• Πολιτική

    Τι είπε στην Εξεταστική ο Αλαφούζος – «Γιατί δεν καλείτε τον Κουρή που χρωστάει 700 εκατομμύρια;»

    Γιάννης Αλαφούζος

    Γιάννης Αλαφούζος. Μέτοχος Okeanis Eco Tankers


    Για αθέμιτο ανταγωνισμό από τις τράπεζες, επειδή δίνουν δάνεια και κάνουν διευκολύνσεις σε ΜΜΕ που δεν θα ‘πρεπε («φωτογραφίζοντας» το Mega), έκανε λόγο ο ιδιοκτήτης του ΣΚΑΪ Γιάννης Αλαφούζος, απαντώντας σε ερωτήσεις βουλευτών στην Εξεταστική Επιτροπή για τα «θαλασσοδάνεια» σε κόμματα και ΜΜΕ, όπου παρέστη σήμερα για να καταθέσει.

    Ο Γ. Αλαφούζος τόνισε πως στην πρώτη του απόπειρα ανάμειξης με τα ΜΜΕ δεν θεωρεί πως απέτυχε, επισημαίνοντας πως η εμπλοκή του στα ΜΜΕ χρηματοδοτήθηκε και από τις ναυτιλιακές του επιχειρήσεις.

    Όσον αφορά στον δανεισμό του ΣΚΑΪ, ο Γ. Αλαφούζος ανέφερε πως αυτή τη στιγμή ανέρχεται σε 19 εκατομμύρια ευρώ, από ομολογιακό δάνειο στην Εθνική Τράπεζα, ωστόσο μετά από σχετικές πιέσεις από βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ παραδέχθηκε πως υπάρχει ακόμη ένα προσωπικό δάνειο ύψους 7 εκατομμυρίων ευρώ. Όσο για τον ραδιοφωνικό σταθμό «Μελωδία», είπε πως έχει λάβει δάνειο 3 εκατομμυρίων ευρώ, με εξασφάλιση τις μετοχές του.

    Ερωτηθείς για τα διαχρονικά αρνητικά ίδια κεφάλαια που έχει ο ΣΚΑΪ τα τελευταία χρόνια σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΣΡ, και το πώς με αυτά εξασφαλίζει διαρκώς αυξανόμενη δανειοδότηση, ο ιδιοκτήτης του τηλεοπτικού σταθμού απάντησε πως ο ΣΚΑΪ ενισχυόταν με δικά του χρήματα, προχωρώντας σε αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου. Αρνητική ήταν εξάλλου η απάντησή του όταν ρωτήθηκε αν έχει λάβει δάνεια με τη βοήθεια πολιτικού προσώπου.

    Αξιοσημείωτη ήταν η έντονη αντιπαράθεση που είχε ο Γιάννης Αλαφούζος με τον ανεξάρτητο βουλευτή Νίκο Νικολόπουλο, για τον οποίο άφησε υπόνοιες ότι είναι «λαγός» του ΣΥΡΙΖΑ, προκαλώντας την οργισμένη αντίδραση του βουλευτή.

    Όταν μάλιστα οι ερωτήσεις από την πλευρά των βουλευτών της κυβερνητικής πλειοψηφίας άρχισαν να γίνονται πιο πιεστικές, σχολίασε με νόημα: «Γιατί δεν καλείτε τον Γιώργο Κουρή που χρωστάει 700 εκατομμύρια;».

    Σημειώνεται ότι επιστολές για κατάθεση στην Εξεταστική Επιτροπή έχουν αποσταλεί επίσης στον ιδιοκτήτη της εταιρίας «Πήγασος», Φώτη Μπόμπολα, για τις 2 Αυγούστου, στον Σταύρο Ψυχάρη του Mega για τις 3 Αυγούστου και στον ιδιοκτήτη του τηλεοπτικού σταθμού ALPHA Δημήτρη Κοντομηνά για τις 4 του ίδιου μήνα.

    Διαβάστε ακόμα στο mononews.gr:

    http://www.mononews.gr/telos-kratos-apo-tin-ethniki-paretithike-ke-o-zois-pepes/64013



    ΣΧΟΛΙΑ