• Πολιτική

    Αρ. Πελώνη: Αναμένεται έγκριση του εμβολίου της AstraZeneca για ηλικίες 65+

    • NewsRoom

    Η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη (ΑΠΕ)


    Η εθνική επιτροπή εμβολιασμών αναμένεται να εγκρίνει την χρήση του εμβολίου της AstraZeneca και για ηλικίες 65 και άνω στην Ελλάδα, ανακοίνωσε σήμερα η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη.

    Αναφερόμενη στους εμβολιασμούς σημείωσε ότι η διαδικασία προχωρά πιο γρήγορα από ό,τι σε άλλα κράτη και σήμερα ξεπερνάμε το ένα εκατομμύριο δόσεων.

    Στην Ελλάδα υπήρξαν μόνο έξι περιπτώσεις αλλεργικών αντιδράσεων, οι οποίες αντιμετωπίστηκαν επιτυχώς.

    Στόχος των νέων μέτρων είναι ο περιορισμός της κινητικότητας, σημείωσε η ίδια, αναφερόμενη στις χθεσινές ανακοινώσεις, ενώ πρόσθεσε πως κανείς δεν πρέπει να θεωρεί τον εαυτό του άτρωτο.

    Όσον αφορά στο ΕΣΥ, η κ. Πελώνη ανέφερε ότι η πίεση είναι μεγάλη και ειδικά στην Αττική, όπου τίθεται σε εφαρμογή το σχέδιο «έκτακτης ανάγκης».

    Για τις παρατυπίες στην σειρά εμβολιασμών, η κ. Πελώνη σχολίασε ότι η διαδικασία λειτουργεί υποδειγματικά και τα μεμονωμένα φαινόμενα διερευνώνται. Σημείωσε ότι η εθνική αρχή διαφάνειας επιλαμβάνεται όλης της διαδικασίας, ότι προβλέπονται κυρώσεις, ενώ πρόσθεσε ότι όσους παραβιάζουν την σειρά «θα τους κρίνει και η κοινωνία».

    Σε ερώτηση για τους νέους χιλιομετρικούς περιορισμούς την αιτιολόγησε λέγοντας ότι η κατάσταση είναι επιβαρυμένη, τόνισε ότι πρέπει όλοι να τηρήσουμε μέτρα, να κάνουμε λίγη υπομονή ακόμη.

    Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση «δεν τιμωρεί, ούτε χαίρεται όταν λαμβάνει αυστηρότερα μέτρα, όμως παρατηρήθηκε κατάχρηση σε ορισμένους κωδικούς από πολίτες».

    Σε ερώτηση για την επαναλειτουργία του λιανεμπορίου και το πότε θα ανοίξουν τα καταστήματα, απάντησε ότι «θα πρέπει να δούμε μείωση του επιδημιολογικού φορτίου, ανάλογα με την εξέλιξη θα κριθεί κι αυτό». Επανέλαβε ότι προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι το άνοιγμα του λιανεμπορίου με ασφάλεια, όπως και το άνοιγμα των σχολείων.

    Σε ό,τι αφορά τις καθημερινές πορείες που γίνονται στην Αθήνα και αν αντιβαίνουν τα μέτρα κατά της πανδημίας, η κ. Πελώνη σημείωσε ότι «ο νόμος δεν απαγορεύει τις πορείες. Είναι αυτονόητο, όμως, ότι τώρα που κάνουμε την τελευταία προσπάθεια είναι εξαιρετικά ανεύθυνο να καλούν τα κόμματα σε πορείες. Ο κ. Τσίπρας αναλαμβάνει το ρίσκο από ό,τι συμβεί σε αυτές τις πορείες;».

    Διαβάστε ακόμη:

    Όλες οι ειδήσεις στην Πολιτική

    Μήνυμα Μητσοτάκη για Τσικνοπέμπτη: Όλοι μαζί στην τελική προσπάθεια – Ας «τσικνίσουμε» μόνο με την οικογένειά μας

    «Μασάζ» Βρυξελλών σε Λευκωσία εν όψει της έκθεσης Μπορέλ για την Τουρκία



    ΣΧΟΛΙΑ