Πολιτική

Τσίπρας για lockdown: Κάτι δεν πάει καλά – Καμία χώρα δεν έχει κλειστά σχολεία και καταστήματα επί τέσσερις μήνες

  • NewsRoom
τσίπρας

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Αλέξης Τσίπρας (ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ)


«Μεγάλη αποτυχία» χαρακτήρισε ο Αλέξης Τσίπρας τη συνολική διαχείριση της αντιμετώπισης της πανδημίας από την κυβέρνηση, μιλώντας στη Βουλή.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία είπε ότι έχουν περάσει 12 μήνες από την αρχή της πρωτοφανούς πανδημικής κρίσης, αλλά εδώ στην Ελλάδα έχουμε μπει στον πέμπτο μήνα lockdown.

«Τέσσερις μήνες σερί με SMS για τις μετακινήσεις των πολιτών, με απαγορεύσεις κυκλοφορίας, με κλειστή την οικονομία, το λιανεμπόριο και την εστίαση, με κλειστά τα σχολεία και τι έχουμε καταφέρει; Τα νοσοκομεία μας να είναι στο κόκκινο για τρίτη συνεχόμενη φορά», είπε.

Για τις συγκρίσεις με την ΕΕ ρώτησε την κυβέρνηση αν γνωρίζει άλλη ευρωπαϊκή χώρα «να έχει τόσο παρατεταμένο και τόσο αποτυχημένο lockdown σαν το δικό μας».

«Σε καμία ευρωπαϊκή χώρα. Πουθενά δεν έχουν τέσσερις μήνες κλειστά τα σχολεία και το λιανεμπόριο. Και έξι μήνες κλειστή την εστίαση» σημείωσε.

Ανέφερε ότι στην Ισπανία τα σχολεία παραμένουν ανοιχτά με αυξημένα τεστ και σε πολλές περιοχές, όπως η Μαδρίτη, και η εστίαση είναι ανοιχτή με αυστηρά μέτρα και πρωτόκολλα. «Στο Βέλγιο τα σχολεία και τα μαγαζιά είναι ανοιχτά» πρόσθεσε.

«Κάτι δεν κάνουμε καλά, κάτι δεν πάει καλά» είπε, σημειώνοντας ότι δεν μπορεί η κυβέρνηση να συνεχίζει να δίνει συγχαρητήρια στον εαυτό της, «ενώ έχει καταστραφεί» και η δημόσια υγεία και το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών για το σύστημα υγείας και η οικονομία, όπως είπε.

Τόνισε ότι «δεν χωράει προσπάθεια επικοινωνιακού χαρακτήρα» και κάλεσε την κυβέρνηση να προχωρήσει στις παρεμβάσεις που ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ εδώ και μήνες.

«Αν δεν αναρωτηθείτε τι λάθος έχετε κάνει κι αν δεν προσπαθήσετε να αλλάξετε το μοντέλο αντιμετώπισης της πανδημίας και διαρκώς επιμένετε στην επικοινωνιακή πολιτική τα πράγματα θα γίνονται χειρότερα» είπε.

Σχολίασε ότι μέχρι την προηγούμενη εβδομάδα «αυτό που απέπνεε ο πρωθυπουργός ήταν ότι οσονούπω ανοίγουμε» και έχουμε φτάσει στο σημείο, είπε, τα νοσοκομεία στην Αττική να είναι στο κόκκινο ξανά.

Διαβάστε ακόμη:

Στο εμβολιαστικό κέντρο Πατησίων ο Μητσοτάκης: Ο εμβολιασμός ξαναχτίζει την εμπιστοσύνη στο ΕΣΥ

Αρ. Πελώνη: Αναμένεται έγκριση του εμβολίου της AstraZeneca για ηλικίες 65+

Οι αναρτήσεις Μητσοτάκη για το 1 εκατ. εμβολιασμούς: Κάθε εμβόλιο και ένα βήμα προς τον στόχο


ΣΧΟΛΙΑ