• Πολιτισμός

    Νέοι βανδαλισμοί στην Αγία Σοφία – Αποκολλούν κομμάτια από τον τοίχο για ενθύμιο


    Νέες εικόνες ντροπής από την Αγία Σοφία βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

    Τουρκικά μέσα ενημέρωσης, που πρόσκεινται στο αντιπολιτευόμενο Ρεπουμπλικανικό κόμμα, κυκλοφορούν εικόνες οι οποίες φωτογραφίζουν δύο γυναίκες να βανδαλίζουν τον ναό της Αγίας Σοφίας, ο οποίος μάλιστα αποτελεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς. Συγκεκριμένα οι φωτογραφίες πιάνουν επ’ αυτοφώρω δύο γυναίκες να ξύνουν τον τοίχο, να παίρνουν κομμάτια και να τα τοποθετούν σε πλαστικές σακούλες.

    Στην ιστοδελίδα του τηλεοπτικού δικτύου HalkTv, υπάρχουν φωτογραφίες-ντοκουμέντα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που δείχνουν κατεστραμμένους τους τοίχους.

    Χρήστης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ανήρτησε φωτογραφίες δύο γυναικών που «παίρνουν κομμάτια από τον τοίχο του κτιρίου και τα τοποθετούν σε σακούλες», επισημαίνοντας ότι «κάποια εποχή δεν μπορούσε κανείς να βγάλει φωτογραφία με φλας, επειδή θα προκαλούνταν ζημιά στους τοίχους».

    «Τώρα αποκολλούν κομμάτια από τους τοίχους και τα τοποθετούν σε σακούλες ως ενθύμια. Πού είναι ο σεβασμός, η προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς στην Αγία Σοφία που είναι όρθια εδώ και 1485 χρόνια; Προτού γίνουν χειρότερα τα πράγματα, παρακαλώ να σταματήσουν αυτά. Αυτό δεν αποτελεί λατρεία» προσθέτει ο χρήστης του διαδικτύου.

    Διαβάστε επίσης:

    Τζουμχουριέτ για Αγία Σοφιά: Εάν συνεχιστεί έτσι, δεν θα δει το 2050

    Αγία Σοφία: Έλληνες και Κύπριοι ευρωβουλευτές έστειλαν επιστολή στην UNESCO για τη βεβήλωση του μνημείου

    Αγία Σοφία: Νέες ντροπιαστικές εικόνες – Έκαναν τον ναό παπουτσοθήκη



    ΣΧΟΛΙΑ