Η είσοδος του Πασχάλη Δ. Διαμαντίδη στον εφοπλισμό, έχει γίνει με ένα διαφορετικό τρόπο από ό, τι έχει γίνει με τα άλλα παιδιά των εφοπλιστών.
Η απόκτηση του πρώτου δικού του πλοίου του, λέγεται ότι έγινε παρά την αντίθετη άποψη του πατέρα του Διαμαντή Διαμαντίδη.
Όμως, εκείνος κινήθηκε αυτόνομα και αυτοδύναμα στο χώρο του ελληνικού εφοπλισμού.
Ακόμη και το όνομα της εταιρείας Velos Shipping, δείχνει ακριβώς τον χαρακτήρα του Πασχάλη Διαμαντίδη, που συγκροτείται από την παρορμητική δύναμη των ιδεών του και την επιθετική στρατηγική σχεδίαση των στόχων του.
Ο Πασχάλης Διαμαντίδης είναι Έλληνας εφοπλιστής και πλοιοκτήτης, μέλος της οικογένειας του Διαμαντή Διαμαντίδη που δραστηριοποιείται ενεργά στη διεθνή ναυτιλία.
H Velos Shipping, κατέχει πλέον 17 πλοία, συνολικής χωρητικότητας 1.164.164 dwt. Μάλιστα, τα τρία τελευταία πλοία τα πρόσθεσε μέσα στην περασμένη εβδομάδα.
Το 17ο δεξαμενόπλοιο, είναι το Velos Aurora, χωρητικότητας 49.999 dwt. Προηγήθηκαν οι προσθήκες του Velos Adamas και του Velos Polaris.
Η εταιρεία σχολίασε σχετικά με τον τελευταίο πλοίο:
«Με υπερηφάνεια και ενθουσιασμό καλωσορίζουμε το M/T Velos Aurora στον στόλο της Velos Tankers! Ευχαριστούμε όλους τους σκληρά εργαζόμενους ναυτικούς και τις ομάδες ξηράς των οποίων η αφοσίωση και το πάθος μας οδηγούν μπροστά, σε κάθε είδους καιρό! Καλοτάξιδο! Καλές θάλασσες!»
Σύζυγός του Πασχάλη Διαμαντίδη, είναι η Σοφία Βακάκη, κόρη του επιχειρηματία Απόστολου Βακάκη, ιδιοκτήτη της ελληνικής αλυσίδας καταστημάτων Jumbo. Το ζευγάρι έχει δύο παιδιά, ένα αγόρι και ένα κορίτσι.
Το 2019 ίδρυσε τη δική του ναυτιλιακή εταιρεία Velos με έμφαση στα δεξαμενόπλοια μεταφοράς πετρελαιοειδών και άλλων προϊόντων, μέσω της κύριας εταιρείας Velos Tankers.
Η Velos Tankers έχει αναπτύξει στόλο 11 δεξαμενόπλοιων που περιλαμβάνει Panamax, MR και Aframax πλοία, τα οποία ναυλώνονται σε διεθνείς αγορές.
Η εταιρεία του, έχει επεκταθεί στον τομέα του ξηρού φορτίου με τη θυγατρική Velos Dry, εντάσσοντας 6 bulk carriers στον στόλο της.
Κορυφαία κίνηση, του Πασχάλη Διαμαντίδη, ήταν η εγγραφή του δεξαμενόπλοιου Velos Topaz στο ελληνικό νηολόγιο, σηματοδοτώντας τη στήριξη του στην ελληνική ναυτιλιακή παράδοση.
Συνολικά, η Velos Shipping υπό την καθοδήγησή του έχει χτίσει έναν πολυδιάστατο και διαφοροποιημένο στόλο που περιλαμβάνει δεξαμενόπλοια και dry bulk carriers, διευρύνοντας την παρουσία της σε σημαντικές αγορές μεταφοράς φορτίων.
Ο όμιλος που έχει δημιουργήσει ο Πασχάλης Διαμαντίδης αποτελείται σήμερα από δύο κύριες επιχειρηματικές οντότητες:
Την Velos Tankers, η οποία ιδρύθηκε το 2019 ως η αρχική ναυτιλιακή πλατφόρμα του ομίλου και η οποία διαχειρίζεται έναν στόλο δεξαμενόπλοιων που μεταφέρουν προϊόντα από χημικά και πετρελαιοειδή έως αργό πετρέλαιο.
Την Velos Dry, η οποία ιδρύθηκε το 2022 ως συνέχεια της αρχικής δραστηριότητας, με στόχο τη διείσδυση στην αγορά bulk carriers. Η εταιρεία διαχειρίζεται bulk carriers τύπου Panamax και Kamsarmax, που μεταφέρουν αγαθά όπως σιτηρά, μεταλλεύματα και άλλες πρώτες ύλες. Στόχος είναι η διαφοροποίηση του επιχειρηματικού ρίσκου και η ευελιξία στις ναυλαγορές.
Διαμαντής Διαμαντίδης
Πατέρας του Πασχάλη Διαμαντίδη, είναι ο έμπειρος εφοπλιστής και δεινός επενδυτής ακινήτων Διαμαντής Διαμαντίδης, ιδρυτής των εταιρειών Delta Tankers και Marmaras Navigation, οι οποίες έχουν σημαντικό στόλο VLCC, suezmax, aframax και άλλα σκάφη.
Θεωρείται αυτοδημιούργητος εφοπλιστής που ξεκίνησε με μικρότερα πλοία στα τέλη της δεκαετίας του 1970 και σταδιακά ανέπτυξε δύο μεγάλες εταιρικές επιχειρήσεις.
Είναι γνωστός για το γεγονός ότι διατηρεί χαμηλούς τόνους δημόσια, αποφεύγοντας την υπερβολική δημοσιότητα και διακρίνεται για την αυστηρότητα του και την σοβαρότητα του στα θέματα διαχείρισης των εταιρειών του.
Έχει έντονη παρουσία όχι μόνο στη ναυτιλία αλλά και σε επενδύσεις σε ακίνητη περιουσία υψηλής αξίας στον Αστέρα Βουλιαγμένης στην Αττική, ενώ διαθέτει μεγάλα λαμπρά ακίνητα και ανάπτυξη γης σε παραλιακές περιοχές όπως το Πόρτο Χέλι και η Ίος.
Επίσης έχει έντονη κοινωνική δραστηριότητα, διαθέτει μεγάλη συλλογή έργων τέχνης και παλιών αυτοκινήτων, ενώ έχει πραγματοποιήσει και φιλανθρωπικές δωρεές, συχνά χωρίς μεγάλη δημοσιότητα.
Στην τελευταία λίστα του Forbes , τον Ιούνιο του 2025, αναφέρεται ότι κατέχει 56 πλοία, με συνολική αξία 2,016,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων και σχολιάζεται ως μια οικογενειακή παράδοση στη ναυτιλία του Λονδίνου, η οποία άρχισε τη δραστηριότητά του στη ναυτιλία την περίοδο 1976-1977, µε την εξαγορά του πρώτου πλοίου, ενός µικρού φορτηγού 4.000-5.000 τόνων.
Ο Διαμαντής Διαμαντίδης διαθέτει περίπου 1.000 στρέμματα και μια εντυπωσιακή έπαυλη στον Άγιο Αιμιλιανό σε ένα από τους ομορφότερους κόλπους της Ερμιονίδας, απέναντι από τις Σπέτσες.
Στο Μαγγανάρι, της Ίου, διαθέτει ένα ξενοδοχείο που είναι ένα μικρό χωριό, αλλά και κτήματα και οικίες στον Κούνδουρο της Κέας.
Η MARMARAS Navigation Ltd. ιδρύθηκε το 1976 και κατέχει 29 πλοία μεταφοράς χύδην φορτίου με συνολικό νεκρό βάρος άνω των τεσσάρων εκατομμυρίων τόνων.
Μέσω της μακροχρόνιας δέσμευσής της στην ασφάλεια και παρέχοντας υπηρεσίες υψηλής ποιότητας στους πελάτες της, προσπαθώντας παράλληλα να ελαχιστοποιεί συνεχώς τις επιπτώσεις των δραστηριοτήτων της στο περιβάλλον, η MARMARAS Navigation Ltd. έχει εξασφαλίσει ηγετικό ρόλο ως διεθνής διαχειριστής και χειριστή πλοίων.
Η DELTA Tankers Ltd. ιδρύθηκε το 2006 , η οποία διαχειρίζεται είκοσι οκτώ δεξαμενόπλοια με συνολικό νεκρό βάρος άνω των πέντε εκατομμυρίων τόνων.
Ο Διαμαντής Διαμαντίδης, τελείωσε το εξατάξιο Γυμνάσιο, στην Ελληνογαλλική Λεόντειο Σχολή, στην οποία κάνει συνεχώς δωρεές για την ανακαίνιση των κτιρίων του σχολείου. Στη συνέχεια σπούδασε στο Λονδίνο, όπου εργάστηκε και ως ναυλομεσίτης.
Λέγεται ότι ο Διαμαντής Διαμαντίδης, με καταγωγή από την Κωνσταντινούπολη, εργάστηκε και για ένα διάστημα πάνω σε πλοίο για την απόκτηση εμπειρίας.
Το 1976 απέκτησε το πρώτο φορτηγό πλοίο του, το «Ceuta». Το ίδιο έτος προσέθεσε και το 9.000 τόνων πλοίο «Rio de Janeiro», από τη νορβηγική εταιρεία Ivaran.
Το ξεκίνημα του στην ναυτιλία έγινε στον Πειραιά από ένα μικρό γραφείο που ήταν στην οδό Φιλελλήνων 4-6, που διέθετε τρία δωμάτια στον δεύτερο όροφο του κτιρίου.
Το 2007, ο Διαμαντής Διαμαντίδης, αγόρασε σε δημοπρασία του οίκου Sotheby’s το έργο του Κωνσταντίνου Παρθένη «Παναγία και το βρέφος» σε τιμή-ρεκόρ για τον καλλιτέχνη, η οποία έφτασε τα 950.000 ευρώ.
Ωστόσο, με απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, η οποία εκδόθηκε τον Ιανουάριο του 2012, κρίθηκε πλαστό.
Ο οίκος Sotheby’s και ο νόμιμος εκπρόσωπός του στην Ελλάδα κλήθηκαν να καταβάλουν «εις ολοκληρίαν καταβολή αποζημίωσης, ύψους 975.000 ευρώ, υπέρ του ενάγοντος».
Περιπέτειες είχε ο Διαμαντής Διαμαντίδης και με άλλο πλαστό πίνακα του Παρθένη, τη «Νεκρή φύση μπροστά στην Ακρόπολη».
Αντιδικίες είχε και με την JP Morgan, για την υπόθεση των επενδύσεων που έκαναν Έλληνες πλοιοκτήτες σε ρωσικά ομόλογα,. Τότε είχε δηλώσει ότι έχασε 40 εκατ. δολάρια.
Το κοινωφελές Ίδρυμα «Προποντίς»
Στις 15 Δεκεμβρίου 2022 το ζεύγος Διαμαντή και Μαρία Διαμαντίδη ενίσχυσαν το νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» με ένα νέο σύστημα Αξονικής Τομογραφίας, αναβαθμίζοντας παράλληλα και τον Αξονικό Τομογράφο που ήδη διέθετε το νοσοκομείο. Η συνολική δωρεά ξεπέρασε το 1 εκ. ευρώ.
Με την σύζυγο του Μαρία Καραγιαννίδη, έχουν δημιουργήσει το Ίδρυμα «Προποντίς» με σκοπό την προαγωγή της παιδείας, της επιστήμης και της τέχνης.
Το Κοινωφελές Ίδρυμα «Προποντίς» ιδρύθηκε το 1999 και σκοπός του Ιδρύματος είναι η προσφορά στην παιδεία, στην επιστημονική έρευνα και στις τέχνες, με την ευρύτερη έννοια των όρων αυτών.
«Έτσι, η μέγιστη προσφορά και επένδυση για τη χώρα μας δεν μπορεί να είναι άλλη από την προαγωγή της παιδείας, της επιστήμης και της τέχνης, ακριβώς επειδή στους τομείς αυτούς οι Έλληνες διακρίνονται διεθνώς. Σε αυτή την προσπάθεια, το Ίδρυμα “Προποντίς” φιλοδοξεί να συνδράμει μέσω της χορήγησης υποτροφιών Μεταπτυχιακών και Διδακτορικών σπουδών στην Ελλάδα και το εξωτερικό, σε πολλά υποσχόμενους νέους επιστήμονες πράγμα το οποίο ήδη γίνεται ανελλιπώς επί τριάντα συναπτά έτη», αναφέρονται στους σκοπούς του Ιδρύματος.
Διαβάστε επίσης
Η Velos Shipping του Πασχάλη Διαμαντίδη αναζητά Έλληνες ναυτικούς
Πασχάλης Δ. Διαμαντίδης: Απέκτησε το πλοίο Velos Rubini
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Αποκάλυψη: Γιατί ο Λαμότ προσέφυγε κατά της Λένας Οικονομίδη – Το διαζύγιο εκατομμυρίων, το προγαμιαίο συμβόλαιο και οι κατηγορίες για απόκρυψη περιουσίας
- Πληροφορική: Συνωστισμός για έργα Άμυνας €60 εκατ.
- Μητσοτάκης χωρίς αυτοδυναμία, Ανδρουλάκης χωρίς αφήγημα, Τσίπρας χωρίς ταυτότητα
- Α. Κοτταράς (ΣΤΑΣΥ) στο mononews: Πρόκληση η άμεση υλοποίηση όλων των έργων σε μετρό, τραμ και ηλεκτρικό
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.