• Πολιτισμός

    Αγία Σοφία: Νέες ντροπιαστικές εικόνες – Έκαναν τον ναό παπουτσοθήκη

    • NewsRoom


    Στο φως της δημοσιότητας έρχονται νέες ντροπιαστικές φωτογραφίες από την Αγία Σοφιά στην Κωνσταντινούπολη, προκαλώντας οργή.

    Ο υπεύθυνος του δήμου Κωνσταντινούπολης, Μαχίρ Πολάτ που είναι αρμόδιος για την προστασία της ιστορικής κληρονομιάς της Πόλης, ανήρτησε εικόνες στο Twitter, στις οποίες φαίνεται ότι οι Τούρκοι έχουν μετατρέψει σημεία του ναού σε παπουτσοθήκη.

    Η οργισμένη ανάρτηση του Πολάτ στο Twitter

    «Η κατάσταση έχει φτάνει σε σημείο που προσβάλει την αγιότητα και την ιστορική αξία της Αγίας Σοφίας.

    Ζητώ από τα αρμόδια ιδρύματα να βάλουν τέλος σε αυτήν την ντροπή απέναντι στην ευαισθησία των εκατομμυρίων  ανθρώπων που έχουν αφιερώσει την ψυχή τους στην Αγία Σοφία.

    Δεν το βλέπουν αυτό οι 154 κάμερες και οι 69 αστυνομικοί ασφαλείας και τουρισμού;», αναρωτιέται.

    Πριν από λίγες ημέρες  αντιδράσεις και οργή είχαν προκληθεί από τις φωτογραφίες που είχαν κυκλοφορήσει από το ιστορικό μνημείο της Αγίας Σοφίας, καθώς εκτός από τους βανδαλισμούς στην αυτοκρατορική πύλη, καταγράφονται εμφανείς εικόνες εγκατάλειψης.

    Την καταστροφή της ιστορικής αυτοκρατορικής πύλης της Αγίας Σοφίας είχε κατήγγειλε η Ένωση Ιστορίας της Τέχνης στα social media.

    Συγκεκριμένα, η Ένωση Ιστορίας της Τέχνης σε ανάρτησή της στο Twitter είχε καταγγέλλει ότι:

    «Ανακαλύψαμε ότι η ιστορική Αυτοκρατορική Πύλη της Αγίας Σοφίας βρίσκεται σε μία τέτοια κατάσταση και τη φωτογραφίσαμε, γύρω στις 20:45 σήμερα το βράδυ (18.04.2022)», παραθέτοντας και τη σχετική φωτογραφία.

    Διαβάστε επίσης

    Επικοινωνία Μητσοτάκη με την γενική διευθύντρια της UNESCO για τον βανδαλισμό στην Αγία Σοφία

    Κωνσταντινούπολη: Βανδάλισαν την αυτοκρατορική πύλη της Αγίας Σοφίας – Η αντίδραση του Ελληνικού ΥΠΕΞ



    ΣΧΟΛΙΑ