθλησης για τους πολίτες.

    Συγκεκριμένα, πρόκειται για 104 στρέμματα, τα οποία θα αποκτηθούν από την ελληνική πολιτεία με τις απαραίτητες νομοθετικές πρωτοβουλίες και μέσα από τις διαδικασίες, που προβλέπονται από τους οικείους Νόμους και Διατάγματα.

    Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί η άνευ ανταλλάγματος, παραχώρησή τους στους δύο δήμους. Έτσι, εξασφαλίζεται οριστικά και αμετάκλητα ο δημόσιος χαρακτήρας της έκτασης και δίνεται τέλος σε δικαστικές και άλλες περιπέτειες δεκαετιών.

    Η απόφαση ελήφθη σε έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες, Τετάρτη 28 Ιουνίου, στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη με τη συμμετοχή της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη και του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας και π. Δημάρχου Βύρωνα Νίκου Χαρδαλιά,

    Στη σκιά των Βράχων

    «Στα 104 στρέμματα της έκτασης», όπως δήλωσε η υπουργός Πολιτισμού «φιλοξενούνται τα ανοικτά θέατρα «Άννα Συνοδινού» και «Μελίνα Μερκούρη», τα οποία τις τελευταίες δεκαετίες έχουν συνδεθεί με ιστορικές παραστάσεις, με το φεστιβάλ «Στη Σκιά των Βράχων», αλλά και με τη διαρκή σχέση των πολιτών μέσω των πολύπλευρων και πολυποίκιλων εκφάνσεων του σύγχρονου πολιτισμού».

    Η ίδια τόνισε επίσης, ότι αυτές οι πολιτιστικές υποδομές, όπως και οι χώροι αναψυχής της έκτασης, θα διατηρήσουν το δημόσιο χαρακτήρα τους και θα αποδοθούν στους πολίτες του Βύρωνα και του Υμηττού στους οποίους ανήκουν. Ενώ πρόσθεσε, ότι το υπουργείο Πολιτισμού θα εξασφαλίσει την ομαλή εξέλιξη των διαδικασιών, ώστε ο χώρος να αποδοθεί στους πολίτες με τις ταχύτερες δυνατές διαδικασίες.

    Η έκταση με τα δύο Θέατρα των Βράχων
    Η έκταση με τα δύο Θέατρα των Βράχων

    Πράγματι η διαδικασία θα προχωρήσει άμεσα, μετά την κοινοποίηση της σχετικής απόφασης του Αρείου Πάγου, η οποία αναμένεται να καθαρογραφεί τις επόμενες ημέρες.

    Προτεραιότητα ο πολιτισμός

    Δήμαρχος Βύρωνα από 12 χρόνια και Πρόεδρος του Φεστιβάλ Βράχων, ο υφυπουργός Εθνικής Αμύνης σήμερα Νίκος Χαρδαλιάς αναφέρθηκε ιδιαίτερα στις περιπέτειες δεκαετιών σχετικά με το ζήτημα, που παίρνουν όμως τέλος – παρά την αρνητική εξέλιξη της απόφασης του Αρείου Πάγου – με απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

    «Ο πολιτισμός για όλους όσοι τον υπηρετήσαμε εκεί στη Σκιά των Βράχων του Υμηττού», όπως είπε ο κ. Χαρδαλιάς «αποτελεί όχι μόνο προτεραιότητα αλλά στοίχημα ευθύνης απέναντι στην ιστορία και τους συμπολίτες μας. Απ’ όπου και αν υπηρετούμε ως δημόσιοι λειτουργοί την πατρίδα, η καρδιά μας και το μυαλό μας παραμένει στις γειτονιές μας και θα προσπαθούμε πάντα να είμαστε χρήσιμοι σε αυτές και τους συμπολίτες μας».

    Διαβάστε επίσης:

    Ο μαύρος και ο λευκός Πικάσο – Ένα τολμηρό πορτρέτο για 7,5 εκατ. ευρώ

    Οι προτεραιότητες του υπουργείου Πολιτισμού – Τι περιείχε ο μπλε φάκελος

    Άνοιγμα του Πάπα Φραγκίσκου στους σύγχρονους καλλιτέχνες – Μια ιστορική συνάντηση



    ΣΧΟΛΙΑ