• Πολιτική

    Βίντεο-ντοκουμέντο από το σημείο που πέθανε ο αρχηγός του Ισλαμικού Κράτους

    • NewsRoom

    Εικόνα από τα συντρίμμια στην επιχείρηση κατά του ηγέτη του ISIS


    Bίντεο – ντοκουμέντο από το πεδίο της επιχείρησης των αμερικανικών δυμάνεων στο οποίο σκοτώθηκε ο ηγέτης του ISIS, Αμπού Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι, φέρνει στο φως της δημοσιότητας το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

    Το τοπίο φαίνεται βομβαρδισμένο επικυρώνοντας την μάχη που προηγήθηκε για τον θάνατο του αρχηγού του Ισλαμικού Κράτους. Εντοπίστηκε το κρησφύγετο του την ώρα που προσπαθούσε να απομακρύνει την οικογένειά του από την Ιντλίμπ προς τα τουρκικά σύνορα.

    Στην επαρχία Ιντλίμπ ο Μπαγκντάντι έφτασε το 2014 όταν ανακοίνωσε ότι θα ιδρύσει το χαλιφάτο σε περιοχές του Ιράκ και της Συρίας. Στη συνέχεια το Ισλαμικό Κράτος προχώρησε σε σειρά θηριωδιών, σκορπίζοντας χιλιάδες θανάτους.

    Η τζιχαντιστική οργάνωση εφάρμοσε κτηνώδη νόμο σε σχεδόν οκτώ εκατομμύρια ανθρώπους, στις περιοχές που βρίσκονταν κάτω από τον ζυγό της, ενώ πολλές τρομοκρατικές επιθέσεις από τους ISIS καταγράφηκαν σε όλο τον κόσμο.

    Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν την ήττα του χαλιφάτου νωρίτερα αυτήν την χρονιά. Αναμφισβήτητα ο θάνατος του αρχηγού του Ισλαμικού Κράτους θα χρησιμοποιηθεί ως θρίαμβος από τον Αμερικανό πρόεδρο, σε μια περίοδο που δέχεται πυρά για τη στάση του απέναντι στους Κούρδους της Συρίας.



    ΣΧΟΛΙΑ