• Πολιτική

    Βουλώνει στόματα ο Πιτσιλής για την καρατόμηση Μασίνα-Καπνίση

    • Αθηνά Λαρδή
    Γ. Πιτσιλής, επικεφαλής ΑΑΔΕ

    Γ. Πιτσιλής, επικεφαλής ΑΑΔΕ


    Βουλώνει στόματα ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Γιώργος Πιτσιλής, για την καρατόμηση των επικεφαλής Ελέγχου του Μεγάλου Πλούτου, Δημήτρη Μασίνα και Διονύση Καπνίση, υπογραμμίζοντας πως η απόφαση βασίστηκε καθαρά σε κριτήρια αποτελεσματικότητας.

    «Όλες οι υπηρεσίες», ξεκαθάρισε ο κ. Πιτσιλής, «κρίνονται από την αποτελεσματικότητά τους. Η συγκεκριμένη υπηρεσία το 2014 είχε βεβαιώσει 250 εκατομμύρια πρόστιμο και εισέπραξε περίπου 63,4 εκατομμύρια. Το 2015 βεβαίωσε περίπου 450 εκατομμύρια πρόστιμα και εισέπραξε 63 εκατομμύρια. Παρότι δηλαδή είχε βεβαιώσει 67% περισσότερες παραβάσεις εισέπραξε λιγότερα χρήματα».

    Ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων δήλωσε ακόμη ότι «όλα τα στοιχεία των ελέγχων χωρίς τα ονόματα των ελεγχομένων θα αναρτώνται στη Διαύγεια γιατί εμείς», όπως είπε, «δεν έχουμε να κρύψουμε τίποτα».

    Με την παρέμβασή του αυτή ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων αποστόμωσε όσους τον κατηγόρησαν για εξυπηρέτηση επιχειρηματικών συμφερόντων και επιμελή κάλυψη υποθέσεων εκτεταμένης φοροδιαφυγής μέσω της απόφασης αποπομπής των επικεφαλής ελέγχου του Μεγάλου Πλούτου, κ. Δημήτρη Μασίνα, διευθυντή του Κέντρου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου (ΚΕΦΟΜΕΠ) και κ. Διονύση Καπνίση, προϊστάμενο του Κέντρου Ελέγχου Μεγάλων Επιχειρήσεων (ΚΕΜΕΕΠ).

    Άλλα είκοσι στελέχη του Υπουργείου Οικονομικών (Γενικοί Διευθυντές του ΥΠ. Οικονομικών και Διευθυντές Εφοριών) αναμένεται να “καρατομηθούν” , μέσα στις επόμενες μέρες, λόγω των σχετικά χαμηλών ποσοστών είσπραξης επί των βεβαιωθέντων φόρων.

    Αρμόδιοι παράγοντες τόνιζαν ότι ο καταλογισμός τεράστιων προστίμων σε λίγους μεγάλους φορολογούμενους και η δυνατότητα αποπληρωμής σε πολλές δόσεις ή η προσφυγή σε ένδικα μέσα που επιτρέπει ο νόμος είχε σαν αποτέλεσμα να εμφανίζεται καθυστέρηση στην είσπραξη των ποσών αυτών.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

    http://www.mononews.gr/o-lazaratos-karfoni-diagonismo-gia-tis-adies-apokalipsis-sok-sti-faretra-tou-egkritou-nomikou/78207

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

    http://www.mononews.gr/o-filis-ine-o-protos-ipourgos-pou-provali-pedia-diafotismou/78275



    ΣΧΟΛΙΑ